Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er det "rareste" du har spist?

#1

cilen sa for siden:

Jeg har spist selvfisket piraya i Amazonas!


#2

Nabojenta sa for siden:

Flue! (dog ufrivillig!) :mumle:

Men ellers har jeg frivillig spist froskelår, og det var fantastisk, helt utrolig, sinnsykt godt! Froskelår er vel ikke så forferdelig "rart", men litt utenom det vanlige er det vel?


#3

cilen sa for siden:

[quote=Nabojenta;115237]Flue! (dog ufrivillig!) :mumle:

quote]
Ja, det har jeg å ufrivillig fått servert på motorsykkeltur!! hihi Froskelår er vel nesten som kylling, er det ikke??


#4

Cielo sa for siden:

Det må være kenguru, tror jeg.
Kanskje ikke så rart i seg selv, men det var uventet å finne det på menyen på en liten restaurant langt ute på landsbygda i Loire i Frankrike.

Det var forresten ikke spesielt godt.


#5

cilen sa for siden:

Jo, jeg har jo smakt Bjørnekjøtt! Mannen bestilte det på restaurant i Estland.. Det var godt!


#6

Stompa sa for siden:

Helstekt lundefugl...


#7

kisha sa for siden:

Er ikke de fredet?


#8

Cielo sa for siden:

Har også smakt det, og det var veldig godt!


#9

LilleLeo sa for siden:

:hm: Det rareste må vel være skive med brunost og nugatti :himle:
Dvs, jeg smakte bare.


#10

Stompa sa for siden:

Stemmer det. Men hun jeg fikk dem hos er islandsk, og der er de ikke freda. :)


#11

malena sa for siden:

Nå føler jeg meg veldig kjedelig! Kommer ikke på én eneste rar ting jeg har spist!


#12

Beathe sa for siden:

Glassmanet - i Kina.


#13

Skilpadda sa for siden:

Jeg har ikke spist så mye rart, tror jeg. Eller, en del sushi-ting er kanskje litt rare, som sjøpinnsvin og slikt, eller rått hvalkjøtt?


#14

Svaggen sa for siden:

Antilope og froskelår. Så veldig rart er det vel kanskje ikke, men jeg har bare spist det en gang. :)


#15

Toffskij sa for siden:

Strimlet svinemagesekk på en meget enkel kinesisk veikro. Det var ikke særlig godt.


#16

Tøsa sa for siden:

Er desverre ikke så bereist, så noe særlig mye "rart", har jeg ikke spist. Men, sambo reiser mye, og han har spist hund:eek: , en gang han var i Kina.


#17

Eia sa for siden:

Sprøstekte griseører, tapa i Extremadura.
Krokodillekjøtt, i Australia. Smakte som en mellomting av kylling og hvit fisk. Merkelig.
En slags innvollsgryte på gata i Mexico. Ikke å anbefale - hverken konsistens- eller smaksmessig.


#18

cilen sa for siden:

kult! Smakte det bare vann eller?


#19

Benmurphy sa for siden:

Er marsvin rart? Det serveres iallefall i Equador. Haggis er ikke særlig rart. Men rått strimlet hvalkjøtt som de serverer (serverte?) som forrett på Sushi Nam Kang i Oslo syns jeg er ganske rart.

Ben "mye rar gatekjøkkenmat nattestid også" Murphy


#20

cilen sa for siden:

Ja, jeg så de solgte marsvin på marked i LaPaz. Stakkars, det så skikkelig fælt ut. Grilla, med hue på og bena rett ut.. så nesten ut som små mennesker. De spiste IKKE jeg..


#21

Benmurphy sa for siden:

Nå er det ganske mange pattedyr som ligner på små (eller store) mennesker om man flår og griller dem da.

Ben "ufølsom" Murphy


#22

Kaz sa for siden:

Haggis har jeg også spist. Likte det ikke noe særlig.

Struts har jeg også spist en gang.


#23

cilen sa for siden:

Ja, huff.. der er jeg glad jeg er veggis gitt..


#24

Bequita sa for siden:

Iguana-egg i El Salvador. Det var som vanlig eggeplomme, og det var (heldigvis) kokt.

De jeg bodde hos prøvde å servere meg iguanasuppe også, med et helt ben oppi (med klør, skinn med skjell og det hele...) Men det ville ikke ned. :niks:


#25

Canisa sa for siden:

Om rått hvalkjøtt er "rart", så spiser jeg noe "rart" innimellom. :D
Kan ikke komme på så mange rare ting - uvanlige (ikke sånt man finner på Rema1000)ja, men ikke rare ...
Må innrømme at hårene reiste seg litt på ryggen av enkelte ting dere har smakt, men det er jo fordi det er uvant ...


