Etter jeg begynte å jobbe full tid så syns jeg det er vanskelig å få laget ordentlig middag. Mange dager får vi ikke laget middag pga fotballtrening og andre aktiviteter. Jeg jobber en del overtid og kommer sent hjem. Denne helga har jeg brukt til rydding og vasking.
Hvordan får dere gjort alt i løpet av uka? Har dere middag hver dag? Hvordan fordeler dere arbeidsoppgavene mellom dere?
Vi har middag hver dag. Den som kommer først hjem lager den. Det er somregel meg. I helgen lager alltid gubben mat, inkl fredag da han er tidlig ferdig.
Syns vi har en grei ordning jeg.
Men om maten alltid er så sunn skal jeg vel ikke skryte av. Vi har mange dager m p middager... pizza, pannekake, pasta... :humre: Burde gjøre noe med det - men ting skal jo gå fort.
Leste fedon sine råd til barnefam. Han anbefalte å spise et brødmåltid etter skole/jobb, og så kan mor og far deretter tilberede et sunt måltid som blir som en slags kvelds istede for... for alle er sultne da de kommer inn døra og tenker at maten må være ferdig på et blunk...sånn tenker jeg også.... og da er det sjelden jeg gidder å lage fiskegrateng eller hjemmelagde kjøttkaker.. :humre:
Jeg bør seriøst ta en shining av middagslista vår... den er langt ifra bra.
Stort sett alltid jeg som lager den, og det gjør jeg oftere og oftere kvelden før. Da er det bare å varme den opp dagen etter, og man slipper unna med mye rydding og vasking på den tiden av dagen da i hvert fall jeg er helt pumpa.
Så får jeg kost meg med minsten før han legger seg i syvtiden, og lager middag til dagen etter en gang etter det. Jeg koser meg med det, da.
De dagene det er hektisk hos oss, så lager jeg noe enkelt som omelett ol. Det hender jeg slår på stortromma og har laget større porsjoner av middager som jeg har lagt i fryseren. Da er det bare å ta opp om morgenen og varme opp.
Tja. Vi har middag stort sett hver dag, men det hender den serveres som kveldsmat. Planlegger stadig å lage store porsjoner og fryse ned, men det gjør seg ikke selv dessverre.
Ja, det gjør jeg. Ordentlig middag med grønnsaker. Og jeg er alene med dem 100% av tiden.
Jeg tenkte akkurat over det idag. Jentungen hadde fått middag hos venninnen, og da vi også spiste middag her, ovnsbakt laks med brokkoli, spurte jeg hva hun hadde fått der. "Kyllingvinger og pommes frites", var svaret.
Jeg tror kanskje jeg må slappe av litt. De dør ikke av litt enklere mat, og jeg blir kanskje litt mindre sliten.
Vi har middag hver dag, men så har jeg ennå permisjon.
Når jeg begynner på jobb (100%) i november er jeg spent på hva som skjer med middagen hver dag.
Hva slags mat egner seg å lage dagen i forveien?
Hvor lenge kan skrelte poteter stå i en gryte med vann feks. Kan de stå over natta hvis jeg setter dem i kjelleren (kaldt)?
Ja, vi spiser middag hver dag. Her i huset skjer det ganske ofte at man bruker deler av det man laget dagen før til neste dags middag. Eksempel kan være taco dag en der man steker mye kjøttdeig. Så gjør man f.eks. kjøttsaus dagen etter. Til tider så spiser vi "rester" dag nummer 2 med kanskje annet tilbehør til, ris i stedet for poteter/pasta og nye grønnsaker.
Ja, vi har middag hver dag. Den som kommer først hjem starter, og av og til spiser vi et brødmåltid til middag og tar middag til kvelds. Jeg har også et lager i fryseren (pizzabunner, lasagne, fiskegratenger, kjøttsuppe, kjøttkaker, kjøttboller, fiskergrateng), dette tar jeg opp om morgenen og da går det raskt om ettermiddagen.
