Var litt uheldig her om dagen og måtte kaste 2 poser med mjøl.
Eg håper å trur at eg får kveitemjøl seinare i dag, men eg skulle gjerne kommen meg i gang med dagens brødbakst no. Har ein pose med speltmjøl ståande. Kan eg bruke denne i staden for vanlig kveitemjøl ? Har litt dårlig erfaring med speltmjølet, så eg er litt usikker.
Ja, det er bare å bytte ut hvetemel med speltmel. Da kan det være kjekt med en klunk appelsinjuice i deigen, for speltbakst blir saftigere og hever bedre med vitamin-C. Husk også å ikke røre/elte i hjel deigen da du bruker spelt. Vi bruker bare spelt, og jeg synes alt av pizza, rundstykker, brød osv. blir bedre med det rett og slett. Pluss at 3 av 4 i familien ikke får vondt i magen...;-) :)
Skjønte ikke helt ordene "fremdeles" og "overbevist", for jeg kan ikke huske å ha ment at spelt er bedre enn hvetemel for blosukkeret? :confused:
Fint hvetemel har samme effekt som fint speltmel, helkorn hvete har samme effekt på blodsukkeret som helkorn spelt. Dessverre, får jeg vel nesten si... :p Hadde jo vært kjekt om spelt var superduperfantastiskbra, men vi får nøye oss med "bedre enn"...
Nei, jeg tenkte på det at formuleringen muligens var litt feil. Før mente jeg at det rådet en oppfatnig av at det er bedre for blodsukkeret fordi det inneholder mer protein. Jeg tror jeg må sjekke hva som står i bøkene mine. Kanskje det bare er jeg som har misforstått.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.