Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kalde kokte poteter - Hva kan det bli?

#1

Shamu sa for siden:

For å si det sånn, det blir poteter til middag i dag. Har kokt altfor mange poteter til middagen på søndag, og i dag må de brukes.

Hva kan jeg lage? Vurderer potetmos.

Har du en sinnsykt god oppskrift å dele? :neie:


#2

Niobe sa for siden:

Skjær dem i skiver og stek dem. Veldig fort gjort når de er forkokt!


#3

Chanett sa for siden:

Når vi har potetrester blir de fort til pytt i panne. Poteter, løk, fiskekaker/pølser/kjøtt og andre grønnsaker og en buljonterning og litt rømme.


#4

Chanett sa for siden:

Steikes i panna.


#5

Fersken sa for siden:

Stekte poteter er snadder! :jupp:

Så kan du ha kjøttpudding og brun saus til.


#6

rajraj sa for siden:

Stappe med hvitløk, finhakket løk, revet ost, salt, pepper og en skvett fløte. Gratineres i ovnen i cirka 15 minutter på 200 grader = kan poteter bli så godt?


#7

Shamu sa for siden:

Må jeg lage brun saus i dag også? :dåne: Jg holder jo ennå på å studere brun saus tråden min. :knegg:
Kjøttpudding liker jeg ikke. Men man kan jo ha kjøttpølser til da.

Gratinert potetstappe har jeg aldri hørt om engang. Det hørtes igrunen knallgodt ut.

:noterer:

Er det brun saus til dtte også? :confused:


#8

Bluen sa for siden:

Jeg trodde ikke kalde poteter egnet seg til å lage stappe, jeg, men aner ikke hvor jeg har det fra.


#9

Polyanna sa for siden:

Man varmer dem først, ElinBlu. :nemlig:

(Del i biter, kok opp i melk og smør, la surre noen minutter, mos og krydre)


#10

Shamu sa for siden:

Man kan jo varme det opp når man har stappet det og fylt på med melk/fløte og det som skal til. Tror du ikke det blir bra?

Eller sånn i ovnen som rajraj foreslår. Da har det vel ikke noe å si?


#11

Shamu sa for siden:

Ja, sånn ja. :noterer:


#12

Dixie Diner sa for siden:

Man kan også ha dem i sjokoladekakerøre, men det spørs om sjokoladekake er en fullverdig middag da. :hmm:
Forresten så kan kokte, moste poteter has i brøddeiger også, da blir brødet ekstra saftig, ifølge en kokke-kamerat.


#13

Shamu sa for siden:

Sjokoladekake vil nok ikke bli helt akseptert av mannen som middag nei.. :knegg:

Og det siste der trenger jeg nok en mer konkret oppskrift på hvis jeg skal ha en mulighet for å få puttet potetene mine inni brødet ja. :nemlig:


#14

rajraj sa for siden:

Stappe med hvitløk, finhakket løk, revet ost, salt, pepper og en skvett fløte. Gratineres i ovnen i cirka 15 minutter på 200 grader = kan poteter bli så godt?

Det kommer jo an på hva du skal ha til. Stappen er jo "saftig" i seg selv, så det går nok helt fint uten.

Hmmm … Nå ble jeg veldig usikker, men jeg mener jeg har laget dette av kalde poteter før. Har stappet med stappedings og tilsatt det øvrige, bortsett fra osten. Varm det litt i en kjele før det settes i ovnen, slik at det ikke blir svidd før det blir gjennomvarmt. Rør inn ost når du har helt stappen fra kjele til f.eks ildfast form.


#15

rajraj sa for siden:

Ja, sånn ja! Se bort fra mitt klønete tull i forrige innlegg. (bortsett fra den delen med ost og steikeovn. ;) )


#16

Røverdatter sa for siden:

Jeg ville heller stekt dem eller laget potetsalat enn å lage mos. Stekte poteter er jo knallgodt.


#17

Benzo sa for siden:

Spansk omelett.


#18

Shamu sa for siden:

Men jeg har ganske mange poteter altså.. Må jo invitere naboene da jo.