Poden på 14 er flink til å lage middag, han koker poteter/pasta/ris/grønsaker, steiker kjøtt/kylling/fisk og lager generelt det meste av middagsmaten. (Han må øve seg litt på hvit saus...)
Ja, vi spiser middag hver dag, og jeg prøver å unngå det mest junkaktige. Det hender det blir lettvinte løsninger når vi skal være på svømmingen en times tid etter vi er hjemme, men da blir det som oftest fiskekaker eller lignende, i det minste.
Og jada, ambisjonene er det ikke noe i veien med. :rolleyes: Nå laget jeg faktisk kjøttkaker til fryseren i dag, så får vi se.
Vi spiser middag hver dag, men det er ikke alltid vi lager den selv. :knegg:
Spice er god å ha hvis vi er dødtrøtte, ikke har handla enda og det er juniors leggetid.
Vi har middag hver dag. Som oftest med poteter/ris/pasta og grønnsaker, men kan være pølse og suppe på dager der vi skal noe og det må gå fort. Jeg er et middagsmenneske og kan ikke tenke meg å spise enda et brødmåltid når jeg kommer hjem fra jobb. Som oftest er det jeg som lager middagen, da jeg kommer først hjem og er den som syns det er morsomst.
Å lage middagen kvelden i forveien er noe jeg ofte har tenkt på, men aldri har fått testet. :o
Vi har middag hver dag, men det må innrømmes at det brukes en del halvfabrikata. Jeg har i det siste blitt flinkere til å planlegge mer enn en middag om gangen, og det har ført til at vi spiser både mer variert og også litt sunnere en før :)
Jeg gjetter at vi deler sånn ca 50/50 på middagslagingen.
Samme her, bortsett fra at jeg den siste tiden har fått testet det. Det funker kjempebra, og gjør det mye enklere å lage sunn og god mat fordi jeg ikke må spontanhandle på tom mage. Når jeg først er inne i en sånn rutine er det like naturlig som å lage middag etter jobb/skole. :riktig:
Alltid middag. Tidligere hendte jeg at det ble veldig lettvintmiddag de dagene det bare var meg og storebror, men nå er det Skikkelig Sunn Middag da også. Det går selvfølgelig lettere nå når jeg er i permisjon, men da jeg jobbet laget den som kom først hjem/var hjemme middagen.
Vi har middag hver dag, men vi spiser den etter barne-tv. Når vi kommer hjem fra barnehage og jobb spiser vi litt frukt, brød, knekkebrød, yoghurt - hva som helst egentlig. Og så har jeg god tid til å lage middag. Jeg har skiftarbeidende mann, så det er behagelig å slippe å stresse med middagen med en gang man kommer inn døra. I mannens hjemland spiser de alltid sent, så han er vant til det. Dessuten syns jeg det hjelper å lage middagsplan og handle en gang i uka. Dess mindre tid man kan bruke på middag uten at det blir for mye hurtigmat, dess bedre!
Vi har middag hver dag ja. Min mann pendler 3 dager i uka, og er ikke hjemme før 19 eller 21, og de dagene har jeg ansvar for alt. De dagene han er på hjemmekontor er det han som har ansvaret for middagslagingen. Det blir nok ikke ofte potetmiddager, men det kommer mer av at vi ikke er så glad i poteter. Noe av cluet er at vi har middagslista klar på forhånd, da vi handler en dag i uka. Da sparer vi oss turen på butikken, og det er faktisk litt tid.
Selvfølgelig. Sunne middager også. Men middag trenger ikke ta lang tid å lage. Mange av middagene våre tar 20-30 minutter å lage. Det kan gå enda fortere. Å steke koteletter tar ikke all verdens tid. Heller ikke å dampe grønnsaker og koke ris/poteter.
Nå er jeg jo flink til å lage ukemenyer, så man trenger ikke tenke så mye. Bare ta ut av fryseren det man trenger om morgenen.
I prinsippet skal det være slik at den som ikke henter i barnehagen skal lage mat, men det blir som oftest meg. Jeg er jo flinkere til å tenke helhet og variasjon i matlagingen uansett. Og jeg gjør ikke så mye annet husarbeid.
Middag hver dag ja, i varierende tilberedelsestid selvfølgelig.Jeg i 60% stilling og mannen i 100%,sier det seg selv at man ikke lager full kjøttkake hver dag..
-fiskegrateng,kokte gulerøtter,kylling,ris,pita,pastasalat,toast,pølser og makaroni osvosv.
skulle barna ha valgt middag ville det vært fiskeboller.(og potet og gulerøtter og sprøstekt bacon)
Ja vi har middag hver dag. Jeg er hjemme først uansett og lager middag. Det er ikke alltid jeg greier å få laget middag før treningene, da får guttungen noe litt enkelt før trening og så spiser vi middag når han kommer hjem.
Fordeling av oppgaver og ansvar? :rolleyes: Jeg planlegger, kjøper inn og lager. Gubben rydder kjøkkenet etterpå.
Vi synes mat er viktigere enn husarbeid generelt, så middag blir det hver dag. Nå er jo jeg i permisjon, så da er det ikke noe stress. Til vanlig er det litt mer stress, og det kreves mer forberedelse, men sunn og skikkelig middag er det hver dag. Der er vi flinke.
Jeg lager som regel middagen, og handler oftere enn mannen. Fordi jeg liker det, og lager bedre mat. :ubeskjeden:
Vi har middag hver dag, og lager stort sett alltid maten fra bunnen av. Jeg setter opp ukesmeny hver lørdag, og så handler vi for hele uken, da har vi alltid det vi trenger til middagen i kjøleskapet. Ukesmenyen har sidenhenvisninger til kokebøker der hvor det er aktuelt, og den henges opp på kjøleskapet slik at den som er først hjemme starter med middagen.
Å lage middagen kvelden før når det er mulig er et lurt tips. Doble porsjoner av f.eks. hjemmelaget pizza, kjøttkaker og sånt er lurt, da kan man putte halvparten i fryseren. På søndager har vi ofte gryteretter til middag (lett å lage stor porsjon av og ha i fryseren), og de lager jeg gjerne på formiddagen før vi drar ut på tur. I dag hadde vi gulasj, og jeg lagde litt ekstra slik at jeg har til lunsj i morgen.
Lager middag hver dag. På mandager spiser vi alltid fisk. I tillegg så spiser vi et eller annet med kylling (stort sett paj eller fajitas) en gang i uka og ellers så varierer det veldig.
Med god planlegging så går det greit.
I min verden er det ganske så åpenbart ja..At man ikke lager full middag fra scratch hver dag?Type renser fisk og lager egen fiskegrateng, eller kjøttkaker eller hjemmelaget ravioli...Legger ikke ut her hvorfor jeg tross bare 60% stilling ikke lager Middager som på død og liv må være laget fra bunnen av,som er korrekt i følge husmorskolens pensum, eller som skal inneholde hvertfall 40% grønnsaker..
Men så framt mor har ork, lager man jo ordentlig middag:nemlig:
JObber man turnus så jobber man turnus.All mulig ære til de av dere som lager skikkelig hjemmelaget hver_eneste_dag:blomst:
Vi har også middag hver dag. Noen dager holder det hardt å få laget noe som helst, det kan bli litt av et press fra sultne barn om å få røre i grytene mens mamma prøver å lage sausen selv.
Det er ofte jeg som lager middagene, og jeg hadde helt klart tjent på å lage i stand mye kvelden i forveien. Men - jeg er ikke så motivert til å lage middag rett etter legging av barna, da vil jeg gjerne gjøre noe for meg selv. Kanskje jeg kan klare å få til noe nå som høsten er her og rutinene i hverdagen begynner å sitte litt bedre.
Jeg må forresten si at vi har ikke hatt noen fritidsaktiviteter å ta hensyn til på ettermiddagene, men nå som de skal begynne på svømming og snuppa på dansing så blir det jo litt travlere to dager i uken. Vi får se hvordan det blir med middag da, jeg vet sannelig ikke. Muligens tar vi bare brødmat eller havregryn før svømming/dansing og så evt. middag til kvelds.
Vi har middag hver dag, men vi har jo ingen som skal på fotball etc. Den som henter, er hjemme før klokken 16 som regel, og har god tid til å lage. Den som ikke henter kommer kl 17 og da serveres maten presis. Men vi har lettvine retter som tar maks en halvtime å lage, for den som kommer hjem starter aldri med en gang.
Vi har middag hver dag. De dagene det er skikkelig hektisk, tar vi ei brødskive etter arbeid og middag i kveldinga. Jeg og gubben deler på hvem som lager mat, men har ikke noe fast oppsett. Får også hjelp av ungene innimellom.
Vi har middag hver dag, ja, og vanligvis laget fra skratsj. Den dagen i uka der vi drar hjemmefra kl. 17, har vi ofte noe enkelt, som suppe, fiskekaker eller pasta carbonara, men middag må vi ha hver dag.
Alltid middag, ja. Varierende hvor sunt det er, da. :fnise: Men når vi er flinke til å planlegge så har vi ganske ordentlige ting. De beste dagene er når jeg kan hente noe jeg har laget tidligere fra fryseren (nå har jeg grove pizzabunner, masse porsjoner med tomatsaus, lasagne, pølse- og brokkoligrateng og fiskegrateng der), og så hygge med sammen med ett eller flere av barne med å kutte og skrelle grønnsaker. Vi spiser stort sett rå grønnsaker, og det er fritt frem å "maule" av dem, pluss epler, før middag. Det demper det verste suget.
Og rajraj:
når du lager fiskegratengen kvelden før, steker du den da? For hvis ikke faller vel den stivpiska eggehviten sammen :gruble:? Bare steker den, og kjøler den?
Jeg tror jeg skal bruke kveldene på litt mer planleggin heretter. Er drittlei av de middagene som går igjen her i huset...
Middag hver dag, laget fra skratsj, unntakene er vel når vi spiser ute.
Stort sett mannen som lager middag.
Men vi er flinke til å fryse rester/lage for mye middag som fryses ned. Det kan enkelt tas opp på morgenen de dagene som er travle.
:tilber: Klarer å lage middag hver dag, om vi gidder er en annen sak. Men ca fem dager i uken har vi i alle fall ( mer eller mindre) ordentlig middag. Ikke så verst det, vel. :)
Vi har så og si alltid middag. Vi har ukemenyer, så jeg vet hva vi skal ha. Nå som jeg jobber fullt, satser jeg på mer middagslaging kvelden i forveien.
Vi har middag hver dag, ja. Det er jo ikke alltid alle rekker å spise sammen, men vi lager mat, og setter av en porsjon til den/de som evt må spise brød først og middag når de kommer hjem fra trening/kamp/diverse.
Vi har middag hver dag, men jeg ser for meg at det kan bli litt annerledes når guttene gror til litt, og skal være med på masse etter skole.
Mine er så små enda, at det ikke er et tema.
Når den dagen komme - at det blir et tema - så får man prøve å planlegge litt, slik at man har mat man kan varme opp, eller se til at man har alle ingredienser klare til man kommer hjem. Tror det skal være mulig med en bitteliten logistikkjustering.
Middag hver dag. Stort sett sunne og varierte også, men det hender i veldig travle perioder at det sklir ut og blir litt mye rask og lettvint, ja kanskje til og med en Grannis i blant, men så tar vi oss i det igjen og så blir det full skjerpings. Er fornøyd jeg, selv om jeg ikke er noe hobbykokk og gjerne skulle ha sluppet middagslagingen.
