Jeg har fått i oppdrag å lage kake til en barnedåp i helgen, og kunne tenkt meg sånn fint hvitt kakelokk av sukkerpasta. Hvordan lager jeg det? Blir det helt hardt, eller er det mykt å skjære i? Og kan jeg ha "hvasomhelst" under lokket, eller er det kun krem som duger, slik som til marsipanlokk?
Dette er en marsipan-lignende deig som kan brukes istede for marsipan. Den er veldig god som lokk på sjokoladekake.
200 gr marshmellows
2 ss vann
2 ss smeltet delfiafett (eller matolje)
ca. 500 gr melis
Ha vann og marsmellows i en stor bolle og sett det i microbølgeovnen i ca 2 minutter til det puffer opp. Ta det ut og ha i fettet. (og konditorfarge om man ønsker det) Ha i melisen litt av gangen og rør godt. Bruk gjerne mixmaster. Hell deigen på bakebordet og elt inn resten av melisen.
Denne mengden passer til en normal rund kake og evt. litt pynt. Deigen holder seg lenge i en plastpose i kjøleskapet, men bør være romtemperert før bruk. Bruk gjerne litt mel, ikke melis når den skal eltes ut, da den kan være klebrig. Den har samme konsistens som marsipan, men er noe lettere å arbeide med.
Nå har jeg lest litt inne på NM, og det ser ut til at Marshmallowfondant er akkurat det jeg er ute etter! :jupp:
Da blir det hvit kake med blå pynt til dåpsbarnet på søndag! :D Skal reise til Jørpeland på fredag og handle dåpsbaby til å ha oppå. Evt. en liten babydukke jeg legge under et "pledd" av fondant oppå kaken, eller noe.
Håper jeg får det til slik at ikke mamman til dåpsbarnet blir skuffet. :ber:
Ja, det var vaniljesauskaken. Fant den da jeg søkte.
Jeg er lettere stresset idag og hadde kanskje funnet svaret om jeg så nærmere i tråden din, men du har altså tenkt å ha vaniljesauskake med marshmallowlokk?
Nå har jeg laget den blå fondanten til kaken. Den ble ganske lys blå, så jeg var nok litt forsiktig med fargen. Men den viser godt igjen i forhold til det hvite, så det blir nok fint. :jupp: Men herregud for en grisejobb å lage den fondanten! Jeg er dekket i melis fra topp til tå, og hadde en hvit "squirt" i trynet. Mannen mente det så ut som "noe annet". :knegg:
Drar opp denne, fordi jeg skal lage prinsesseslottkake til i morgen. :dåne:
Tenker å bruke "soaked" sjokoladekake, med rosa lokk. Noen som tror det blir krise?
Jeg trenger vel ikke noe annen glasur til? Det kan vel bli fint med lokket direkte på kaka, eller burde jeg finne en icing? Noen tips?
Tror dere det holder med dobbel oppskrift av fondanten?
Mannen er konditoren her i huset, og han brukte MMF da han laget bryllupskaken til min søster. Hun ville ha helt hvit kake med hvite roser, og mannen lagde 3. etasjes kake (sukkerbunn med krem og tre forskjellige bærfyll - multer, jordbær og bringebær) med marsmellows-sukker-lokk, hvite roser av det samme klisjet og grønne blader.
Den ble lekker og smakte himmelsk.
Er det rart at jeg elsker den mannen? :elsker:
Jeg tror det blir kjempebra!
Høres i alle fall godt ut.
Tviler på at du trenger icing, kanskje litt ekstra glasur som er litt stivere enn den glasuren som soaker kaken?
Bilde når du er ferdig? Ja?
Tammen: Det er kanskje litt sent nå, men da jeg lagde prinsesseslottkake tidligere i år så brukte jeg vanlig sjokoladekake og pyntet med kremfløte som var farget med rosa cacas-farge. Det fungerte helt fint, var enkelt-penkelt og smakte ikke så aller verst.
Poden skal ha bursdagskake, og har bestilt sjokoladekake med smørkrem. Jeg har mest lyst til å prøve Urt sin fondant, for jeg inbiller meg at kaken blir penere og enklere å dekorere med det. Men, kan jeg da ha smørkrem under fondanten? Blir det godt? Og fint? Det blir vel uansett litt tørt hvis jeg bare legger fondanten rett på kaka?
Noen som har prøvd og vil dele erfaringer?