Denne er veldig god, og inneholder ikke noe skumle stoffer.
100 g 70% sjokolade
1 dl fløte
1 dl helmelk
1 ts vaniljesukker eller utskrap fra vaniljestang
125 g usaltet smør
50-75 g hasselnøtter
Kjør hasselnøttene i en foodprosessor til nøttesmør, eller bruk stavmikser. Ha fløte, melk og sjokolade i små biter i en kjele, og varm forsiktig opp til sjokoladen har smeltet. Når all sjokoladen er smeltet, tilsetter du smøret i små klumper, og pisker det godt inn i sjokolademassen. Rør deretter inn nøttesmøret og vaniljesukkeret. Smak til med litt salt. Hell sjokoladepålegget på et glass, la det avkjøles, og sett det i kjøleskapet.
Det som eventuelt ikke får plass i glasset, smaker veldig godt bare med skje. :sparke:
Jeg er ganske sikker på at hasselnøttene skremmer vannet av en nøtteallergiker. Og det er da tilsetningsstoffer i sjokolade, vaniljesukker og smør også, hvis det er det som er så skummelt.
Det er vel helst konserveringsmidlene og fargestoffene de fleste ikke liker. :)
Jeg bruker å lage sjokoladepålegg selv, men mitt er enklere. Smelt sjokolade, bland med fløte, ferdig. Jeg gjør det fortrinnsvis fordi vi ikke skal spise sjokoladepålegg og terskelen er høyere når man lager det selv. :humre:
Fantastisk oppskrift som skal utprøves i helgen. Tusen takk skal du ha safran.
Jeg ergrer meg nelig veldig over "plastikk" følelsen jeg får av spesielt sjokade. Nuggatti er hakket bedre men alikevel føles den veldig kunstig.
Her i huset er vi ikke redde for kalorier men heller alle de skumle tilsetningsstoffene velsig mange matvarer inneholder.