Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Karbonadedeig?

#1

LilleRosin sa for siden:

Jeg er tom for inspirasjon og ideer. Hva kan jeg lage av karbonadedeig, bortsett fra kjøttkaker? Gjerne noe som er greit å lage med en baby i sele.


#2

Erica sa for siden:

Lasagne, spaghetti bolognese, taco, kjøttpudding, karbonader, hamburgere, gryteretter... det er mye man kan lage med basis i karbonadedeig.


#3

Frances sa for siden:

Hjemmelaget pizza. Det skal vi ha i kveld. :)


#4

Palmen sa for siden:

Du lager marokkanske kjøttboller. Det har jeg lyst på i dag. :nemlig:

Marokkanske kjøttboller
400 g kjøttdeig
1 stk løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts kanel
1 ts karve
1 ts tørket mynte
1 stk egg

Tomatsaus
1 boks hermetiske tomater, hakkede
1 ss løk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
1 bunt persille, finhakket
1/2 ts salt
litt kajennepepper


Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene, og form små boller som stekes gylne i en panne. Rist på pannen av og til slik at kjøttbollene blir runde og pene.
Bland alle ingrediensene til sausen og la det hele småkoke i ca 10 minutter eller til sausen tykner.
Legg kjøttbollene i sausen og server med kokt ris og en blandet grønn salat!


#5

safran sa for siden:

Mims tomoatsuppe med kjøttboller! Veldig enkelt og godt.


#6

Stellebord sa for siden:

Jeg pleier å sette Storesøster på kjøttbollelaging. Veldig greit med baby i sele. ;)

Da pleier kjøttbollene å se ca slik ut:

500 g karbonadedeig
1 egg
3 ss parmesan
2 fedd hvitløk
en liten neve brødsmuler
1 ts oregano
salt
pepper

(oppskriften er vel i utgangspunktet fra en Nigellakokebok, men nå lages den slik jeg husker den)

Finfine kjøttboller til tomatsaus og pasta.


#7

LilleRosin sa for siden:

Ingen som har en god oppskrift på noe kjøttbrødgreier? Kjøttboller er litt vanskelig med bæreselebaby.


#8

Alfa sa for siden:

Med bæreselebaby går det fint å berre steike hakka karbonadedeig saman med nokre grønnsaker( Paprika, vårløk, squash el.l.) i steikepanna, og servere saman med ris/pasta, salat og soyasaus, chillisaus eller anna saus.


#9

Palmen sa for siden:

Dette er en skikkelig amerikansk meatloaf. Har lagd den mange ganger, og den er mektig men god! Fikk den en gang av en venninne fra Australia.
(kan oversette den for deg om du vil)

Meatloaf with BBQ Glaze secret weapon
(feeds about 3-4 really hungry adults, or 5-6 kids)

Right..

In a bowl combine:

Mince - about 750grams
1 egg
good slurp of woichester sauce
sprinkle of mixed herbs
some fresh herbs if you have them
1/2 cup breadcrumbs or so (fresh - great, dried, ok.. but not as good)
1 chicken stock cube, crumbled
freshly ground black pepper
1 onion, finely diced (if you can be bothered, sometimes I just can't face the tears)
1 grated carrot (again, if you can be bothered..

With super clean hands, give it a good mix together and then place into a good size dish (i use a glass lasagne dish) formed into a good-looking freeform rustic loaf shape.

Back for about 45 mins in moderate (180 c) oven.

meanwhile... begin on the secreat weapon sauce

In a saucepan, combine

1 cup water
1 cup tomato sauce (ketchup)
2 tbsp of brown sugar
Juice of a 1/2 a lemon

Gently bring to gentle simmer and then thicken with a cornflower paste (1 tsp cornflour disolved in about 1 tbsp water, or thereabouts). Add the paste to the sauce and simmer again until it has thickened slightly.

At the 45 min mark for Mr Loaf,, remove from oven and drain off the brown gunk that the mince has produced, poke a couple of holes in the top of loaf, and then pour 1/2 the secret weapon over the loaf and keep the rest to serve. Back in the oven for another 20 mins to 1/2 hour to bake the sauce in.

