Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Usikret trådløst nett - men ikke tilgang?

#1

Left sa for siden:

What?
Som den uærlige sjelen jeg tydeligvis er, så tok jeg med min elskelige lille laptop på besøk til venninne. Denne venninnen lever i førkrigstiden enda, og har ikke internett.
HAHA tenkte jeg - med så mange naboer, må det siiiikkert være noen som har usikret trådløst nett. Det var det, opptil flere, men ikke tusan om jeg kom inn. Hva var årsaken til det? Noen som har en teori?


#2

apan sa for siden:

Vi har også opplevd det (ikke her hjemme altså, vi har eget nett :rødme: ). Mannen sier det kan finnes andre måter å sikre nettet "lenger inne" på. Eller noe slikt.
Alternativet er at signalet er så svakt at du ikke greier koble deg på.


#3

Left sa for siden:

Det var full pott på signal, så det var ikke det.
Hm - sikre seg på annet vis ja - hvordan da?


#4

Teofelia sa for siden:

Vårt nett fremstår som usikret, men er det ikke. Vi har sikret nettet på annen måte, så det er slett ikke alle nettverk man kan koble til, selv om det står at de er usikret.


#5

Left sa for siden:

Hvordan gjør man det da? Altså sikrer seg "lenger inn"?
Det kunne jo vært noe man burde gjort sikkert :flau:


#6

Teofelia sa for siden:

Vi legger inn mac-adressen (unik ID for trådløskortet i datamaskinen din) i routeren vår, for de maskinene vi vil gi tilgang til vårt trådløsnett.

#7

Stompa sa for siden:

Skolen der jeg jobber har også tilsynelatende usikra nett - men man kommer likevel ikke inn uten brukernavn og passord. Det går heller ikke an å logge flere på samtidig med samme brukernavn.


#8

maggypop sa for siden:

MAC-lås vises ikke som sikret nett når man søker. WEP-kryptering vil nok vises som sikret på oversikten.


#9

Left sa for siden:

Har googlet litt, og har en plan :ja:


#10

Teofelia sa for siden:

Nettopp. :)

#11

Pong sa for siden:

Usikre nett er ikke ufarlige..

Hvis du bruker en annens oppkobling, sjekk da ihvertfall DNS-server og bruk kun en du stoler på. En DNS server er en maskin som oversetter domenenavn (f.eks. activation1.bankid.no) til et IP-adresse (f.eks. 91.102.24.135).
Datamaskinen 'activation1.bankid.no' brukes for å sjekke om du kan logge inn til bankens nettbank, så det er ikke kult hvis opplysningene du sender kommer fram til en annen datamaskin - såklart...

All trafikk går over andre folk sitt utstyr, så de ser akkurat hva du sender til servere der ute og hva du får tilbake til deg.


#12

Bada-Bing sa for siden:

Nemlig! Det hender jeg låner en ukjent nabo eller to sitt trådløse nettverk, men da kun til uskyldig surfing. Jeg regner med at siden han/hun er så amatør at de lar nettet være helt usikret har de sikkert ikke noe antivirus heller slik at maskinen er full av trojanere, keyloggere og annet snaskens som kan fange opp det meste jeg gjør.


#13

Left sa for siden:

Vel - mitt nett er ikke usikret lenger. :knegg:

Og en annen ting - har alltid hatt antivirus, minst to anti-spayware OG brannmur :ja:


#14

Pong sa for siden:

Er det noen andre som ikke har antivirus og anti-spyware? Jeg har en brannmur (i routeren), men ellers har jeg ikke brukt noe på lenge.


#15

Joika sa for siden:

Kan hende nettverket ikke er satt til "delt". Da får du ikke koblet opp. Dette er et alternativ om nettverket er wep-kryptert om jeg ikke husker helt feil.

Har du Vista forresten? Om så, så kan du ikke logge deg direkte på nettverket selv om du får det opp ved søk. Du må legge inn en port først, og sette nøkkelen der osv.


#16

Senna sa for siden:

Slik har vi også gjort det.


#17

Bada-Bing sa for siden:

En brannmur vil ikke hjelpe deg hvis du laster ned noe rask som inneholder spyware, adware eller trojanere. Så et AV og spywareblaster eller spybot search and destroy er ting som er greit å ha på maskinen.


#18

annemede sa for siden:

Er du sikker på at dette stemmer? En kompis av meg som jobber med dataprogrammering og nettverking sjekket akkurat det da vi lånte nettverket hans en gang, men han klarte ikke å finne hvor vi var.


#19

Joika sa for siden:

Jeg skjønner heller ikke at dette kan stemme. Dvs jeg regner med at det finnes måter å overvåke trafikk på egen router som det måtte ha blitt i dette fallet, men dette er ikke noe folk flest har det jeg er kjent med. :vetikke:


#20

Pong sa for siden:

sectools.org/sniffers.html


#21

Joika sa for siden:

Pong..

Dette er ikke noe "hvermannsen" bedriver?? Mener du det?


#22

torsk sa for siden:

Kanskje ikke hvermannsen, men det er ikke akkurat rocket science heller. Pakkesniffing er ikke vanskelig.


#23

Ru sa for siden:

Pakkesniffing er hyfset enkelt, og brukes ofte for å sjekke om tingen faktisk fungerer. Og kan dermed finfint brukes til å se om det er folk på ferde.

Til og med jeg kan det der. :filer:


#24

Esme sa for siden:

Det er ikke vanskelig å scanne og finne om det er andre på nettet sitt, og om man finner dem, så tror jeg de fleste som er sånn passelig flinke hadde kjørt en sniffer altså.

83 % av mine beste venner hadde gjort det vil jeg anta. :datapunkt:


#25

Line* sa for siden:

Jeg har fått wep-nøkkelen til naboen. Vi deler utgiftene.
Kan han se hva jeg gjør?
Og kan jeg også da se hva han gjør?


#26

Esme sa for siden:

Jepp. Man kan også fange opp passord etc.


#27

Joika sa for siden:

Nei det vet jeg. Har gjort det selv. :nemlig:
Hørtes ut på Pong her at det var en funksjon som lå der lett tilgjengelig for alle til å sjekke. I det man må søke opp og laste ned programmet og i tillegg lære seg å lese av, så er det ikke så mange som gjør det med mindre de mistenker at noe er muffens, eller har et ønske om å svindle.. ..skulle en tro?

Siden dere her har snøring, så kanskje dere kan svare meg på dette da? :blunke: www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=51045


#28

Joika sa for siden:

Hadde gjort det hvis hva da?


#29

Esme sa for siden:

Hvis man hadde funnet noen andre på det trådløse nettverket sitt.


#30

Joika sa for siden:

Ja det er klart. :) Motivasjon øker interessen. Hehe.


#31

Line* sa for siden:

Hvordan gjør man det?
Og kan jeg sjekke om han "sniker" på meg?


#32

Esme sa for siden:

Man kan finne passord ved hjelp av sniffere som det var nevnt. Om man googler intercept password hack wireless så kommer det masse forskjellig programvare som kan brukes.

Det er derimot ikke så lett å finne ut om naboen sniker på deg, sniffing er pasivt, det går an altså, men da må du (tror jeg) komme deg inn på maskinen for å se hvilke program han kjører (og da har du gått over en grense)

Dersom man er på en kryptert linje så er det ikke så lett å finne passord, men folk er ofte vanedyr, de bruker de samme passordene på "ufarlige" steder som nettTV, aviser og slikt som sendes i klartekst som på steder som man bør beskytte seg mer, f.eks. nettbank, minside.no, paypal etc. Man bør altså ha flere passord med forskjellig sikkerhet, f.eks så har jeg et høysikkerhets passord, som er mange siffer, og som jeg bruker på kun to-tre steder som alltid er kryptert. Og så har jeg mellomsikkerhets passord for steder som dette, og så har jeg søppelpassord for steder som egentlig ikke spiller noen rolle.

Du kan jo også vurdere å kryptere filene dine dersom du ikke stoler helt på naboen din. Men jeg tror jeg heller ville hatt mitt eget nett jeg altså.


#33

Line* sa for siden:

Jeg skjønner. Takk skal du ha! :highfive:


#34

Kate sa for siden:

Jeg er jaggu glad jeg har et nett som bare et mitt.


#35

Pong sa for siden:

Tja.. ditt nett er bare ett i en lang (eller kort) rekke med nett som dataene dine er inom når du snakker med en server.
Skriv f.eks. "tracert www.123vann.no" i en dosboks, så ser du serverne som videresender pakkene dine.

Vi stoler på ISP'ene våre. Jeg regner med at det går bra ihvertfall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.