Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En noe pinlig bekjennelse ...

#1

~TM~ sa for siden:

Altså... "alle" vet at TM ikke kan lage mat, så det er definitivt ikke den pinlige bekjennelsen. Det derimot alle som ikke kan lage mat likevel kan lage er etter hva jeg har hørt omelett. Vel, ikke TM.

Jeg får det rett og slett ikke til. De henger ikke sammen og jeg fatter ikke hva jeg gjør galt. :(

De smaker jo godt, de blir bare ikke lekre og omelettaktige.

Så hva med en aldri så liten omelett for dummies her?


#2

Tangerine sa for siden:

Jeg har inntrykk av at omelett er vanskelig å lage. Det å koke et egg er heller ikke lett. ;)


#3

Dixie Diner sa for siden:

Omelett er slett ikke noe alle kan lage nei, jeg synes i grunnen "alle" klager over at det er vanskelig. Jeg er en ganske så flink kokk, men omeletter får jeg sjelden fine i pannen, så jeg lager den i ovnen eller i Ziplock-pose. Da blir de alltid kjempefine.




#6

era sa for siden:

Jeg har større problemer,jeg har latt gubben flytte inn igjenn for selv om han er en ?=)(/&% tulling så har jeg vertfall noen til å varme opp pizza til meg, kalde fiskepinner og kaffe begynte å tære på helsa.


#7

Interference sa for siden:

Ok, jeg svarer på hovedinnlegget.
Først hiver jeg litt godsaker på stekepannen og surrer (løk, pølse, kylling, brokkoli, skinke osv osv), man tar det man har.
Når det har fått surret litt skrur jeg ned varmen mens jeg blander egg, fløte, salt og pepper. Heller eggeblandingen over godsakene i panna og lar det putre noen minutter før jeg legger på et lokk slik at toppen blir gjennomstekt fortere.

Men viktig med svak varme.


#8

Røverdatter sa for siden:

:jupp:

Svak varme og god tålmodighet gjør underverker for omeletten.


#9

Malus sa for siden:

Lokk over steikpanna, og svak varme. Har jeg hørt fra mannen, som er en den som kan lage omelett hjemme hos oss.


#10

LilleRosin sa for siden:

Svak varme, og gjerne litt ost/ostemasse oppi.


#11

Honda sa for siden:

Jeg har først eggene i for så¨å strø godsakene over\inni før det størtner. og så ot på. jeg må ha ost på.Så skrur jeg plata på 1-2 og "glemmer" den en stund.
har på lokk

Ikke kan jeg lage brunsaus ;) Men omelett det får jeg faktisk til
:rar:
:fnis:


#12

Misteri sa for siden:

Jeg har en stekepanne som jeg kan ta av håndtaket på. Steker det jeg måtte ønske av ting oppi først, pølse, skinke o.l. Så blander jeg sammen egg og ca. 1 ss vann pr. egg og en liten dæsj melk. Salt og pepper rører sammen, heller over panna og steker på svake varme litt. Ovnen har jeg forvarmet til ca. 200g. Setter stekepanna inn i ovnen i 10-12 min og vips en høy og flott omelett.

Bruker foressten ost oppå omeletten. Kjemegodt med godt brød til og dette er middag for oss de dagene vi har det litt travelt.


#13

Fruktflua sa for siden:

Om man heller røren (som kun skal ha ca 1 ts melk pr 3 egg) i en svakt oppvarmet stekepanne og lar den steke lenge, mens man, med jevne mellomrom, "løfter" på omeletten med stekespade for å få eggemassen på toppen stekt, og deretter har på lokk, så skal man greie å lage en god omelett ganske enkelt.

Du kan også ha enda svakere varme og legge lokk på stekepannen.


#14

Benzo sa for siden:

Bland alt du vil ha i omeletten, hell i panna og rør rundt til det begynner å stivne, sleng over litt ost, på med lokk og omletten blir perfekt.


#15

Hasselnøtt sa for siden:

JEg tror ikke engang jeg har prøvd å lage omelett. (Det er fordi jeg ikke er så glad i det, da ;) )


#16

Tangerine sa for siden:

Syns ikke sånn tjukk&tung "omelettkake" er så godt.

