For leenge siden fant jeg en oppskrift på supergode horn med mozarellaost, skinke og purre i. Borte er oppskriften, og jeg har glemt hvor jeg fant den. (Jeg trodde det var her på Fp, men finner den ikke).
Noen som har en oppskrift på noe sånt?
Her er mi oppskrift. Lager som regel med ost og skinke, eller ost og taco kjøttdeig. Sistnevnte synes eg er best.
Oppskrift til 24 horn
For dei som ikkje tåler melk, lager ein horna med 1/2 dl olje og 5,5 dl vatn.
200 g smør
6 dl melk
50 g gjær
2 ts salt
4 ts sukker
1 kg kveitemjøl
Ca 300 g revet ost
Ca 300 g finstrimlet skinke
Egg eller melk til pensling
Smelt smør og tilsett melk ( eller vatn og olje ) Varm til væsken er lunken. Rør ut gjæren i litt av den lukne væsken ( går heilt fint å bruke tørr gjær. Då blander ein den sammen med det tørre )
Tilsett resten av ingrediensene og elt sammen til ein glatt og smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la den heve i ca 40 min.
Elt deigen om og del den i 3 jevnstore emner. Kjevl kvart emne ut til ein rund leiv. Del leiven i 8 spisser. Legg 1/2 - 1 ss finreve ost og 1/2 - 1 ss finstrimla skinke på den breie kortenden av trekanten, og rull sammen frå den breide kortenden mot spissen. Legg på bakepapir kledd steikebrett, dekk med klede og etterhev i 20 min. Pensle med egg eller melk. Steik i varm steikeovn ved 225 g på midterste rille i 12-15 min.
Jeg bruker Nennes rundstykkeoppskrift for den er god å kjevle. Men jeg bytter ut den ene kiloen hvetemel med hhv 200 g havregryn, 300 g grovbakst og 500 g fibra. Og jeg bruker smør, ikke margarin. Jge deler deigen i 4 og kjevler ut, har på fyll og ruller sammen.
[font=Times New Roman][/font]2 kg hvetemel
300 gram margarin
1 liter lettmelk
2 pk. gjær
1 boks cottage cheese
3 ts salt
3 ts sukker
2 egg
Smelt margarinen, bland den med melken og løs opp gjæren. Hvis du har en stavmikser så prøv å hakke opp cottage cheesen litt, bland så inn egg, sukker og salt. Bland dette med smør-, melk- og gjærblandingen og jobb inn melet til slutt. Hev til dobbel størrelse.
Del opp deigen i 48 emner. Lag horn eller rundstykker. Pensle med egg og strø med valmuefrø. Etterhev litt. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter. Disse er supre å fryse og så tine etter hvert som du har bruk for dem.
Fyll: fetaost, eller vanlig revet ost, stekt og krydret karbonadedeig eller skinkebiter, litt tomatsaus (hvitløk, løk og hermetiske tomater med sukker, salt og oregano) purre, oliven, og i det hele tatt, det som skulle falle deg inn. Frys ned når de er avkjølt og legg frosne i matboksen om morgenen, tint og perfekt til lunsj! Da jeg var i første trimester hadde jeg horn i frysen på jobben og mikket et når blodsukkeret sank mellom frokost og lunsj og unngikk dermed kvalme. Kjempegreit å ha med på tur. til middag serveres de varme med salat.
Mim: :tilber: Denne må jeg prøve! Og Mozarella er bare rågodt, spesielt fersk, i lake.
I Italia får man kjøpt noe som heter Panzarotti på hvert gatehjørne. Det er Italias svar på kebab, hehe. Det er en slags smultdeig pakket rundt forskjellig fyll. Jeg falt pladask for en med skinke, tomat og ekte Mozarella. Når man tar den første biten, ryker det heftig ut av den glovarme Panzarottien. Helt fantastisk godt! :savne: