Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dåpskake - Step by step *bilder*

#1

Fibi sa for siden:

Jeg fikk i oppdrag av en venninne å lage dåpskake, og bestemte meg for å prøve Marshmallowfondant (MMF) for første gang. Prøvelagde MMF og la det i kjøleskapet over natten sammen med frostingen for å se hvordan de to reagerte på hverandre. Det ser ut til at de ble gode venner, for jeg så ikke noe tegn til svetting eller smelting. hurra

Og i dag gikk jeg i gang med bakingen av selve kaken. Brukte oppskriften på vaniljekake som jeg fant her inne, men halverte oppskriften, og brukte en rund form. Ble litt lavere enn jeg hadde tenkt, men fin likevel. Skulle egentlig ha sjokoladebiter i den, men glemte å kjøpe det, så da tok jeg 1/3 av røren og blandet inn nesquick, og marmorerte kaken.

Så ble den dekket med Betty Crocker Whipped vanilla icing (med blå konditorfarge).

Så gikk jeg løs på MMFen.

Hvitt lokk.

Lysblå bånd rundt kanten.

Navn og dato. (Ble litt skjeve bokstaver og tall, siden jeg ikke har utstikkere til det. Måtte skjære ut på frihånd med papirkniv.)

Så hjerter og baby på, og vips; En dåpskake!

:kry:


#2

Pelen sa for siden:

Wow wow wow wow!!!
Hvordan smakte den?


#3

Anne C sa for siden:

Så utrolig flott!!


#4

DM sa for siden:

Så fin! Så flink du er. :)


#5

Fibi sa for siden:

Pelen: Det finner vi ut i morgen. :knegg:


#6

Martis sa for siden:

Wow, så utrolig flink du er!!

MMF er det smeltet marsmellows? Det ser jo ut som marsipan?


#7

Fibi sa for siden:

Du smelter marshmallowsene i microen, sammen med litt vann (rørt rundt, slik at de blir dekket av vann, og dermed ikke tørre på overflaten når de puffer opp), så rører du inn et par ss olje og evt. farge, og elter inn ca 500gr melis. Det er temmelig messy, så hele kjøkkenet mitt, og meg, er dekket av melis. :knegg:


#8

Ami sa for siden:

Veldig flott kake! Den såg skikkelig god ut.
(Og så fikk jeg lyst på Cheeze Doodles...)


#9

Fibi sa for siden:

Admiriel: :tygger:


#10

Libra sa for siden:

Wow, imponerende.

Hva er grunnen til at du valgte å bruke marshmellows? Hvordan smaker det?


#11

P.K. sa for siden:

Så flink og kreativ du er.


#12

Fibi sa for siden:

Det er lettere å jobbe med enn marsipan, og er fint om det er noen som ikke tåler mandler. Dessuten blir det helt hvitt, og er lettere å farge. (Rører inn fargen mens man lager den.) Det er også lettere å få glatt, siden den er litt strekkbar. Man slipper også å være bundet til å ha pisket krem under. Den smelter faktisk om man har pisket krem under, så man bruker som regel smørkrem. Jeg har brukt Betty Crocker icing på boks. :jupp:

Det smaker i grunnen slik som marshmallows. Søtt.


#13

Nenne sa for siden:

Flott kake! :) Virkelig kjempefin.


#14

Helle sa for siden:

Oj, vi skal ha dåp neste søndag. Kanskje jeg skal prøve å bake selv...


#15

dharma sa for siden:

Så flink du er, den ble kjempefin!


#16

Skytte sa for siden:

Stilig! Det ble jo utrolig bra.

Får man kjøpt sånn icing du hadde under lokket i Norge også?

Spent på om kaka smaker like bra som den ser ut.

Og ja, jeg fikk også lyst på Cheese doodles. :humre:


#17

Dansma sa for siden:

Wow!
Utrolig flott kake!
Ser skikkelig god ut.



#19

Tertit sa for siden:

Kjempeflott kake!Den så riktig så god ut. Blir nok stor suksess i morgen. :) Har aldri hørt om marshmellowsfondant før jeg, så nå lærte jeg noe nytt i dag også. :ja: Fikk lyst til å prøve det en gang. Takk for tips.


#20

Blåbær sa for siden:

Så flink du er!


#21

krystallklart sa for siden:

:hyper:

I morgen er dagen da min sønn skal få denne nydelige kaken.
Tusen takk, Fibi. :rørt:

Gud som jeg gleder meg!!