De tynnere: blir stekt raskt, fyll blir lagt på, så blir den brettet og stekt litt "her og der".

:har sett på tyrkere og kinesere lage omelett til meg på ferie:


#17

rajraj sa for siden:

Søster (ikke min søster, men hun her på FP) er helt genial på omelett. Hun lager i ildfast form i steikeovn og den blir luftig og høy og fin. Tror hun har litt bakepulver oppi?
Søster? :ropert:


#18

Mauser sa for siden:

Såkalt Dommelett™?


#19

Che sa for siden:

:knegg: enkel humor


#20

Karima sa for siden:

Jeg steker min gyllen under på komfyren og setter den i stekeovnen for å få den ferdigstekt oppå og smeltet osten. Blir alltid fornøyd.


#21

Søster sa for siden:

:takker:

Jeg lager alltid veldig stor posjon da, for den er til helgebrunsjen. Her er oppskrift.

9 egg
1/3 boks creme fraische (kan erstattes med vann, melk, fløte, rømme)
1 teskje bakepulver
Krydder
Fyll: Helst middagsrester som kokte poteter og litt stek eller kjøttboller + paprika og fetaost.

Sånn gjør du:
Smør en passende ildfast form.
Hell i fyll.
Bland egg, creme fraische, bakepulver og krydder
Hell oppi forma.
Ha evt på ost.
Stek lavt ovnen i en liten halvtime. 180 grader


#22

Ru sa for siden:

Aha! Nå skjønner jeg hvorfor jeg bare får sånn flate, tynne, omeletter.
Jeg mangler noe helt vesentlig, tydeligvis. :tada: Tålmodighet.
Hvor får man kjøpt det?


#23

~TM~ sa for siden:

:knegg:

Si i fra hvis du finner det ut!


#24

Tertit sa for siden:

Lag omelett i små former i stekeovnen. Jeg har kjøpt et brett med seks små former. Slenger de i stekeovnen på ca 180 grader i 20 min. De blir kjempegode. Lager de ofte på kvelden og setter dem i kjøleskapet når de er kalde. Neste morgen blir de nistemat på skole og arbeid. Godt og veldig lettvint!


#25

Dixie Diner sa for siden:

Jaa, det glemte jeg jo å skrive. Jeg lager også omelett i små former, faktisk i amerikanske muffinsformer. De blir helt fantastiske. Jeg har seriøst store problemer med å ikke overspise når jeg har laget dem. Spiser dem til frokost, lunsj, kvelds ... De er så gode! Må ha MASSE ost i. Og masse sopp.


#26

Tertit sa for siden:

Jeg bruker egnede middagsrester i også. Potet er faktisk veldig godt i. En sånn "omelett" hever matpakkas standard himmelhøyt!


#27

Joika sa for siden:

Ikke rør inn det som ser fint ut. Tomat, purre, ost osv kan strøs på etter at omeletten har "satt seg litt". Da ser den finere ut.

Man må heller ikke røre inn pepper. Da blir omeletten grå.


#28

C3PO sa for siden:

Omelett er ikke så enkelt. Etter 20 års matlaging, er et først det siste året jeg har fått dreisen på det. Og det takket følgende oppskrift (må bare si at jeg fortsatt ikke klarer å brette den i tre, men den blir veldig pen, brettet i to. Jeg bruker ikke parmesan når jeg lager den.

www.bbcgoodfood.com/recipes/1669/ultimate-french-omelette

Jeg må forresten slå opp i kokeboka hver gang jeg skal koke egg.:hmm:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Jeg prøver å unngå poteter, men ja det er veldig godt oppi. Jeg laget et helt brett i går kveld. :D


#30

Kanina sa for siden:

Jeg er ikke så opptatt av å få omeletten fin og høy. Jeg er bare opptatt av å ikke få den svidd. Så jeg steker den nesten som eggerøre, vender den sammen litt i panna etter at den har fått stivne litt, og lar den stivne videre som en klump i panna.

Jeg husker med skrekk da vi skulle lage omelett på skolekjøkkenet. Vi vispet den skikkelig fluffy, og så var det om å gjøre å la den forbli slik gjennom stekinga, noe som selvsagt skar seg. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.