Vi har ikke middag hver dag, nei. Det henger litt sammen med at jeg synes grovbrød med makrell eller kjøttpålegg er bedre (og sunnere er det jo også) enn f.eks. pølser eller ferdigpizza, som vi jo ellers godt kunne hatt de dagene det ikke er tid eller ork til å lage mat. Vi gjør det stort sett sånn at den som henter i barnehagen lager middag, og det blir sjelden før seks-halv syv, så det blir "middag til kvelds" stort sett bestandig her i huset. Det er egentlig mest dårlig planlegging som er grunnen når vi ikke lager middag; de fleste middagsrettene våre tar ikke lengre tid å lage enn den tiden ris eller pasta bruker på å koke, men man bør helst ha råvarene i hus fra før, ellers går det bort såpass med tid på å ta med en sliten Pode på butikken rett fra skolen først. Poden er ellers veldig glad i brødmat, og det er ikke sjelden han ber om brødskive med makrell som middag.
Det er egentlig nettopp de dagene som er travle hvor det egentlig er viktig at poden får i seg noe næringsrikt og "fornuftig". Grunnen til at vi har det travelt er jo som oftest at han skal på trening eller kamp. Forsøker derfor å planlegge lett og næringsrik middag (eller mellommåltid) de dagene.
Middag hver dag, så godt som i allefall. Men nå er jeg i permisjon enda og barna våre er så små at vi som regel ikke skal noe på kvelden. Bortsett fra å legge dem, hehe. Det er nesten alltid jeg som lager middagen her. De dagene jeg ikke orker så bestiller mannen pizza eller henter på burger king. Det blir ikke oftere enn en gang eller to i måneden da.
Vi har stort sett middag hver dag. Jeg jobber fra 7 til 15 og har god tid til middagslagingen. Vesla spiser klokken 14 på SFO så hun er sjelden skrubbsulten når vi kommer hjem. De dagene det er aktiviteter spiser vi som regel varm kveldsmat. Det er med få unntak jeg som lager maten. Jeg liker å lage mat og det er avkobling for meg å pusle på kjøkkenet etter jobben. Jeg har ikke noe veldig system på ukesmenyer og oppskrifter, men handler stort en gang i uken og tar da med varer jeg vet det kan bli 4-5 middager av. Alt må lages fra bunnen.
Stort sett har vi en form for middag hver dag her. Men vi spiser alltid middag seint.Etter skole og jobb er det som ofte skive eller frokostblanding på menyen.Så er det lekser og aktiviteter,evnt lek med kompiser og tur med hunden.Ca kl 1900 så samles vi rundt middagsbordet og slapper av og koser oss.Da er det ro i huset...deilig.Noen ganger blir det og foran tven(helst i helgene da) men er det noe spennende vi vil se så kan vi gjøre det i ukedagene og vi :D
Jeg er ikke så nøye på middag, men mannen min sitt liv blir visstnok et dårlig et om han ikke får middag hver dag, så da blir det det.
Middagene går som oftest råfort å lage, stekt karbonadedeig med kikerter, couscous med spinat og stor salat ved siden av, som er en gjenganger her i huset, bruker jeg ca 15 min på å lage.
Jeg damper broccoli, brekkbønner, asparges, babymais og legger i en stor boks, og så hakker jeg knaskerøtter, blomkålbuketter, sukkererter etc og har i en annen stor boks i kjøleskapet. Dette gjør jeg et par ganger i uken og da går det raskt å lage salat til middagen senere, det er bare å ha i bønner og tomater.
Vi lager alltid middag, det er andre ting som må vike hvis hverdagen er hektisk. Akkurat nå er jo jeg i permisjon og bestemmer over tiden min selv, men når jeg jobber så går det i ukemenyer og mat som kan lages kvelden i forveien. Dessuten er jeg så heldig at jeg har en mann som er hjemme en hel klokketime før meg, så han henter barn eller starter på middagen. (når jeg tenker om så vil jeg jo miste den fordelen når jeg nå har søkt om 80% jobb med kortere dager. revurderer :knegg: )
Lager som regel middag hver dag ja, men må virkelig skjerpe meg på middagsplanen :nemlig:
Nå er jeg i permisjon, og da går jo det meste greit. Men ser for meg at to i 100% jobb og unger hit og dit kan være en utfordring.