#22

Fibi sa for siden:

Jeg tror de har på ultra og andre butikker som selger typisk amerikanske varer. Hvis ikke, så er det vanlig å bruke smørkrem under.

Ingen årsak, vennen min. :klemme: Det er da det minste jeg kan gjøre for fadderbarnet mitt. :kry:



#24

Shamu sa for siden:

Rett og slett nydelig! Og den hørtes veldig god ut. :jupp:


#25

Inagh sa for siden:

Jøye meg så flink du er! :imponert:


#26

Misteri sa for siden:

Den ble skikkelig fin! Flink du er. :)

Skal lage bryllupskake i en eller annen form. Kanskje jeg stjeler ideen. ;)


#27

LilleLeo sa for siden:

Den var veldig fin! :D


#28

lijander sa for siden:

Så flink du er.. Og det verste er det at du fikk det nesten til å se lett ut. (noe jeg vet at det ikke er :humre: )


#29

Dixie Diner sa for siden:

Den smakte veldig godt. VELDIG søt da, men god! Og så flott å se på. :D


#30

rajraj sa for siden:

Kul kake!
Trodde icing var det samme som glasur, jeg. Men her er den brukt i stedenfor smørkrem, skjønner jeg. Hvordan smaker den? Det er vel forskjell på icing, da for noe blir jo helt hardt, ikke sant?


#31

Dixie Diner sa for siden:

Denne var ikke hard, helt myk og kremete. Fondant-lokket var som marsipan.


#32

Fibi sa for siden:

Det finnes både hard og myk icing. Icing med eggehvite som brukes til pynt, blir ofte hard. Mens den jeg har brukt mer kan sammenlignes med smørkrem i konsistens. Veldig godt i hvertfall. :jupp:

MMFen blir jo veldig søt, siden det trossalt er marshmallows og melis som er hovedingrediensene. :humre: Men man kan jo pelle det av om man syns det blir for mye. Kaken fikk nå i hvertfall skryt i dåpen i dag. :kry:

Gleder meg til å lage bamse til helgen igjen. :jupp: Tror jeg må prøvelage en i uka, bare for å teste ut hvordan jeg skal gjøre det. :nemlig:



#34

Fibi sa for siden:

Glad you liked it, baby. :D


#35

rajraj sa for siden:

Går det an å lage MMF uten micro?


#36

Bomull sa for siden:

Så flott!!


#37

Fibi sa for siden:

Slik jeg forsto det på et annet forum, så skulle det gå greit, så lenge man er forsiktig med varmen og røringen, slik at det ikke svir seg. :jupp:

#38

Fibi sa for siden:

Her er helgens dåpskake. Skulle egentlig lage bamsekake, men formen ble altfor liten for røra. Og siden røra er så dyrebar som den er, så sløses det absolutt ikke. (Får ikke tak i den her til lands lenger, så mamma kjøpte med en pakke fra USA. Betty Crocker supermoist vanilla.) Da ble det et hjerte i stedet.

(Om noen mot formodning skulle komme over denne kakemiksen og den tilhørende frostingen (Betty Crocker whipped vanilla) i en butikk et sted, så HYL UT!)

Jeg stjal "designet" fra kaken jeg laget til Krystallklart forrige helg, rett og slett fordi jeg var altfor trøtt og sliten til å pønske ut noe nytt. Det skal også sitte en liten baby i det midterste hjertet.

__________________


#39

Ru sa for siden:

Wow! Så flott!


#40

Fibi sa for siden:

Den ble litt ruglete og rar, så jeg er ikke hundre prosent fornøyd med den. Men men, det er jo min første hjerteformede kake, så noe måtte det vel være. :knegg:


#41

Interference sa for siden:

Du er kjempeflink Fibi!
Og så ser de utrolig gode ut de kakene dine!


#42

Fibi sa for siden:

Denne VET jeg smaker godt. Det er favorittkaken til alle i svigerfamilien, og kalles bare for "den hvite kaken". Synd vi aldri finner den kakemixen lenger. :sur:


#43

Daisy sa for siden:

Jeg har brukt ideen din med vaniljekake og hjerter og det hele, og komponert denne idag:

Takk for inspirasjon!

Den ble god også!!!


#44

krystallklart sa for siden:

Nyyydelig!! Men ikke så fin som den vi fikk. Tusen takk elskede. :klemme:


#45

Mammarit sa for siden:

Du er knallflink! Får jeg et lite nurk til skal jeg jammen prøve meg på denne, jeg og :-)


#46

Lillian sa for siden:

Så flotte dåpskaker, takk for tips skal bake dåpskaker til min nevø snart..