#26

Mams sa for siden:

Antilope blir vel det mest uvanlige jeg har smakt.

Men det er spist her hjemme da.
Hadde helgrillet antilopesadel og grillet elgbiff en felles st. hans med naboene.
VI måtte robbe frysre for å finne pølser til ungene for ingen av delene falt i smak hos ungene ( totalt 7 stk)
Antilopesadel var veldig mørt, men smakte ikke godt.


#27

Beathe sa for siden:

Dessverre - hadde det bare gjort det... Er lenge siden nå, men mener å huske at jeg assosierte det med sånn ekkelt skoleviskelær.


#28

cilen sa for siden:

blekksprut smaker jo nesten sånn. må nesten ha de innbakt for at det skal smake noe i det hele tatt.. Synes det er kjempegodt!


#29

Beathe sa for siden:

Ja da er det jo masse gratis mat for deg om sommeren :D .


#30

gnuri sa for siden:

Har spist endel på restauranter i Kina, og mye av det vi har spist vet jeg ikke hva er..... (Kanskje best å ikke vite ? :skremt: ) De hadde ikke vestlig meny, og klarte heller ikke å fortelle oss hva de forskjellige tingene var...
I tillegg har jeg spist måkeegg som barn. Ikke så rart i Nord Norge, da, og det smakte helt greit synes jeg å huske. :jupp:


#31

nolo sa for siden:

Jeg har spist due. Det var godt:nikker: .


#32

Marit K sa for siden:

Struts, på restaurant på Aker Brygge. Det var knallgodt.


#33

Sitron sa for siden:

Tja, struts, kanskje.


#34

Magica sa for siden:

Jeg også. :) Ringdue.


#35

Hønni sa for siden:

Apehjerne på Sri Lanka :eek:
Ble fortalt at det var kjøttboller av en ikke helt pålitelig tolk. Ble fortalt i ettertid.

Ellers krokodille, hai og struts. :nam:


#36

Magica sa for siden:

Kjæresten min har spist tiurhjerte, sier han. :eek:


#37

Føniks sa for siden:

Det er vel struts, greshoppe og krokodille tror jeg. Gresshoppe ar ikke så halv galt. De var ristet og saltet.


#38

Filifjonka sa for siden:

Jeg har ikke spist så mye "rart", har ikke så veldig stor utforskertrang sånn sett. :) Men det rareste må kanskje være en rett av kumage og innvoller som jeg bestilte i en liten by i Portugal i 1985. Jeg kan ikke portugisisk, kelneren kunne ikke engelsk, så jeg måtte ta det som hørtes best ut. Det viste seg å være et dårlig valg. :humre:


#39

Senna sa for siden:

Det må vel være selbiff på Svalbard. Det var iallefall ikke godt, smakte "skosåle" med tran.
Ellers er jeg jo ikke helt sikkert på hva jeg har fått servert hverken i Hong Kong eller på tur til en lokal gummiplantasje i Thailand.


#40

Beckett sa for siden:

Jeg fikk servert potet- og banansuppe på besøk hjemme hos en indonesisk strandselger på Lombok en gang. Ikke godt, men heller ikke uspiselig - heldigvis.


#41

Olympia sa for siden:

Hund & Esel.

Ellers er det jo kjempefreaky for meg som utlending å spise hvalkjøtt. Når jeg forteller det "hjemme" får jeg omtrent de samme reaksjonene som om jeg hadde sagt at jeg hadde drept og helstekt selveste Free Willy.


#42

malena sa for siden:

Har 8-9 tørka reinsdyrhjerter liggende i fryseren. Det er kjempegodt!!


#43

Cielo sa for siden:

Akkurat den samme reaksjonen har jeg fått fra amerikanske venner. Enten har det vært stakkars Willy, eller stakkars Keiko.

Og stakkars Rudolf, da de hørt at vi spiste reinsdyrsteik til jul.


#44

Miss Norway sa for siden:

Meitemark. Rå. Flere ganger.

Men jeg var åtte år gammel altså, og cashet stort inn på veddemålene!


#45

LilleLeo sa for siden:

:urk:


#46

cilen sa for siden:

hihi.. deilig! Lillebroren til venninna mi hadde fått en sånn stor lakris av mora, og hadde mista den.. husker han gikk å kikka... og fant en stor svart snegle - og tok en stor bit!! hihi


#47

Inagh sa for siden:

Jeg har arvet min fars store skepsis til rar mat... så det rareste jeg har spist, er hest...


