Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget sjokoladepålegg

#1

safran sa for siden:

Denne er veldig god, og inneholder ikke noe skumle stoffer.

100 g 70% sjokolade
1 dl fløte
1 dl helmelk
1 ts vaniljesukker eller utskrap fra vaniljestang
125 g usaltet smør
50-75 g hasselnøtter

Kjør hasselnøttene i en foodprosessor til nøttesmør, eller bruk stavmikser. Ha fløte, melk og sjokolade i små biter i en kjele, og varm forsiktig opp til sjokoladen har smeltet. Når all sjokoladen er smeltet, tilsetter du smøret i små klumper, og pisker det godt inn i sjokolademassen. Rør deretter inn nøttesmøret og vaniljesukkeret. Smak til med litt salt. Hell sjokoladepålegget på et glass, la det avkjøles, og sett det i kjøleskapet.

Det som eventuelt ikke får plass i glasset, smaker veldig godt bare med skje. :sparke:


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Hørtes innmari godt ut, men er usikker på om den blir like god med soyaprodukter ? ( ungane tåler ikkje melk )


#3

Stellebord sa for siden:

Hvor lenge kan det oppbevares i kjøleskap da? En ukes tid?


#4

safran sa for siden:

Da ville jeg kanskje prøvd med bare søyafløte. Den smaker vel mindre?

Aner ikke, den blir borte før det er aktuelt. :knegg:


#5

Nebbia sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at hasselnøttene skremmer vannet av en nøtteallergiker. Og det er da tilsetningsstoffer i sjokolade, vaniljesukker og smør også, hvis det er det som er så skummelt.


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Var soyafløten eg hadde tenkt å bruke i så tilfelle.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Dette er sikkert kjempegodt som sjokoladeglasur også. Knall oppskrift. :D


#8

safran sa for siden:


#9

him sa for siden:

Det er vel helst konserveringsmidlene og fargestoffene de fleste ikke liker. :)

Jeg bruker å lage sjokoladepålegg selv, men mitt er enklere. Smelt sjokolade, bland med fløte, ferdig. Jeg gjør det fortrinnsvis fordi vi ikke skal spise sjokoladepålegg og terskelen er høyere når man lager det selv. :humre:


#10

safran sa for siden:

Ja, him - den var jo enda enklere. Og sikkert veldig god! :D


#11

Aminta sa for siden:

Åh, den må testes!


#12

Schnuppa sa for siden:

Fantastisk oppskrift som skal utprøves i helgen. Tusen takk skal du ha safran.
Jeg ergrer meg nelig veldig over "plastikk" følelsen jeg får av spesielt sjokade. Nuggatti er hakket bedre men alikevel føles den veldig kunstig.
Her i huset er vi ikke redde for kalorier men heller alle de skumle tilsetningsstoffene velsig mange matvarer inneholder.


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Testa denne ut i dag. Resultatet er vel ikkje heilt ferdig før i morgon, men ungane sin umiddelbare reaksjon var i alle fall, NAM.

Eg fann melkefri sjokolade. Men den var med 87 % kakao. Så den var ein smule beisk, til å begynne med. Brukte soyafløte og melkefritt smør.

Berre sånn viss nokon lurte, så gjekk det ann å lage dette heilt melkefritt og.


#14

safran sa for siden:

Så bra!


#15

malena sa for siden:

Dette må jo være rågodt på pannekaker. :hyper:


#16

safran sa for siden:

På pannekaker? :gruble: Joa, det blir sikkert godt som dessert. Med en liten kremklatt på.


#17

malena sa for siden:

Har du aldri vært i ytlandet og spist crepe med sjokoladesaus? :sikle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.