Altså... "alle" vet at TM ikke kan lage mat, så det er definitivt ikke den pinlige bekjennelsen. Det derimot alle som ikke kan lage mat likevel kan lage er etter hva jeg har hørt omelett. Vel, ikke TM.
Jeg får det rett og slett ikke til. De henger ikke sammen og jeg fatter ikke hva jeg gjør galt. :(
De smaker jo godt, de blir bare ikke lekre og omelettaktige.
Så hva med en aldri så liten omelett for dummies her?
Omelett er slett ikke noe alle kan lage nei, jeg synes i grunnen "alle" klager over at det er vanskelig. Jeg er en ganske så flink kokk, men omeletter får jeg sjelden fine i pannen, så jeg lager den i ovnen eller i Ziplock-pose. Da blir de alltid kjempefine.
Jeg har større problemer,jeg har latt gubben flytte inn igjenn for selv om han er en ?=)(/&% tulling så har jeg vertfall noen til å varme opp pizza til meg, kalde fiskepinner og kaffe begynte å tære på helsa.
Ok, jeg svarer på hovedinnlegget.
Først hiver jeg litt godsaker på stekepannen og surrer (løk, pølse, kylling, brokkoli, skinke osv osv), man tar det man har.
Når det har fått surret litt skrur jeg ned varmen mens jeg blander egg, fløte, salt og pepper. Heller eggeblandingen over godsakene i panna og lar det putre noen minutter før jeg legger på et lokk slik at toppen blir gjennomstekt fortere.
Jeg har først eggene i for så¨å strø godsakene over\inni før det størtner. og så ot på. jeg må ha ost på.Så skrur jeg plata på 1-2 og "glemmer" den en stund.
har på lokk
Ikke kan jeg lage brunsaus ;) Men omelett det får jeg faktisk til
:rar:
:fnis:
Jeg har en stekepanne som jeg kan ta av håndtaket på. Steker det jeg måtte ønske av ting oppi først, pølse, skinke o.l. Så blander jeg sammen egg og ca. 1 ss vann pr. egg og en liten dæsj melk. Salt og pepper rører sammen, heller over panna og steker på svake varme litt. Ovnen har jeg forvarmet til ca. 200g. Setter stekepanna inn i ovnen i 10-12 min og vips en høy og flott omelett.
Bruker foressten ost oppå omeletten. Kjemegodt med godt brød til og dette er middag for oss de dagene vi har det litt travelt.
Om man heller røren (som kun skal ha ca 1 ts melk pr 3 egg) i en svakt oppvarmet stekepanne og lar den steke lenge, mens man, med jevne mellomrom, "løfter" på omeletten med stekespade for å få eggemassen på toppen stekt, og deretter har på lokk, så skal man greie å lage en god omelett ganske enkelt.
Du kan også ha enda svakere varme og legge lokk på stekepannen.
Søster (ikke min søster, men hun her på FP) er helt genial på omelett. Hun lager i ildfast form i steikeovn og den blir luftig og høy og fin. Tror hun har litt bakepulver oppi?
Søster? :ropert:
Jeg lager alltid veldig stor posjon da, for den er til helgebrunsjen. Her er oppskrift.
9 egg
1/3 boks creme fraische (kan erstattes med vann, melk, fløte, rømme)
1 teskje bakepulver
Krydder
Fyll: Helst middagsrester som kokte poteter og litt stek eller kjøttboller + paprika og fetaost.
Sånn gjør du:
Smør en passende ildfast form.
Hell i fyll.
Bland egg, creme fraische, bakepulver og krydder
Hell oppi forma.
Ha evt på ost.
Stek lavt ovnen i en liten halvtime. 180 grader
Aha! Nå skjønner jeg hvorfor jeg bare får sånn flate, tynne, omeletter.
Jeg mangler noe helt vesentlig, tydeligvis. :tada: Tålmodighet.
Hvor får man kjøpt det?
Lag omelett i små former i stekeovnen. Jeg har kjøpt et brett med seks små former. Slenger de i stekeovnen på ca 180 grader i 20 min. De blir kjempegode. Lager de ofte på kvelden og setter dem i kjøleskapet når de er kalde. Neste morgen blir de nistemat på skole og arbeid. Godt og veldig lettvint!
Jaa, det glemte jeg jo å skrive. Jeg lager også omelett i små former, faktisk i amerikanske muffinsformer. De blir helt fantastiske. Jeg har seriøst store problemer med å ikke overspise når jeg har laget dem. Spiser dem til frokost, lunsj, kvelds ... De er så gode! Må ha MASSE ost i. Og masse sopp.
Omelett er ikke så enkelt. Etter 20 års matlaging, er et først det siste året jeg har fått dreisen på det. Og det takket følgende oppskrift (må bare si at jeg fortsatt ikke klarer å brette den i tre, men den blir veldig pen, brettet i to. Jeg bruker ikke parmesan når jeg lager den.
Jeg er ikke så opptatt av å få omeletten fin og høy. Jeg er bare opptatt av å ikke få den svidd. Så jeg steker den nesten som eggerøre, vender den sammen litt i panna etter at den har fått stivne litt, og lar den stivne videre som en klump i panna.
Jeg husker med skrekk da vi skulle lage omelett på skolekjøkkenet. Vi vispet den skikkelig fluffy, og så var det om å gjøre å la den forbli slik gjennom stekinga, noe som selvsagt skar seg. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.