#48

Lenam sa for siden:

Jeg er en matpyse og spiser ingenting jeg ikke vet hva er.
Jeg var i Kina i 2 uker forrige høst, gikk ned 5 kilo da jeg ikke turte spise noenting.


#49

Mille sa for siden:

Bever, struts og krokodille må være det rareste jeg har spist tror jeg.


#50

Dixie Diner sa for siden:

Det må vel bli grisehjerte det, smakte biff. Nå er vel ikke det så uvanlig og rart, kanskje.


#51

Tallulah sa for siden:

Sprøstekte griseører, smakte helt greit. SOm baconcrisp, var bare litt ekkelt med sånne små svidde hår som satte seg fast mellom tenna.

Stekte sauetestikler, smaker også helt greit. Litt rognaktig.


#52

Gaia sa for siden:

Jeg har spist mye rart rundt omkring. Syns ofte at settingen er noe av det som gjør opplevelsen eksotisk – eks. har jeg spist krokodille og struts på en krokodillefarm ute i ødemarken i Zambia. Det smakte utrolig godt!

I helgen spiste jeg haggis, og det smakte forbausende godt tatt i betraktning at jeg generelt ikke kan fordra innmat. For mange år siden smakte jeg slangekjøtt. Det var ikke godt.

Besøk fra utlandet syns ofte at brunost og lutefisk er noe av det mer eksotiske de har vært borti. Og tanken på å spise hvalkjøtt er direkte frastøtende for et par av mine utenlandske venninner. Selv om jeg forteller at carpaccio av hvalkjøtt faktisk smaker helt nydelig.


#53

TBM sa for siden:

Æsj.

Men tøfft!


#54

TBM sa for siden:

Mellomstemann elsker brødskive med brunost og hvitløksmajones. Det synes jeg er rart...

Ellers har jeg reist endel, men maten har da vært overraskende normal...

I et bryllup for noen år tilbake fikk vi servert gravet lundefugl (fra Island) og det var helt nydelig!!!


#55

scilla sa for siden:

Rå kråkebolle :skremt: ......på en av Oslos bedre restauranter. En "venterett" som sparket !


#56

Huldra sa for siden:

æsj, trodde ikke de var spiselige jeg...


#57

Skilpadda sa for siden:

Joda, det er vanlig å spise dem både i Japan og i Frankrike, har jeg forstått. (Jeg syntes ikke det var særlig godt den ene gangen jeg prøvde, men det var bare en sånn halvbra sushirestaurant, så jeg skal ikke avvise det totalt.)


#58

Huldra sa for siden:

Men rå?


#59

Skilpadda sa for siden:

:ja:


#60

Divine sa for siden:

Det er vel det "rareste" jeg har spist også. De serverte det på spyd på et ølutsalg i Guatemala. Jeg spiste mye av det og syntes det var svært så godt. Etterpå spurte kjæresten min: "Likte du hjertet?" Da ble jeg litt uggen, men tenkte at hey, jeg hadde jo syntes det var godt, så da var det dumt at meg å bli så skeptisk. Vi dro tilbake dit et par dager etterpå og bestilte det samme, men da klarte jeg ikke å spise det. Så psyken har mye å si, det skal være visst.


#61

Mani sa for siden:

Jeg har et forhold til moralen rundt mat man skal spise, dvs at jeg egentlig ikke liker tanken på å spise dyr.
Dyr som muligens er avlivet på bestialske måter, eller som har hatt et dårlig liv, vil jeg aldri i verden finne på å spise. I tillegg har jeg heller ikke noe ønske om å utvide reportoaret mitt av dyr som jeg faktisk spiser, jeg har på grunn av dette bla takket nei til bjørnekjøtt. Men jeg har ikke like store avesjoner mot å spise byttedyr som jeg har mot å spise rovdyr, jeg ville derfor takket ja til feks hjort, selv om dette er noe jeg ikke har smakt før.

Ja, jeg er merkelig. Men å feks skulle gå på et marked i østen ville jeg blitt kvalm og dårlig av. Jeg ble dårlig og hadde mareritt en gang en bekjent av meg satt og fortalte om en gang han hadde vært på reise hvor han hadde spist apehjerne som bare var kappet av hodet på apen der og da. Jeg har fortsatt store problemer med å glemme denne siden ved han, og jeg ser ned på ham som umoralsk og dum.

