Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sukkerpasta - til kakelokk

#1

Fibi sa for siden:

Jeg har fått i oppdrag å lage kake til en barnedåp i helgen, og kunne tenkt meg sånn fint hvitt kakelokk av sukkerpasta. Hvordan lager jeg det? Blir det helt hardt, eller er det mykt å skjære i? Og kan jeg ha "hvasomhelst" under lokket, eller er det kun krem som duger, slik som til marsipanlokk?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Er det noko slikt du er på jakt etter ?

Dette er en marsipan-lignende deig som kan brukes istede for marsipan. Den er veldig god som lokk på sjokoladekake.
200 gr marshmellows
2 ss vann
2 ss smeltet delfiafett (eller matolje)
ca. 500 gr melis

Ha vann og marsmellows i en stor bolle og sett det i microbølgeovnen i ca 2 minutter til det puffer opp. Ta det ut og ha i fettet. (og konditorfarge om man ønsker det) Ha i melisen litt av gangen og rør godt. Bruk gjerne mixmaster. Hell deigen på bakebordet og elt inn resten av melisen.

Denne mengden passer til en normal rund kake og evt. litt pynt. Deigen holder seg lenge i en plastpose i kjøleskapet, men bør være romtemperert før bruk. Bruk gjerne litt mel, ikke melis når den skal eltes ut, da den kan være klebrig. Den har samme konsistens som marsipan, men er noe lettere å arbeide med.


#3

Skytte sa for siden:

Se på krem.no.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Jeg ville ha googled white icing recipe eller white frosting recipe.


#5

Fibi sa for siden:

Akkurat noe slikt, ja! :jupp: Men kan jeg bruke gryte i stedet for micro? Stoler aldri på microen når det gjelder å smelte ting. :knegg:

Vet du om denne vil svette/smelte hvis jeg bruker icing på boks under? (Har Betty Crocker i skapet, nemlig. ;) )


#6

Fibi sa for siden:

Jeg syns jeg leste på lignende oppskrifter at den ble helt hard, og passet best til pynt. Jeg vil jo at kaken skal kunne kuttes, hehe.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Hva slags kake har du under kakelokket?


#8

Fibi sa for siden:

Den der vaniljesauskaken, tenkte jeg. Med sjokobiter. Og så Betty Crocker whipped vanilla icing over/inni. Og lokket på toppen, og blå icingpynt.


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har desverre ikkje fått prøvde denne sjølv enno. Fann oppskrifta inne på nm i ein cacas tråd.


#10

Bluen sa for siden:

Jeg leser "Sukkerpasta - til kakerlakk". Hver gang.



#12

Beckett sa for siden:

Jeg også! :rofl:

#13

Skytte sa for siden:

Mmmmmm.... Hørtes herlig ut! :hehehe:


#14

Fibi sa for siden:

Nå har jeg lest litt inne på NM, og det ser ut til at Marshmallowfondant er akkurat det jeg er ute etter! :jupp:

Da blir det hvit kake med blå pynt til dåpsbarnet på søndag! :D Skal reise til Jørpeland på fredag og handle dåpsbaby til å ha oppå. Evt. en liten babydukke jeg legge under et "pledd" av fondant oppå kaken, eller noe.

Håper jeg får det til slik at ikke mamman til dåpsbarnet blir skuffet. :ber:


#15

Fibi sa for siden:

Det var bare icinger, og det har jeg i en boks i skapet. :humre: Men fant ut at marshmallowgreiene var rette saken for meg. :jupp:

#16

Sue sa for siden:

Du kan evt lese litt her også - Min kakeblogg (Altså; det er ikke min kakeblogg, men en annens.)

Gleder meg til å se resultat av kaken. :ja:


#17

Fibi sa for siden:

Det er jo ikke sikkert den blir fin nok til å fotograferes. :knegg:

Fant [url]www.festkaker.no[/url]. Herregud, så mye spennende i den nettbutikken!

Kanskje Iset og jeg skulle starte butikk? Hun baker, og jeg pynter? :knegg:


#18

Daisy sa for siden:

Link?
Nå ble jeg plutselig inspirert til navnefesten jeg skal arrangere om 1.5 uke.


#19

Fibi sa for siden:

Link til hva? Vaniljesauskaken finner du her om du søker på vaniljekake. Icingen fikk jeg av mamma fra USA. :knegg: Ellers tar jeg det på gefulen.


#20

Daisy sa for siden:

Ja, det var vaniljesauskaken. Fant den da jeg søkte.

