Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Røkt torsk i fiskegrateng?

#1

Niobe sa for siden:

Kan jeg bruke røkt torsk i fiskegrateng? Og må jeg i så fall koke fisken først? :confused: grønn


#2

Kirsebær sa for siden:

Jeg lager fiskegratengen min med laks eller ørret. Jeg koker ikke fisken først.

Røkt torsk er ikke noen god venn av meg, så jeg aner ikke hva den kan brukes til.


#3

Mauser sa for siden:

Røkt torsk er ikke mat!

Fiskegrateng er ikke mat!

To minus blir ikke alltid pluss.


#4

Kirsebær sa for siden:

Jeg kan ikke lage annet enn kjøttkaker og fiskegrateng, så om du kommer her og disser gratengen min blir jeg oppriktig furten. :snurt:

Min fiskegrateng er god som bare det.


#5

Honda sa for siden:

jeg koker bestandig fisken før jeg lager grateng.
Det gjør svigermor og. og min mamma.og tante


#6

Erica sa for siden:

Du kan bruke røkt torsk, men det er klart - gratengen får litt annen smak. Men det blir helt greit. Og kok gjerne fisken på forhånd.


#7

Kirsebær sa for siden:

Hvorfor koke fisken på forhånd? Den blir jo "kokt" i sausen mens den stekes i ovnen. Den blir jo kokt en liten evighet der inne?


#8

Erica sa for siden:

Jeg gjør det for enklere å ha kontroll på blandingsforholdene ift. fuktighet. Rå fisk avgir væske, så derfor koker jeg den først.


#9

Niobe sa for siden:

Men... Røkt fisk er jo ikke rå fisk, eller...?


#10

Erica sa for siden:

Vel, røkt er vel per def. ikke rå fisk, men når en tenker på feks røkt laks så er jo varmrøkt på en måte kokt og ser mer kokt ut enn vanlig røkt laks som har mer konsistent som rå laks.
Herlighet her roter jeg meg i en lang forklaring på noe som ikke en gang er poenget. Jeg pleier ikke å lage grateng av røkt torsk (og koker fisken fordi den er rå), men siden jeg pleier å spise røkt torsk sammen med hvit saus så er jeg ganske sikker på at det passer i smak. Om den skal kokes først eller ikke vet jeg ikke, men det går sikkert greit uansett.

En fordel ved å koke fisken først er at det er lettere å fjerne ben før en tilbereder gratengen.


#11

Niobe sa for siden:

Fisken er allerede renset for ben, og skåret i biter. Jeg spiser også røkt torsk med hvit saus, så jeg kunne ikke se for meg at det ville bli helt kræsj i fiskegrateng.

Men det koker altså ned til at jeg bør koke den først? :p


#12

Erica sa for siden:

:lol:
Jeg tror du kan gjøre som du vil. Du får antagelig mindre smak av røkt torsk om du koker den først, men det gjør kanskje ikke så mye.


#13

Dragen sa for siden:

Nei, det kan du ikke. Fiskegrateng med ubehagelige overraskelser sitter som spikret i minnet - 15 år etter. Urk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.