Derfor er det rareste jeg har spist; uerhoder.


#62

Mumriel sa for siden:

Jeg har drukket dromedarmelk.


#63

Tøsa sa for siden:

Kanin, det er jo veldig godt! Ikke så "rart" og uvanlig, men tanten vår sa at vi spiste kyllinggryte. Vi gaflet innpå, og da vi var ferdige, fortalte hun at det var kanin.

Ene tanten og onkelen min, har kaniner som de forer opp og slakter. Det er blitt gjort på gården siden krigen, og er noe som de har fortsatt med.

Kusinene mine som er oppvokst med kaniner som blir slaktet, er jo helt vant med det. Hun ene var bare fem år, da hun lurte på om de skulle spise katten, siden det var kjøtt på han også.


#64

Pia sa for siden:

Jeg har spist krokodille og kenguru. Det var veldig godt.

Ellers har jeg spist mye rare kombinasjoner av normal mat.
For noen år siden hadde jeg dilla på nesten ferdig stekt pizza orginale med rømme, sprøstekt løk og ketchup. Og pizzaen skulle gjerne være litt kald i midten.

Kan ikke tenkte meg det nå, men da var det godt.


#65

Dixie Diner sa for siden:

:eek: Herreugd noe så grusomt! Hadde noen tilbudt med noe slikt hadde jeg slått dem ned, tror jeg. Hadde noen av mine venner eller familie gjort dette, hadde jeg også slitt med å glemme det. Man tar da avstand fra slikt?


#66

Inagh sa for siden:

Ah - nå kom jeg på noe rart, som folk måper av når de hører det:

Kald risengrynsgrøt med sukker på brødskiva - det er nam, det! :nam:


#67

Che sa for siden:

Tarmetaco :knegg: Det høres ille ut, men det var ganske godt synes jeg...(må kanskje takke salsaen for det) Smakt også kjevetaco og det var jo utrolig godt og mørt kjøtt der. Øyetaco takket jeg nei til.

Og etter 2,5 mnd i Guinea-Bissau har jeg smakt masse jeg ikke vet hva er for noe...Med peanutsaus på alt føltes det ut som...(Jeg liker ikke peanutter og de brukte det til og med som fyll i kake! - Bløtekake med peanutsmør er ikke godt)


#68

Che sa for siden:

Skal ikke kuppe tråden, men må bare fortelle om niesa mi - som også er oppvokst med at dyr slaktes og spises.

De bor på småbruk og hadde en gris som het Lise. Plutselig en dag var Lise borte og Elisabeth fikk beskjed om at nå var Lise slaktet og blitt mat til dem. En dag hadde de koteletter og Elisabeth spurte: Mamma, er dette Lise (Elisabeth er 4 år her) - Søstra mi må jo bekrefte at dette er LIse og forventet at det ikke ble mer middag på fireåringen, men Elisabeth svarte: "Hu smakt godt"!....


#69

Benzo sa for siden:

Hønsehjernesuppe er det rareste jeg har spist :spy:


#70

Ole Brumm sa for siden:

Har spist gaselle, det var ganske godt.
Har også spist en del råe fisker som jeg ikke vet hva heter, rett etter de var fisket, med en saus på - også ganske godt.
Også har jeg drukket (lest smakt på) reinsdyrsblod.

Dødmannpåboks :knegg: men det er godt dersom man steker det og har på ketshup :jupp:


#71

Shakira sa for siden:

Er nok rimelig kjedelig sånn sett jeg gitt.


#72

Mei sa for siden:

Jeg hadde bodd fire måneder i Sør Afrika før jeg oppdaget at omtrent all kjøttdeig der nede er laget av struts. Jeg har sikkert spist en hel struts tilsammen :D . Smakte som vanlig kjøttdeig.

Selvplukket oyster (østers?) og uerhode har jeg smakt og ikke likt. Tørket krokodillekjøtt er helt ok.

Også elsker jeg sprøstekte torsketunger - og det synes noen er å regne som "rar mat".


#73

Apple sa for siden:

Slimål. På leirskole i 6.klasse. Alle "måtte" smake.


#74

Ole Brumm sa for siden:

Kom på ett par ting til:
-maur :knegg: de er syrlige, ellers smaker de lite...
-rå kamskjell salt og lite smak...


#75

Boo sa for siden:

Torsketunger og struts er vel det snåleste jeg har fått i meg.


#76

Manga sa for siden:

Jeg er ganske kresen og det er nok mye jeg aldri ville smakt på. Har smakt krokodillekjøtt en gang, smakte litt rart synes jeg.


