Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gulrotbrød

#1

rajraj sa for siden:

Jeg slumset til å finne opp de beste brødene jeg noengang har smakt i dag, og tenkte jeg i all ubeskjedenhet skulle dele oppskriften med dere.

Rajrajs supersaftige gulrotbrød:

2,5 kopper havregryn
2,5 kopper grovt mel (jeg brukte alle slumpene i skapet og det ble litt grovbakst fra Mølleren, litt sammalt hvete og litt siktet rugmel)
6 dl siktet hvetemel
5 dl grovt revet gulrot
1 pose tørrgjær
1 toppet teskje salt
6-7 dl vann, 40 grader (kommer litt an på hvor store kopper du bruker til melet. Jeg brukte små kaffekrus og 6 dl vann)

Bland det tørre. Ha i gulrot. Jeg vet ikke om det er viktig - tror det, mtp gjæren, at gulrøttene hadde romtemperatur (altså at de ikke var kjøleskapskalde). Ha i vann og kna sammen til det blir fast deig. Heves 1-2 timer. Bak ut og etterhev 30 minutter/til brødet når kanten av formen.
Jeg pensla de med melk og skorpen ble sprø og herlig. Stekes på 200 grader, cirka tre kvarter.

Nok til to brød i vanlig form, eller cirka 24 rundstykker (selv lagde jeg ett brød og 12 rundstykker).

Rundstykkene stekes forøvrig i 14 minutter på 225 grader.

:stolt:


#2

Majsa sa for siden:

Dette må jeg prøve meg på. Har funnet et veldig godt gulrotbrød på Meny, men deg hadde jo vært gøy å få det til på egenhånd.


#3

IOA sa for siden:

Åh, det hørtes fantastisk godt ut! Men du, kan du finne ut hvor mange dl 2,5 kopper er? Små kaffekrus sier meg ikke så mye.




#6

Kahlan sa for siden:

Så godt ut, kanskje jeg skal prøve det til gulrotsuppen jeg tenke å prøve i dag.


#7

Tjorven sa for siden:

Takk. Jeg har sett etter oppskrift på godt gulrotbrød. Jeg baker i brødbakemaskin, så jeg må teste ut størrelsesforholdene litt.

Jeg har nemlig arvet et gammelt desilitermål fra min bestemor, og i den så er 1 kopp i underkant av 2 desiliter.


#8

Majsa sa for siden:

Forvirrende at det finnes forskjellige mål som heter kopp. Visste ikke at vi hadde et eget mål som heter det?


#9

skyfri sa for siden:

Dette hørtes godt ut, må prøves.
Men, hva er en vanlig brødform da? Jeg har både 1,5 og 2 liter.


#10

rajraj sa for siden:

Min er på 1,5 liter. :ja:


#11

skyfri sa for siden:

Da skal jeg gå for 1,5.
Takk! :)


#12

Kanutte sa for siden:

Nå har jeg testet ut oppskriften, og det ble et kjempegodt brød og 13 rundstykker! Deigen ble skikkelig klissete, så jeg hadde nok mer hvetemel i enn det skulle være, men brødene ble ikke så tunge og kompakte som jeg hadde trodd. Nydelig!


#13

rajraj sa for siden:

Jeg har bakt de en gang til, da med mer grovt og mindre fint mel. De ble ikke like gode for, som Kanutte trodde, ganske tunge og dermed litt triste. Får heller slå meg til lags med et medium grovt brød og ha mer fint hvetemel igjen, så lenge det er så godt som det er. Revne gulrøtter veier jo opp på sunnhetsskalaen.


#14

lavendely sa for siden:

Skal det ikke være olje i disse?


#15

rajraj sa for siden:

Jeg hadde ikke olje i, men det skader sikkert ikke.



#17

Kaktus sa for siden:

Dette ble helt fantastisk! Takk, rajraj!


#18

amor sa for siden:

Tusen takk for oppskrift! Dette skal prøves!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.