mustafa sa for siden:
hva har man krav på... det er vel ikke meningen at vedkommende skal snylte på mor og far?:rolleyes:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for generell diskusjon av temaer som ikke passer inn under andre kategorier.
mustafa sa for siden:
hva har man krav på... det er vel ikke meningen at vedkommende skal snylte på mor og far?:rolleyes:
polarjenta sa for siden:
Man har vel ikke krav på så mye. Skaffe seg jobb eller begynne på skole. Evt oppsøke sosialkontoret og be dem om hjelp.
Che sa for siden:
Krav på veldig lite.
Slettet bruker sa for siden:
Krav på.... Du har vel krav på treårig videregående utdanning hvis det er det du mener?
Er du i utdanning så er det jo vanlig at foreldrene dine forsørger deg. Er du ikke i utdanning så er det meningen at du selv forsørger deg. Evt ved at du betaler litt kostpenger til foreldrene dine.
Er du hverken i arbeid eller i utdanning så bør du jo få noen kroppsdeler i gir og begynne med en av delene, for det er ikke meningen at du skal snylte på noen nei :)
Men hvis det du lurer på er om du har krav på penger noe sted sånn uten videre så er svaret nei. Det er meningen at folk skal forsørge seg selv.
Observatøren sa for siden:
Jeg elsker FP. :elsker:
Malus sa for siden:
Sosialhjelp er vel det man kan håpe på, hvis alt annet er umulig. En tur innom NAV er nok ikke så dumt, for å få svar og kanskje hjelp til å komme i gang med noe. For det er faktisk lurt med (utdanning og) jobb.
Blomst sa for siden:
Det går vel an å melde seg arbeidsledig, eller sosoialkontoret, en så lenge vedkommende borunder taket til mor og far tror jeg det er lite å hente der.
gajamor sa for siden:
Som den (dum-)snille personen jeg er, går jeg ut fra at vedkommende ikke er frivillig i den situasjonen, men kanskje ikke fått drømmejobben eller sluppet inn på favorittskolen.
Vgs har alle krav på. Hvis den er fullført er det ikke så mye man kan kreve. Du kan få hjelp fra nav til å finne deg en jobb, eller se deg om etter noe å studere.
Hvis du får jobb, så får du lønn, og klarer deg selv.
Hvis du begynner å studere, får du støtte fra lånekassa, og har rett på mange studentgoder. Blant annet studenthybler hvis det er noen ledige igjen.
polarjenta sa for siden:
Man kan få støtte fra sosialkontoret selv om man bor hjemme hos mor og far. Mor/kan kreve husleie og ellers nekte å hjelpe barnet og da har man rett på støtte. MEn jeg ville nå prøvd å skaffe en jobbe. Er man over 18 har man jo mange muligheter.
Polyanna sa for siden:
Er man arbeidsfør så kan man jobbe (NOE finnes det alltids)
Man har rett på videregående utdanning
Er man for syk til å jobbe så skal man vel inn i et attførings-trygdet-etc.-system
Er man for lat til å jobbe eller studere så bør noen sparke en i rompa. :nemlig:
Dinochef sa for siden:
Med den mangelen på arbeidskraft i nesten alle sektorer i Norge i dag ser jeg ikke problemet, få deg en jobb.
Det finnes masse ledige jobber som ikke krever noen kvalifikasjoner, muligens du må flytte og ta en mindre atraktiv jobb til å begynne med.
Che sa for siden:
Neida - jeg fikk studielån hvert år på vgs. Bodde hos mora med lavtlønnsyrke.
Perhonen sa for siden:
Godt spørsmål. Her jeg bor vil en som ikke er på skole eller i arbeid få kroner 2600 pr måned i stønad som hjemmeboende, 4600 pluss stønad til bolig som "borteboende". Samt hjelp for å komme seg på ulike kurs, ut i arbeid. Dette er sosialsatsenen pluss minus et par hundre lapper i Trondheim kommune. Stønad til bolig er såvidt jeg vet kr 3900,- så man blir ikke rik.
Dixie Diner sa for siden:
Mener du stipend?
Jeg fikk også stipend på videregående, da mamma var lavtlønnet. Men flere av vennene mine fikk også stipend til tross for at foreldrene tjente ganske så bra. Disse SPARTE stipendet sitt eller sløste det bort. :hmm:
Che sa for siden:
Klart jeg mener stipend :rabla:
Hasselnøtt sa for siden:
Øh. Har man barn, så har man dem for resten av livet. Om 18-åringen ikke klarer seg på egenhånd, så må vel mor og far trå til og lære avkommet noe om verden. Og i mellomtiden sørge for at poden tar tak over hodet og mat i magen.
polarjenta sa for siden:
Man må faktisk ikke det om avkommet er over 18;) At de fleste gjør det er noe helt annet.
Che sa for siden:
FOrøvrig synes jeg kanskje at når ungen bare er 18 år, så er det fortsatt foreldrenes ansvar å påvirke barnet dit hen at vedkommende tar utdannelse/får seg jobb.
Det finnes mange i tidlig 20-årene som er bitter på NAV fordi de ikke får dekket videregående utdannelse og som i tillegg har jobbet i jobber hvor man sliter ut kroppen sin.
Hasselnøtt sa for siden:
Jeg mente som i moralsk plikt.
Line* sa for siden:
Er man fylt 18 og ikke er i jobb eller på skole har man krav på: Husleie dekket, strøm dekket, samt livsopphold på ca 4.700 pr mnd. om man ikke bor hjemme. Så det er i grunnen ikke noe å nøle med, å kaste den late ut. :snill:
Og det er ikke tull en gang.
007 sa for siden:
:humre:Perhonen sa for siden:
Hos nav i Trondheim kan man faktisk også få høre at det er ens moralske plikt. Har en venninne som ville "kaste" ut sin attenåring og som fikk den meldingen. Inntil han var over tjue var det hennes moralske plikt. Så det så.
Jeg dytta nylig ut min 20 åring. Siden vi ikke har nok soverom og noen må dele, ja så måtte også han dele. Han fikk ikke rom alene, og da var veien til fast jobb, egen bolig veldig kort gitt. Nå har han flytta ut, og ja, det er faktisk bare herlig.
Bergensis sa for siden:
Kanskje dette er eit alternativ:
www.bt.no/utenriks/article646708.ece
Polyanna sa for siden:
Tja, jeg lurer på om man kanskje egentlig har mest moralsk plikt til å hjelpe 18-åringen til å bli noenlunde selvstendig. Og da kan det hende at et tupp i ræva er det som er mest effektivt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.