#77

Carpe Diem sa for siden:

Tja, d må vel være bever og hai (og Smalahåve! :nam: ,for vestlendinger er det vel ikke så "rart", da :sparke: ....)


#78

Ginger2 sa for siden:

Det må være struts og innmaten av får (eller var det geit?). Det første spiste jeg i Bergen og det andre er påskefestmat jeg fikk av en snill familie i Hellas.


#79

Slettet bruker sa for siden:

Gjærede bønner med rått egg, i Japan. Det var ikke særlig godt.


#80

Mani sa for siden:

Med kjennskap til denne fyren så er det mye mulig at han lyver på seg noe som han selv synes er spennende historier. Men bare det faktum at han faktisk synes dette er så kult at han vil late som om han har gjort det, gjør sitt til at jeg ikke tåler åsynet på han i dag.


#81

Nynne sa for siden:

I Norge er det mest uvanligste jeg har spist, struts på en bedre restaurant. I Marocco en gang fikk jeg kanin men trodde det var kylling. Snegler ble også servert der men heldigvis kokte, likte det ikke. I Tyrkia fikk jeg servert blekksprut og det var godt! Høres ekkelt ut men de brukte bare "armene" stekte det og blandet i en god salat. Minnet egentlig om løkringer.


#82

Olvina sa for siden:

Froskelår og blekksprut. Ikkje spesielt imponert over smaken på nokon av dei.


#83

Xian sa for siden:

:dulte:

Og jeg som trodde jeg ville være den eneste her! :) Det rare var at det føltes som å tygge brusk - jeg ville ellers trodd den var mer geléaktig. :)


#84

dutte sa for siden:

Slange i brun saus :confused: , Vel i India har dem sånt.


#85

Acsa sa for siden:

Jeg har spist zebra, krokodille og stekt larve.


#86

to hen sa for siden:

Armadillo (beltedyr) i Nicaragua. Veldig godt, men litt tørt kanskje...?


#87

Martis sa for siden:

Jeg har spist eller smakt på;
Sure værballer, også populært kalt brillepølse når man skal lure små unger til å spise det :mad:
Surt hvalspekk
Råtten hai

Alt dette er standard retter på Thorrablot, som blir feiret midt på vinteren.


#88

Che sa for siden:

Jeg har utvidet rare-ting-reportoaret mitt :knegg:

Beverjälle - alkoholholdig greie laget på noe som finnes i en kjertel ved analåpningen til beveren (som de bruker til å markere revir) - Angiveligvis et vidundermiddel som funker på alt - og som nesten utryddet beveren i sin tid.

Luktet kufjøs, smakte litt søtlig bittert - med fjøsluktsmak ytterst på tunga en time eller to etterpå....

bauche har vært på julebord


#89

Nessie sa for siden:

Da jeg var i Brussel fikk jeg servert blåskjell og chips.. kanskje ikke så rart hver for seg, men som kombinasjon synes jeg det var litt snodig.. :blond:


#90

Divine sa for siden:

Å ja! Det har jeg også spist. På Island. Det var ikke akkurat godt. :underdrivelse: Ikke rart de ga oss Svartadaudir å skylle det ned med.


#91

Martis sa for siden:

Man trenger mye svartadaudir for å spise denne maten :knegg:
Jeg bruker å holde meg til tørrfisken, saueskoltene og det røkte lammekjøttet på slike fester pingle


#92

Azi sa for siden:

Jeg er altetende. Alt som ikke dreper meg spiser jeg på. Har spist på så masse ekkelt så jeg tror ikke at jeg våger å si det rareste jeg har spist!

Spiser nå ikke innsekter da.. Bare liker å smake andre sine matretter! Ikke alt som er like godt da! I frysen har jeg kenkuru kjøtt som jeg skal lage når mannen kommer hjem i fra jobb om en liten uke! :D
Det gleder jeg meg til!


#93

Anne sa for siden:

Papegøyefisk på Bølgen og Moi :)


#94

Ru sa for siden:

:snurt:


#95

MokkMokk sa for siden:

Tror det må være struts. Det er kanskje ikke spesielt eksotisk idag, men jeg husker ennå hvor overrasket jeg ble da jeg satte kniven i kjøttet og så det var blodrødt. I hodet mitt var jo struts en fugl, = hvitt kjøtt. :knegg:

Vanvittig godt var det ihvertfall. :nam:


#96

m|nken sa for siden:

Det må vel være flaggermus. Jeg synes forøvrig porrigde er helt forferdelig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.