Nå har jeg hvert super flink hele sommer .
Spist sundt og fornuftig , gått ned en del kg .
Men neste lørdag fyller jeg, så da skal det koses med kake ja .
Kjøpt kjeksen men aldrig bakt slik kake før, så tips for et bra resultat mottas med takk:D
Jeg klarte å få den perfekt på første forsøk og jeg er mester i mislykkede kaker. Oppskriften er som Maz sier veldig detaljert så om du følger den så går det nok bra. Lykke til!
Følger du oppskriften, så har du ingenting å frykte. Kaka er som de andre sier, veldig enkel å lage, men det tar litt tid. Den MÅ bakes kvelden i forveien etter min mening.
Jeg bruker denne oppskriften, med ferdigmousse fra Toro og den blir himmelsk.
Mine tips er å lage den minst et døgn før den skal spises, bruke Menkomel whipping istedetfor krem og ikke blande kremen og osten så hardt sammen.
Jeg synes den blir for tung med kremfløte, og hvis du blander/pisker kremen og osten for hardt mister den mye av sin luftighet.
Et annet tips er forresten å ikke knuse kjeskene som skal bli bunnen for mye. Hvis de kun består av pulver, blir bunnen lett litt hard. Det holder med små biter, også prikker du rundt med en gaffel til slutt slik at den fortsatt er luftig og ikke kompakt. Jeg bruker mer smør enn i oppskriften, kanskje 1.5 gang smør i denne oppskriften.
Lykke til. Den er lett å få til, og blir uansett veldig god. :)
Anbefaler virkelig å bruke menkomel whipping framfor krem iallefall - den har for mye fuktighet i seg, og kaka blir dermed litt rar. (Like god altså, bare at den ikke ser så innbydende ut)
Jeg fulgte Iset sitt tips, og blandet ost i all kremen. Sånn at det blir ostekrem på toppen også (tok litt mer ost oppi da).
Jeg tar også flere lag enn to. Feks først ostekrem, så sjokolademousse, så ostekrem, så sjokolademousse... Litt mer tid, med godt! (tynnere lag enn normalt så klart).
Jepp, jeg gjør som Gunnis. Jeg bruker to Philadelphiaoster og blander i all kremen, og har ostemasse både over og under. Men jeg har bare tre lag jeg, da. Men mye kjeks innimellom her og der. Jeg bakte til Tigerguttens navnefestmarkeringsgreie på søndagen og fikk ikke smake en liten smule en gang, så jeg lurer på om jeg ikke rett og slett må bake en til til helgen...
Jeg bakte den for første gang denne uka (Guniss' oppskrift slavisk, bortsett fra at kuttet sukker i kremen), og den fikk knallrespons både hos store og små. :takker:
Neste gang vil jeg nok kutte ut vanlig krem på toppen, det synes jeg egentlig var overflødig. Men ostekrem er sikkert digg! :nam: Og kanskje prøve å få tak i Menkomel i stedet. Både for letthets- og konsistensens skyld.
Åh, nå må jeg jo bake denne igjen.
Jeg bruker også å ha ostemasse både over og under sjokoladelaget. Også mer knuste kjeks i, samt knuste kjeks på toppen.
Også bruker jeg den mørkeste sjokolademoussen.