Jeg fikk i oppdrag av en venninne å lage dåpskake, og bestemte meg for å prøve Marshmallowfondant (MMF) for første gang. Prøvelagde MMF og la det i kjøleskapet over natten sammen med frostingen for å se hvordan de to reagerte på hverandre. Det ser ut til at de ble gode venner, for jeg så ikke noe tegn til svetting eller smelting. hurra
Og i dag gikk jeg i gang med bakingen av selve kaken. Brukte oppskriften på vaniljekake som jeg fant her inne, men halverte oppskriften, og brukte en rund form. Ble litt lavere enn jeg hadde tenkt, men fin likevel. Skulle egentlig ha sjokoladebiter i den, men glemte å kjøpe det, så da tok jeg 1/3 av røren og blandet inn nesquick, og marmorerte kaken.
Så ble den dekket med Betty Crocker Whipped vanilla icing (med blå konditorfarge).
Så gikk jeg løs på MMFen.
Hvitt lokk.
Lysblå bånd rundt kanten.
Navn og dato. (Ble litt skjeve bokstaver og tall, siden jeg ikke har utstikkere til det. Måtte skjære ut på frihånd med papirkniv.)
Du smelter marshmallowsene i microen, sammen med litt vann (rørt rundt, slik at de blir dekket av vann, og dermed ikke tørre på overflaten når de puffer opp), så rører du inn et par ss olje og evt. farge, og elter inn ca 500gr melis. Det er temmelig messy, så hele kjøkkenet mitt, og meg, er dekket av melis. :knegg:
Det er lettere å jobbe med enn marsipan, og er fint om det er noen som ikke tåler mandler. Dessuten blir det helt hvitt, og er lettere å farge. (Rører inn fargen mens man lager den.) Det er også lettere å få glatt, siden den er litt strekkbar. Man slipper også å være bundet til å ha pisket krem under. Den smelter faktisk om man har pisket krem under, så man bruker som regel smørkrem. Jeg har brukt Betty Crocker icing på boks. :jupp:
Kjempeflott kake!Den så riktig så god ut. Blir nok stor suksess i morgen. :) Har aldri hørt om marshmellowsfondant før jeg, så nå lærte jeg noe nytt i dag også. :ja: Fikk lyst til å prøve det en gang. Takk for tips.
Kul kake!
Trodde icing var det samme som glasur, jeg. Men her er den brukt i stedenfor smørkrem, skjønner jeg. Hvordan smaker den? Det er vel forskjell på icing, da for noe blir jo helt hardt, ikke sant?
Det finnes både hard og myk icing. Icing med eggehvite som brukes til pynt, blir ofte hard. Mens den jeg har brukt mer kan sammenlignes med smørkrem i konsistens. Veldig godt i hvertfall. :jupp:
MMFen blir jo veldig søt, siden det trossalt er marshmallows og melis som er hovedingrediensene. :humre: Men man kan jo pelle det av om man syns det blir for mye. Kaken fikk nå i hvertfall skryt i dåpen i dag. :kry:
Gleder meg til å lage bamse til helgen igjen. :jupp: Tror jeg må prøvelage en i uka, bare for å teste ut hvordan jeg skal gjøre det. :nemlig:
Her er helgens dåpskake. Skulle egentlig lage bamsekake, men formen ble altfor liten for røra. Og siden røra er så dyrebar som den er, så sløses det absolutt ikke. (Får ikke tak i den her til lands lenger, så mamma kjøpte med en pakke fra USA. Betty Crocker supermoist vanilla.) Da ble det et hjerte i stedet.
(Om noen mot formodning skulle komme over denne kakemiksen og den tilhørende frostingen (Betty Crocker whipped vanilla) i en butikk et sted, så HYL UT!)
Jeg stjal "designet" fra kaken jeg laget til Krystallklart forrige helg, rett og slett fordi jeg var altfor trøtt og sliten til å pønske ut noe nytt. Det skal også sitte en liten baby i det midterste hjertet.
Den ble litt ruglete og rar, så jeg er ikke hundre prosent fornøyd med den. Men men, det er jo min første hjerteformede kake, så noe måtte det vel være. :knegg:
Denne VET jeg smaker godt. Det er favorittkaken til alle i svigerfamilien, og kalles bare for "den hvite kaken". Synd vi aldri finner den kakemixen lenger. :sur:
Jeg søkte opp denne tråden igjen, for nå går det snart mot ettårsdag her i heimen! Og siden jeg har bakt marsipankaker de siste 7 åra, er det kanskje på tide med litt forandring?
Fibi: har du en mer nøyaktig oppskrift på marshmellowsfondanten?
Hva slags kakebunner passer å bruke? Vaniljekake, finner jeg oppskrift på det her på forumet?
Hva med sjokoladekakebunn? Og hva med evt fyll? Og smørkrem..
:hyper:
200 g marshmallows
2 ss vann
1 ss nøytral olje (jeg bruker raps)
500 g melis
Smør bordet med litt olje, og hell halve melispakken i en haug. Lag en liten grop i melisen. Ha marshmallow og vann i en microsikker bolle, og rør slik at marshmallowene blir våte utenpå. (For at de ikke skal tørke når de blåser seg opp i microen.) Kjør i microen på full effekt i tretti sekunder, og rør godt. Gjenta til det er helt glatt, uten klumper. Så heller du oppi olje, resten av melisen, og rører som en gal. Noen synes det er lettere med håndmikser, men jeg foretrekker å gjøre det med en skje eller gaffel. Hell smørja ned i gropen i melishaugen, og spa over melis, og kna til det når ca marsipankonsistens. Smør fingrene godt med olje på forhånd, og innimellom om det blir klissete. Det blir kliss og gris uansett hvordan du gjør det, men det er litt av kosen. :jupp:
Jeg har brukt både sjokoladekake, vaniljesauskake (finnes her på forumet et sted), colakake og Betty Crocker-mixer. Ferdig Betty Crocker Icing på boks er finfint å ha under, men smørkrem er også godt. Men IKKE ha pisket krem under. Det får MMFen til å smelte.
Hmm. Vurderer å bruke vaniljekake som bunn. Kan jeg skjære bunnen i to og fylle med mango-krem, tro? Og hva slags smørkrem passer til det? En sjokolade-krem, kanskje?
Tusen takk for oppskrift, Fibi! Holder den til både lokk og pynt?