Hvordan gjør dere det når dere lager fiskegrateng kvelden før den skal spises? Jeg kan lage den, men jeg har pleid å lage den de dagene jeg har jobbet hjemmefra, noe som ikke er så veldig aktuelt akkurat nå.
Lage sausen og ordne til alt i formen sin, deretter inn i kjøleskapet?
Eller steke den og deretter til kjøleskapet? Evt. hvordan kjøle den ned ganske raskt før den skal inn i kjøleskapet?
Jeg ville kokt fisken og lagd sausen klar, for så å gjør eden helt ferdig på serveringsdagen. Jeg lager med stivpisken eggehvite i, for å få den luftig, og ville ventet med å blande alt og steke til serveringsdagen.
lager alt .lager mange når jeg først er i gang så forsteikes alle. Så når de skal spises tines de bare å varmes i ovnene. om vi skal ha en dagen etter å står den ferdig stekt i kjøleskapet til dagen etterpå
Her er en oppskrift som rekker til en vanlig ildfast form:
4 porsjoner
ca 400 g fiskefilet, torsk eller sei
ca 1,5 dl makaroni
1 terning fiskebuljong
3 ss smør
3 ss hvetemel
ca 4 dl melk og fiskekraft
ca 2 ts salt
1/2- 1 ts muskat
hvit pepper
4 store egg
Brødrasp eller knust kavring på toppen
Om man dobler den holder det til en langpanne. Omtrentlig. Egentlig begrenses mengden man lager av antallet former og panner man har tilgjengelig, eller av volumet hvit saus du orker å lage.
Vi hadde alltid poteter ved siden av da jeg var liten, men vi bruker ikke det nå - det er ingen av oss som er så glad i poteter, så. Men grønnsaker bruker vi; dampet brokkoli og revet gulrot, typisk.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.