Jeg er lettere stresset idag og hadde kanskje funnet svaret om jeg så nærmere i tråden din, men du har altså tenkt å ha vaniljesauskake med marshmallowlokk?

Icing altså glasur i tillegg?


#21

Fibi sa for siden:

Icing under lokket ja. :jupp: Som kremfløte under marsipan, på en måte.

Skal bli spennende å se om jeg klarer det. :knegg:


#22

Daisy sa for siden:

Haha det skal nå bli enda mer spennende om JEG klarer det!!

Lykke til!:highfive:


#23

Nessie sa for siden:

:knegg: Jeg og!


#24

Daisy sa for siden:

Urt sin marsmallow-oppskrift funker som bare det! Det står bruk gjerne mixmaster.. BRUK mixmaster.


#25

Nessie sa for siden:

Egentlig aldri hørt om sukkerpasta jeg. :blond:


#26

Fibi sa for siden:

:nemlig:

#27

Fibi sa for siden:

Nå har jeg laget den blå fondanten til kaken. Den ble ganske lys blå, så jeg var nok litt forsiktig med fargen. Men den viser godt igjen i forhold til det hvite, så det blir nok fint. :jupp: Men herregud for en grisejobb å lage den fondanten! Jeg er dekket i melis fra topp til tå, og hadde en hvit "squirt" i trynet. Mannen mente det så ut som "noe annet". :knegg:


#28

Tammen sa for siden:

Drar opp denne, fordi jeg skal lage prinsesseslottkake til i morgen. :dåne:
Tenker å bruke "soaked" sjokoladekake, med rosa lokk. Noen som tror det blir krise?
Jeg trenger vel ikke noe annen glasur til? Det kan vel bli fint med lokket direkte på kaka, eller burde jeg finne en icing? Noen tips?
Tror dere det holder med dobbel oppskrift av fondanten?

(H J E L P :redd: )


#29

Nessie sa for siden:

Lite tips herfra, men :heia:


#30

Karamell sa for siden:

Jo, Bocca har da snakket omm MMF? :følger nøye med på kaketråder:


#31

Tammen sa for siden:

Takk for lykke til guniss, gudene skal vite at jeg trenger det.

Ingen med tips? Kaka står i ovnen, skal til med fondanten nå. :skremt:


#32

Canisa sa for siden:

Mannen er konditoren her i huset, og han brukte MMF da han laget bryllupskaken til min søster. Hun ville ha helt hvit kake med hvite roser, og mannen lagde 3. etasjes kake (sukkerbunn med krem og tre forskjellige bærfyll - multer, jordbær og bringebær) med marsmellows-sukker-lokk, hvite roser av det samme klisjet og grønne blader.
Den ble lekker og smakte himmelsk.
Er det rart at jeg elsker den mannen? :elsker:


#33

Shamu sa for siden:

Nå er jeg trøtt....

Leste: "Sukkerpasta - til kakerlakk"

:skratte:


#34

Interference sa for siden:

Jeg tror det blir kjempebra!
Høres i alle fall godt ut.
Tviler på at du trenger icing, kanskje litt ekstra glasur som er litt stivere enn den glasuren som soaker kaken?
Bilde når du er ferdig? Ja?


#35

Fru Snurp sa for siden:

:knegg:

Sånn som disse?


#36

Adrienne sa for siden:

Tammen: Det er kanskje litt sent nå, men da jeg lagde prinsesseslottkake tidligere i år så brukte jeg vanlig sjokoladekake og pyntet med kremfløte som var farget med rosa cacas-farge. Det fungerte helt fint, var enkelt-penkelt og smakte ikke så aller verst.


#37

Beathe sa for siden:

Trekker opp denne tråden jeg også.

Poden skal ha bursdagskake, og har bestilt sjokoladekake med smørkrem. Jeg har mest lyst til å prøve Urt sin fondant, for jeg inbiller meg at kaken blir penere og enklere å dekorere med det. Men, kan jeg da ha smørkrem under fondanten? Blir det godt? Og fint? Det blir vel uansett litt tørt hvis jeg bare legger fondanten rett på kaka?
Noen som har prøvd og vil dele erfaringer?


#38

Apple sa for siden:

Litt usikker på hvordan det er med smørkrem rett under lokket, men kan du ikke lage flere lag og så ha kremen mellom? Men tror det går greit med litt.


#39

Fibi sa for siden:

Smørkrem kan fint brukes under fondant. :jupp:


#40

Beathe sa for siden:

Flott! Bare jeg får til fondanten snart høres det ut som en plan. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.