Det er jo mange gode og sunne middager som tar kort tid, det handler bare om planlegging (og det er jeg ikke så god på :hehehe: )
Me har middag kvar dag, og deler på å laga den. Sidan eg er i permisjon og sambo studerer, så er det god tid til det. Eg må nok begynna å planlegga meir når permisjonen går ut, både når det gjeld innkjøp og matlaging.
Som regel blir det middag i en eller annen form. Noen ganger er løsningen "sen middag" eller kveldsmat, slik at vi i alle fall får et måltid som spises sammen i løpet av dagen.
Vi har middag hver dag, som regel klokka halv fem-fem. Enkelte dager jobber vi begge to seint og da hender det at klokka blir både halv seks og seks før middagen er på bordet. Vi har fisk (laksefilét, steinbitfilét fiskegrateng, fiskepudding e.l.) minimum to ganger i uka, som regel tre eller fire. Ellers har vi suppe og pannekaker hver onsdag, og som regel pizza hver fredag. Vi bruker mye grønnsaker og syns vi spiser normal sunn middagsmat. Vi opererer i likhet med flere andre her også med ukemenyer. Vi handler inn for hele kommende uke hver lørdag, og setter opp middagsmeny for kommende uke hver søndag. Det fungerer kjempegodt.
Som jeg sa, så spiser vi stort sett fisk to-tre ganger i uka, minst. Vi handler alltid inn masse fiskefiléter, ferske eller frosne, grønnsaker og poteter og andre basisvarer som pasta, ris osv. Og så komponerer vi menyen ut fra det vi har, og supplerer eventuelt med en sausepose eller noe senere i uka dersom det er noe vi har glemt.
Ja, stort sett. Men middagene kan være av den enkle sorten, omelett meg godt brød og litt oppskårede grønnsaker til, grønnsakssuppe der vi har kuttet grønnsakene kvelden før, fiskekaker med potetmos, salat med brød til osv.
Det å få til å spise forholdsvis sunne middager hver dag, krever litt planlegging, merker jeg. Når man kommer hjem og er sliten og sulten, er det enkelt å ty til lettvinte løsninger. Når det er sagt, synes jeg som Skilpadda at det ikke er noe galt i å spise brød med fiskepålegg eller kjøtt til middag en gang i blant heller. Dessuten er det vel bedre å spise toast eller ostesmørbrød av grovt brød enn ferdigpizza, for eksempel.
Vi har middag hver dag, men kan ty til løsninger som veldig enkel middag eller at middagen serveres til kveldsmattidspunkt om det er ekstra hektisk.
Akkurat nå er jeg hjemmeværende, så da lager jeg selvsagt all middagen, men når vi jobber begge to, er det den som kommer først hjem fra jobb som begynner på middagen.
Det er mye som kan gjøres i stand kvelden i forveien dersom man greier å være så strukturert. Vi lager ofte grønnsaker og kjøttet/fisken/hvadetnåmåttevære i form i ovnen, for da er det fort gjort å forberede, og man kan bruke tid på unger, lekser og annet som må gjøres mens middagen lager seg ferdig i ovnen.
Brødmat er et problem for meg. Jeg er ikke glad i brødmat. Så mellommåltider med brødmat hopper jeg lett over.
Syns det var et godt forslag med å lage mat i form i ovnen. Det har jeg gjort før, men glemt av det.