Serve with mashed potato and something green... and lots of the extra sauce. The men in your life (and fussy eating kids) will think you are a super-star.


#10

Muskat sa for siden:

Vi lagde greske kjøttboller, timianpoteter, tomatsalat og tzatziki for noen dager siden. Veldig godt og veldig kjapt å lage!

Kjøttboller:
400 g karbonadedeig
4 finhakkede fedd hvitløk
4 kvister hakket persille
salt og pepper
(vann)

Bland alt og form til ruller som stekes i panne.
Veldig kjappe og greie å lage, selv med bæreselebaby. :) De kan sikkert stekes i form i ovnen også, da slipper du jo å stå å steke.

Timianpoteter:
Del poteter i båter, bland dem med frisk hakket timian, olivenolje, salt og pepper og stek i ovnen på 190 grader i 20 minutter (eller til de er ferdige).

Tomatsalat:
8 cherrytomater
1 salatløk
1 ss hvitvinseddik (jeg brukte balsamico, + litt honning og litt sennep)
olivenolje
salt og pepper

Istedet for tzatziki lagde jeg lime- og korianderdressing. Pulver på pose som blandes med naturellyoghurt, veldig god! Men sikkert enda bedre hvis man lager den fra bunnen av selv.

:nam:


#11

LilleRosin sa for siden:

Da tror jeg det blir meatloaf, takk Palmen!

Og takk dere andre også - jeg er veldig glad i kjøttboller, men jeg må ha frie hender.


#12

Nenne sa for siden:

Du kan lage forloren hare. Da trenger du baconskiver til å surre rundt karbonadedeigen. Lag deigen ferdig omtrent som til kjøttkaker, form til en stor pølse og surr baconskiver rundt. Stek i ovnen.


#13

Shamu sa for siden:

Store hamburgere.
Husker kke blandingsforholdene, men da er det jo bare å dele deigen i 4 og steke. Kjappt og enkelt! :nemlig:


#14

Elisabet sa for siden:

Har du noe mere nøyaktig oppskrifte på denne? Steketid/grader og hva du pleier å ha av krydder i karbonadedeigen? Og hvor i alle dager kom haren inn? :knegg:


#15

Left sa for siden:

Bruker å lage kjøttsaus til spaghetti med karbonadedeig.

500 gr karbonadedeig (1 pakke)
2 gulrøtter
1 stor løk
2 fedd hvitløk
pepper o. evt. annet krydder man måtte ønske
1 boks tomatpuré
bittelitt sukker for å runde tomatpuréen.

Grønnsaker kjøres til "grøt" i stavmixer/kjøkkenmaskin, og haes i panna sammen med karbonadedeigen. Blandes godt, og brunes.

Jeg pleier å ha i en liten matfløteskvett helt på slutten.

Spises med fullkornspaghetti, med litt parmesan over.
:nam:

Dessuten spiser da trollet mitt på 5 både gulrøtter og løk uten å vite om det - og med stort velbehag må vite.
Ellers er det fysj og æsj, og jeg liiiiiiiiker ikke løøøøøøøøøøøøøk!


#16

Acsa sa for siden:

Jeg lager kjøttbrød av kjøttdeig/karbonadedeig, egg, brød som har ligget i bløt i farris, kikertmel, finhakket løk, gulrot, papirka, og så stikker jeg ostestenger (jarlsberg) nedi før steking og legger beikenskiver over. Mmmmm...


#17

LilleRosin sa for siden:

Åh, den hørtes god ut Acsa!


#18

Dixie Diner sa for siden:

Herreguud det høres digg ut, du kan ikke spesifisere oppskriften litt mer? Har aldri laget kjøttbrød før.


#19

Nenne sa for siden:

Jeg kommer tilbake på det i kveld.


#20

007 sa for siden:

Oppskrift, menneske, oppskrift!

#21

Elisabet sa for siden:

Ja kom med ordentlig oppskrift, for nå skal jeg teste denne i morgen. :nemlig: Kan en bruke noe annet enn kikertmel? Virker ikke som om mannen finner det på butikken han er.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.