Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttboller av kyllingkjøttdeig

#1

Shamu sa for siden:

Er det noen som har en god oppskrift på det?

Har søkt på kjøttboller, men det kommer jo 117 tråder opp. :nemlig:

Gjerne sånne indisk-inspirerte med mye krydder.


#2

Shamu sa for siden:

Tror dere disse er gode? De så snabla gode ut jaffal! :jupp:
Bare med kyllingkjøtt istedenfor.

Indiske kjøttboller

400-500 gram malt lammekjøtt 1 løk 1 hvitløkbåt 1 liten grønn paprika 1 egg 1 ts koriander 1 ts spisskum pepper og salt 1/4 ts malt nellik 1/2 ts kardemomme

SAUS

2 ss smør
1 løk
2 hvitløkbåter
1 boks hakkede tomater
1 ts karri
1/2 ts malt ingefær
1 knivsodd kajennepepper
1 ts salt
3 dl yoghurt naturell.

  1. Lag sausen først. Hakk løk og finhakk hvitløk.
  2. Fres løk og hvitløk i smøret på middels varme.
  3. Tilsett tomater, rør i salt og krydder og bland inn yoghurten til slutt. La sausen småkoke noen minutter.
  4. Hakk løk og parika og finhakk hvitløk til lammebollene.
  5. Alle ingredienser blandes til en jevn farse. Form små boller som du bruner i smør.
  6. La bollene putre i sausen 5-10 minutter.
    Server med ris og brød.

#3

Line* sa for siden:

Nå ble jeg sulten!


#4

Shamu sa for siden:

Gleeeder meg!!!!
Har sendt mannen handleliste. :D

Blir indisk på oss i kveld, med Toro Nan brød. :sparke:
Veier opp med fullkornsris da. :knegg: Det er nemlig godt det!


#5

Tante Grønn sa for siden:

Til en annen gang : prøv Mim`s kjøttboller:

1/3-1/2 kilo karbonadedeig
1 ts chilipulver
2 ts sennepspulver
3 ts karri
1 god neve griljermel/kavring/knust knekkebrød
1 dl farris
Bland alt godt sammen og form små boller som stekes i panne. I en kjele steker du 1/2 hakket løk, 2-3 fedd knust hvitløk, 1 hakket gulrot og 1 hakket stang av stanselleri og har oppi to bokser hermetiske tomater, evt litt vann, smak til med tørket oregano, salt, pepper og en dæsj sukker. Ha bollene oppi etterhvert som de har fått litt brunfarge. Kok økospaghetti.

:nam: De kan ikke slå feil.


#6

Shamu sa for siden:

Disse:

Går det ann å lage sånne selv?


#7

Shamu sa for siden:

Takk!

Har lagret dem til neste gang.
Kjekt med noe annet alternativ til fullkornspastaen enn kjøttsaus. :jupp:


#8

Tangerine sa for siden:

Disse to oppskriftene skal jeg jammen prøve.

Ja, det går an. Google? :)


#9

Shamu sa for siden:

Kan gjerne google naanbrød, men kjekt om noen her har en oppskrift de virkelig syns er god. :)


#10

Hjertensfryd sa for siden:

To små sekunder så skal eg finna nan brød oppskrifta mi


#11

Shamu sa for siden:

:lykkelig:


#12

Hjertensfryd sa for siden:

Enkelt Naan brød

Ca 6 naan brød

1 ts sukker

1 ts tørrgjær

150 ml varmt vatn

225 g mjøl

1 ts ghee ( kan droppast )

1 ts salt

50 g usalta smør, smeltast. ( kan bruka vanlig og )

Dette er den orginale oppskrifta. I tillegg har eg oppi 2 fedd pressa kvitløk og urter. Pleier å bruke timian.

Bland sukker, gjær og varmt vatn. La stå til det bobler – ca 10 min. ( eg har prøvd uten og det går greit, men då plasserte eg deigen midt i solsteiken )

Tilsett resten og elt ei god stund. Enten for hånd eller maskin

La deigen heve lenge. Gjerne opp til 1,5 time eller inntil deigen er dobla i størrelse

Kna/elt i 2 min

Del i 6 like store deler. Klem eller kjevle flat

Steik i ein veldig varm ovn med grillen på i 7-10 min. Snu dei gjerne eit par gonger underveis. ( pensle med kvitløkssmør dersom du vil, eller vanlig smør )

Server så fort som mulig, eller prøv å hold dei varm under alu-folie og/eller eit kjøkkenhåndkle.


#13

Shamu sa for siden:

Tuusen takk!!!

Hva er veldig varm ovn? :blånn:

Og hva er ghee? Er det noe man bør ha i, eller spiller det ingen rolle for smaken?


#14

LilleLeo sa for siden:

Mim's kjøttboller er absolutt å anbefale ja! :D Bare vent du Shamuen min, når du er helt helt frisk og kommer på besøk, så skal du få masse god mat!


#15

Shamu sa for siden:

Jeg gleder meg!!! :lykkelig:
Så kan jeg skravle og drikke Smirnof Ice, mens du rører i grytene. :fnise:



#17

Shamu sa for siden:

Den oppskriften jeg la inn på toppen her var ikke noe å skrive hjem om.
Helt greit, men ikke noe mer.
Tamt i smaken var det, rett og slett. :nemlig:


#18

Hjertensfryd sa for siden:

Beklager at eg ikkje fekk svart deg før.

Veldig varm ovn, vil for meg sei ca 250 grader eller der omkring. Eg snur dei ofte, slik at dei blir gyllenbrune på begge sider.

Ghee pleier eg å droppe. Det er klarna smør viss eg ikkje husker heilt feil.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.