Lage middag kvelden før syns jeg er vanskelig å få til. Men mye er planlegging. En periode var jeg flink å lage ukemenyer. Da hadde handlet inn det vi trengte. På dager med mye kjøring av unger hadde vi lettvinte måltider som kylling i pita osv. Må nok få igang noen rutiner her. Blir veldig mye Toro-mat her i gården. I forrige uke laget jeg den nye "Madagaskargryta". Den var kjempegod, og rask å lage.
Jeg syns egentlig dette ble en fin tråd. Mange gode tips å ta med seg.
Jeg steker den kvelden før, ja. Men eggehvite? :gruble: Nei, det har jeg ikke sett. :knegg:
Pisker lett sammen 2-3 egg som jeg blander oppi hvit saus etter at den har avkjølt seg litt. Så heller jeg det over rå fisk, sammen med halvkokt fullkorns makaroni og strør brødsmuler over. Den får stå cirka 45 minutter på 200 grader. Dagen etter står den cirka 20 minutter på 150 grader. Muligens koker jeg poteter og gulrøtter, men det er ikke alltid jeg gidder (har jo makaroni i gratengen). Stort sett har vi en enkel salat til.
Noen dager føler jeg at vi så vidt er innom hjemme før vi må dra igjen, og da blir det lettvint-løsninger (f.eks. omelett eller fiskekake i grovt hamburgerbrød), men middag må man ha. Det er så godt som alltid jeg som lager middagen. Mannen liker ikke å lage mat, og gjør det bare om han må, det vil si, dersom jeg ikke er hjemme.
Middag hver dag og det er jeg som lager den fordi jeg er hjemme lenge før mannen.
Middagen er ikke alltid veldig avansert, men ihvertfall et varmt måltid.
Vi spiser med få unntak middag hver dag. Mannen lager som oftest middag hvis vi kommer hjem samtidig. Alt er ikke nødvendigvis laget fra scratch. Fiskegrateng kjøper vi ferdig frossent. Vi har stort sett alltid grønnsaker/salat til.
Ja vi har middag hver dag. Men jeg tror aldri i mitt liv at jeg har laget middag sånn "fra scratch". Er ikke vant med sånt opplegg hjemmefra heller. Jo jeg forsøkte å lage en pizzasaus en gang. Det ble ikke så bra, og bekreftet vel egentlig mistanken. Jeg er ikke ment for å lage mat - bare for å spise mat. ;)
Vi lager middag hver dag ja. På travle dager er fullkornspasta, kjøttdeig og tomatsaus på glass en gjenganger - det er jo ferdig på under 20 minutter.
På mandager skal eldstejenta på musikkskolen til halv fem (drar kvart over fire) - da hender det at hun spiser ei brødskive før hun drar og så setter vi av middagsrester som hun spiser når hun kommer hjem halv seks. Ellers så spiser vi sammen alle fire hver dag med unntak av en og annen dag der en av oss jobber overtid.
Middag hver dag, men på onsdager ofte som kveldsmat, da er det tidlig fotballtrening.
Jeg kommer først hjem, rundt 16.30 og setter igang med maten så fort jeg er innenfor døra. Ungene får en riskjeks imens om de er veldig sultne. Storebror gjør lekser ved kjøkkenbordet mens jeg lager maten.
I helgene er det mannen i huset som har ansvar for matlaging. Fredag lager ofte eldstegutten maten om han er hjemme.
Ukemeny lager vi på søndagskvelden. Da ser vi i kokebøker og lager handleliste. Salat og grønnsaker har vi til det meste, det kutter Ruska opp for meg.
Denne uka ble det:
Mandag: omelett og grove rundstykker
Tirsdag: wienerpølser, hjemmelaget stappe og salat
Onsdag: småsuppe og grove baguetter
Torsdag : fiskeform
Fredag : tortillas
Lørdag : fars hjemmelagede pizza
Søndag: lapskaus (lages kvelden før)
Det blir jo en og annen halvfabrikata her også, men med en matallergiker i huset og oss voksne på "prosjekt sommerkropp 09" prøver vi å få til så ren og enkel mat som mulig i ukedagene i allefall.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.