6-8 gulrøtter (800 g)
1 løk
2 hvitløksfedd
1 ss olje
2 ss revet, frisk ingefær
1 terning grønnsaksbuljong
1 liter vann
2 dl crême fraîche
2 dl melk
1 ts salt
2 kryddermål nymalt hvit pepper
Tilbehør: 150 g reker med skall
Slik gjør du:
Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær dem i små biter. Ha oljen i en kjele og fres grønnsakene i den, uten at de får farge, ca 3 min.
Tilsett ingefær og knust buljongterning og la det frese med i 1 min.
Hell på vann og la suppen småkoke over svak varme med lokk i ca. 20 min., til gulrotbitene er gjennomkokte.
Tilsett crême fraîche, melk, salt og pepper og kjør suppen i foodprocessoren. Hell den tilbake i kjelen og spe eventuelt med litt mer vann til du får en passe suppekonsistens.
Server suppen varm med noen rensede reker.
Dette spiste jeg til kveldsmat hos en venninne, nydelig :D
Jeg får besøk av en vegetarianervenninne i helga. Da tror jeg nok det blir slik suppe med bacon i en skål ved siden av. Tror dette er noe både store og små kan like.