vimjer sa for siden:
Noen tips?
Jeg så en oppskrift guniss hadde lagt ut her, og den fenget i forhold til at jeg skal ha syklubb her på tirsdag.
Kikket også på Mims vidundergryte. Hva slags tilbehør til den? Poteter? Ris? Annet?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
vimjer sa for siden:
Noen tips?
Jeg så en oppskrift guniss hadde lagt ut her, og den fenget i forhold til at jeg skal ha syklubb her på tirsdag.
Kikket også på Mims vidundergryte. Hva slags tilbehør til den? Poteter? Ris? Annet?
Beckett sa for siden:
Jeg leste helvetes svinefilet. :knegg:
Har dessverre ingenting fornuftig å komme med.
Eia sa for siden:
Denne ser god ut (sakset fra Aperitifs sider) og passer godt til helstekt svinefilet:
Appelsinsaus:
8 småløk
3 dl appelsinjuice
1 ss sukker
1 ss balsamicoeddik
2 ts smør
Skrell løken, ha den i en kjele sammen med appelsinjuice, sukker og eddik. La det fosskoke i ca. ½ time til sausen får sirupskonsistens. Rør inn smøret til slutt. Stekte potetbåter og hurtigstekt frukt slik som appelsin, ananas, og eple smaker godt til denne retten.
Beathe sa for siden:
Stek litt løk i små biter og sånn passe med fersk champignon. Sleng oppi fløte og la det putre litt. Tilsett masse hvitløk. Smakes til med pepper, salt, en dæsj sitron, gjerne litt revet muskat.
Pelen sa for siden:
Jeg har en oppskrift på Oles saus som er veldig god (men ikke så sund).
Minst 1 dl sukker i en kaserolle, ha i ca 200 g smør (og da mener jeg smør og ikke margarin). Smelt så at sukret ikke er kornete. Ha opp i 2 chili i små biter (avhengig av hvor sterkt du liker, jeg tar også med kjernene, men det blir svakere enn hva man tror, også barn liker denne sausen). Sky fra kjøttet om mulig og en buljongterning for kjøtt. Pepper. Jevne om det trengs.
Denne har aldri blitt mislykket og alle elsker den. Vi har aldri servert den når vi har gjester uten at noen som har smakt den første gangen vil ha oppskriften.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.