Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på indisk mat

#1

Erica sa for siden:

Jeg ønsker meg en oppskrift på en indisk rett med kyllingfilet, løk og saus med yoghurt.
Helst ikke for sterkt, da 3-åringen også skal spise det.


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Det er ein tråd her med masse indisk mat. Ein av dei oppskriftene vil nok passe. Me bruker denne masse.

Chicken tikka masala
4 personer

Marinade:
1 1/2 dl yoghurt (helst tyrkisk, gresk eller annen tykk yoghurt)
2-3 ts frisk ingefær, skrelt og fint revet
1-2 hvitløksfedd, pressede
1 ts mildt chilipulver eller paprikapulver
1 knivspiss sterkt chilipulver
2-3 tS støtte korianderfrø
½ ts salt
4 ss sitronsaft
ca 750 g kyllingfilet i terninger
8-12 bambusgrillspyd (bløtlegges)

Bland de 8 første ingrediensene godt i en bolle. Legg i kylling og vend dem i marinaden. Dekk til bollen og sett i kjøleskap natten over.

Tre så kyllingbitene på spydene og grill i 5-6 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu spydene ofte.
Det er viktig at de grilles, eller du kan legge dem i langpanne. IKKE stek dem i panna, det bare setter seg fast og smuldrer pga yoghurten.

Masala saus:
2 ss ghe eller olje
2 løk, i tynne skiver
2 ½ cm frisk, skrelt og finhakket ingefær
2 hvitløksfedd, pressede
6 kardemommekapsler, helst grønne, lett knuste
2 ts garam masala krydder
2 ts malt koriander
1 ts mildt chilipulver eller paprikapulver
1 knivspiss sterkt chilipulver
3 dl kremfløte
2ss tomatpuré
4ss vann
½ ts sukker
½ ts salt
Lime

Varm ghe eller olje i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett løk, ingefær og hvitløk, og rørstek på middels varme til løken er blank og myk; den skal ikke bli brun.
Tilsett krydder, og stek i 1-2 min til det begynner å dufte. Rør inn kremfløte, tomatpuré og vann. Kok sakte opp, og smak til med sukker og salt. La sausen trekke på middels varme i 10-15 min.
Legg kyllingbitene i sausen og la det trekke på svak varme i 5 min. Smak til med lime.

PS, ikke slump med krydderet, følg oppskriften nøye!! Det er så mange smaker som skal komme frem at for mye av det ene og for lite av det andre kan rett og slett ødelegge den nydelige smaken.

Pleier å lage fruktig ris og nan brød til.


#3

Erica sa for siden:

Tusen takk Urt! Det så kjempegodt ut, men gurimalla så mange ingredienser!:eek:

Denne skal jeg definitvt prøve til helga.

Jeg tar gjerne imot en "enklere" variant som kan lages til hverdags også.


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Eg lager denne til kvardag eg. He he.

Det er ikkje så ille med ingrediensane, det berre ser slik ut. Eit godt tips er å gjera alt klart før du begynner. Ei lita skål der du blander alle kryddera, hakk løken osv osv.

( og eg jukser ofte, kutter den delen med å marinere kyllingen. Kutter den berre i biter og steiker den lett på panna )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.