Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fryse ned bønneburgere?

#1

Millis sa for siden:

Ja, det lurer jeg på.. Kan jeg fryse ned ferdigstekte bønneburgere?
Laget opp litt for mange i dag.. Og de var så utrolig gode at jeg neimen ikke vil kaste en eneste. :)


#2

kalufs sa for siden:

Det kan du helt sikkert.


#3

Millis sa for siden:

Regner med det går, men håper de ikke blir helt rare når jeg skal spise de igjen..


#4

kalufs sa for siden:

Tror ikke de blir det.
Vi har frosset ned både linseburgere, grønnsaksburgere og burgere blandet med bønner, uten problemer. De er jo litt porøse så man får tøe de opp forsiktig.


#5

kalufs sa for siden:

En bønneburger hadde forresten vært veldig godt nå :nam:.


#6

Millis sa for siden:

Da tar jeg sjansen.
Normalt sett blir det ingen igjen ;) Jeg var visst litt for sulten når jeg laget deigen.


#7

tutta sa for siden:

Har du noen gode oppskrifter å dele??

:neie:


#8

kalufs sa for siden:

Det kan la seg ordnes!


#9

Skilpadda sa for siden:

Jeg vil også gjerne ha oppskrift! Jeg satt akkurat og skulle til å legge inn forespørsel om oppskrift på noen slags veggisburgere - noe med kikerter, kanskje, som dem vi spiste på Øya. :)


#10

kalufs sa for siden:

Dette er grunnoppskriften som jeg bruker for grønnsaksbiffer. Noen grønnsaker er bedre enn andre å lage biff med.
Noen grønnsaker kan bli litt løse så da henge ikke biffen sammen men gulrot flott å lage biff av.
Hvis du lager av bløte gulerøtter, kan du krama ur vannen litt av de eller legge de rivne gulerøtene på kjøkkenpapir og salte de litt. La de ligge så en stund, så går vannet ur.

1 dl. skorpmjöl/brødsmuler
1/2 dl matlagningsfløte
1 gul løk
1 liter grønnsaker (400 gram)
1 ss. smør
1-2 ss. buljongpulver el. terning som er løst i vann.
2 kokte mosete poteter
2 ss. hvetemel
1 ts. basillikum

La brøsmulene tykne i fløten i noen minutter.
Hakke løken fint.
Hakke eller riv grønnsakene
Fres løk + grønnsak på svak værme og smaksett med buljongpulver/buljong.
Mos potenene og rør ned i brødsmuleblandingen tilsammens med grønnsakene og melet.
Gjør biffer og stek på svak verme tils de fått farge.

NB! Vær forsiktig, grønnsaksbiffer går lett istykker!


#11

kalufs sa for siden:

Skal skrive inn bønneburgere straks.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg la ut en her på forumet for en stund siden. Søk på "tandoori" så får du den opp. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.