Forresten, kan det være godt å kutte dem opp i biter, helle dem over i en ildfast form, smure dem inn med olje og masse godt krydder, fersk basilikum og steke i ovnene?
Eller er jeg helt på viddene nå?


#19

Shamu sa for siden:

Liker ikke omelett. :(
Det er en av de tingene jeg skulle ønske jeg likte, det og vin og kaffe. (Kaffe pga koffeinen som jeg trenger når jeg er trøtt og ikke har tid til å sove. :fnise: )


#20

Ole Brumm sa for siden:

Slår et slag for stekte poteter, godt og enkelt.


#21

Ole Brumm sa for siden:

Høres godt ut. Erfaringer i denne heimen, tilsier at man trenger mye mer poteter når de er stekt enn når de er kokt. ¨Så det er ikke sikkert du har så mange som du tror. ;)

#22

gajamor sa for siden:

Pølsegryte:

Kutt opp poteter, grønnsaker, middagspølser i terninger, fres dem i panna, hell over et beger med rømme og la det koke opp. Krydre med det du vil, f.eks. sambal oelek og paprikapulver. En finhakket tomat er også godt i.


#23

Shamu sa for siden:

Kan man bruke frosne grønnsake her?


#24

malena sa for siden:

Synes dere virkelig poteter fra dagen før smaker godt? :æsj:


#25

gajamor sa for siden:

Jepp. Bruk det du føler for. Veldig enkelt, raskt, og alle liker det. Til og med de som ikke liker rømme eller pølser :ja:


#26

Beckett sa for siden:

Hvis de stekes og krydres godt, så. Men å varme opp kokte poteter og spise til f.eks kjøttkaker er jo bare pjuk. :æsj:

#27

Niobe sa for siden:

Bare hvis de stekes. :nemlig:


#28

Eia sa for siden:

Pytt i panne a la mamma;
Pølser, paprika, kokte poteter og løk skjæres i biter og stekes sammen i panne. Godt blir det også.


#29

Søster sa for siden:

Ja! Jeg spiser dem kalde på brødskiva, med et kvern pepper og epleskiver på. Nydelig.


#30

Millis sa for siden:

Om jeg får poteter til overs lager jeg stort sett enten potetsalat, stekte poteter eller pai med de i. Men om du ikke liker omelett liker du kanskje ikke pai?!


#31

Shamu sa for siden:

Tacopai er godt. :jupp:

I dag blir det potetstappe, stekte kjøttbiter (svinekjøtt stek fra søndagen), dampede grønnsaker og brun saus/brunsaus eller hvordan det nå skrives. :knegg:

Takk for mange gode tips! :neie:

Ps. skal prøve å bruke havremelk i stappa :dåne: Håpehåpehåpe at det blir godt. MASSE krydder som overdøver smaken. Håpet er jo at lillemor kan smake litt og hun tåler ikke melk.


#32

Polyanna sa for siden:

Ellers så spiser pappa kalde, kokte poteter til lubbesild.


#33

Hannah sa for siden:

Jeg ville laget potetlomper. :)


#34

malena sa for siden:

Jeg kjenner det veldig godt på smaken om stekte poteter er fra dagen før. Potetmos har jeg også prøvd uten hell. Dagen før-smaken kommer altfor godt frem.


#35

Shamu sa for siden:

Den ble veldig god da. :jupp:


#36

Tussa sa for siden:

Berre digge når eg søke på google og svaret ligg på FP :hjerter:


#37

Karamell sa for siden:

Jeg lager stappe. Den blir faktisk ekstra god på gårsdagens poteter.


#38

Fibi sa for siden:

Sett en ildfast form i ovnen på 225 grader til den er VARM. Ha i olje og smør, og la dette bli varmt i ovnen. Ha i poteter og krydderier etter ønske, rør rundt, pass på at potetene er dekket av olje og smør. Stek i ovnen og rør innimellom, helt til potetene begynner å bli gylne. Dryss over havsalt og server. NAM!


#39

Joika sa for siden:

Jeg pleier ha poteter som er til overs i omelett.


#40

Strå sa for siden:

I tillegg til alle de gode tingene som er nevnt her, så kan man også lage chips av dem. Det passer til alt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.