#47

Fibi sa for siden:

Rålekkert, Sybil! :jupp: stjeler ideen til en fremtidig kake

Krystallklart har jo snart bursdag, så da blir det også en kake. Men den blir nok litt mer dristig. :humre:


#48

krystallklart sa for siden:

:nemlig:


#49

Fibi sa for siden:

Høhø, jeg har planlagt hvordan den skal se ut. Den passer seg ikke i familieselskap med bestemor, for å si det sånn. :knegg:


#50

Shamu sa for siden:

Du lover å legge inn bilder, sant?! :knegg:


#51

Fibi sa for siden:

Det spørs om det ikke går under kategorien porno. :knegg:


#52

Shamu sa for siden:

Husmorporno da eller? :knegg:


#53

Fibi sa for siden:

Vel jeg tenkte jeg skulle lage en svær tissefant, så jeg lar det være opp til moddene å bestemme kategori. :knegg:


#54

Shamu sa for siden:

:grineler: Dette er jo ett åpent forum.

Venter spent!


#55

Fibi sa for siden:

Vurderer "pupper-i-korsett-kake" også. :gruble:


#56

annemede sa for siden:

Utrolig flotte kaker. :tilber:
Venter spent på den neste kaka.


#57

Kanina sa for siden:

Jeg søkte opp denne tråden igjen, for nå går det snart mot ettårsdag her i heimen! Og siden jeg har bakt marsipankaker de siste 7 åra, er det kanskje på tide med litt forandring?

Fibi: har du en mer nøyaktig oppskrift på marshmellowsfondanten?

Hva slags kakebunner passer å bruke? Vaniljekake, finner jeg oppskrift på det her på forumet?
Hva med sjokoladekakebunn? Og hva med evt fyll? Og smørkrem..
:hyper:



#59

Fibi sa for siden:

Marshmallowfondant

200 g marshmallows
2 ss vann
1 ss nøytral olje (jeg bruker raps)
500 g melis

Smør bordet med litt olje, og hell halve melispakken i en haug. Lag en liten grop i melisen. Ha marshmallow og vann i en microsikker bolle, og rør slik at marshmallowene blir våte utenpå. (For at de ikke skal tørke når de blåser seg opp i microen.) Kjør i microen på full effekt i tretti sekunder, og rør godt. Gjenta til det er helt glatt, uten klumper. Så heller du oppi olje, resten av melisen, og rører som en gal. Noen synes det er lettere med håndmikser, men jeg foretrekker å gjøre det med en skje eller gaffel. Hell smørja ned i gropen i melishaugen, og spa over melis, og kna til det når ca marsipankonsistens. Smør fingrene godt med olje på forhånd, og innimellom om det blir klissete. Det blir kliss og gris uansett hvordan du gjør det, men det er litt av kosen. :jupp:

Jeg har brukt både sjokoladekake, vaniljesauskake (finnes her på forumet et sted), colakake og Betty Crocker-mixer. Ferdig Betty Crocker Icing på boks er finfint å ha under, men smørkrem er også godt. Men IKKE ha pisket krem under. Det får MMFen til å smelte.


#60

Kanina sa for siden:

Hmm. Vurderer å bruke vaniljekake som bunn. Kan jeg skjære bunnen i to og fylle med mango-krem, tro? Og hva slags smørkrem passer til det? En sjokolade-krem, kanskje?

Tusen takk for oppskrift, Fibi! Holder den til både lokk og pynt?


#61

Blomst sa for siden:

Kjempefine kaker.


#62

Bomull sa for siden:

Ooh, tror jeg må prøve MMF en gang snart, kanskje til 1 årsdagen til Bølla ...eller mannens bursdag i mai ;)


#63

Niobe sa for siden:

Er det mulig å lage MMF uten microovn? Vi har ingen micro...


#64

Enhjørning sa for siden:

Det gjør visst det:


#65

morgana sa for siden:

Den var praktfull!


#66

Beathe sa for siden:

Opp med seg igjen. :)

Hvordan fester du hjertene (evt annen pynt)?
Smører man bare under litt vann under og så virker det som et slags lim?


#67

Apple sa for siden:

Man kan hvertfall pensle med vann på marsipan. Det går vel greit med MMF også?

Ellers kan du bruke spiselig lim fra Squires-shop, eller Royal icing om du skal feste noe tungt.


#68

Beathe sa for siden:

Ikke noe tungt, bare mer MMF. Da limes det med vann.
Tusen takk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.