Jeg vil ha et sted der jeg kan spørre som jeg har tenkt å spørre nå:
Mim (og andre): jeg har kjøpt en tre kilos skinkestek (med ben) i dag, fordi den var så rasende billig. Hva skal jeg gjøre med den? Jeg tenker: steke den i morgen kveld, spise en del i overmorgen middag, fryse resten. Eller noe slikt. Men har aldri laget skinkestek før.
Og jeg må hente klesvasken om et kvarter, så jeg kan ikke legge meg riktig enda. I tilfelle noen ville begynne å mase om at jeg skulle legge meg før midnatt, og alt slikt tull.
Skilpadda: Jeg tenker øyeblikkelig på Nigellas cola-skinke, det mener jeg Maximillia har laget. Jeg skal komme tilbake til spm i løpet av dagen når det gjelder klassisk versjon, jeg må på noen møter etc....
2 kilo skinke
1 løk, skrellet, delt i to
2 liter Coca Cola
Til glasering:
1 håndfull hel nellik
1 toppet ss mørk sirup
2 ts Colmans sennepspulver
2 ss demerarasukker
Legg skinken i en kjele med skinnsiden ned, ha i løken og hell over cola. Kok opp settned varmen, ha på et ikke helt tettsittende lokk, la kjøttet trekke i litt under 2,5 timer. Hvis skinken er større eller mindre, regn en drøy time pr. kilo.
Sett ovnen på 240 C i mellomtiden.
Når skinken er gjennomtrukket, tar du den ut av kjelen, fjern svoren, behold et tynt fettlag. Skjær ganske store ruter i fettlaget, klapp forsiktig med sennep og sukker. Smør sirupen inn i fettet og stikke en nellik inn i hver rute.Stek skinken i ti minutter eller til glasuren bobler.
(Dersom du har avkjøt skinken etter den er kokt, skal den stekes på 180 C i 30-40 minutter.)
Nå står den colakokte skinkesteken til avkjøling til i morgen. Det har luktet veldig uvant her i kveld, og skilpaddemannen er omtrent 50/50 veldig skeptisk og dypt fascinert. :D Jeg plukket av en bit som var veldig mør og god.
Jeg googlet Nigella for å se hva hun anbefalte som tilbehør, og kikket på hennes oppskrift - hun skriver med store bokstaver at man IKKE MÅ HELLE UT KOKEVÆSKEN, men ikke noe om hva den skal brukes til. Saus? :veitikke: Noen tips?
Har ikke Nigella omtrent som leveregel at man ikke skal pælme noe som helst av det som blir til overs, man kan sikkert bruke det til noe siden? Kyllingbein, kokt cola... :vetikke:
Nettopp. Jeg tror jeg skal være u-Nigellask og pælme den. Men jeg lurer fremdeles på hva man spiser til noe slikt. Potetstappe høres litt sånn kulturelt riktig ut, og kanskje noe med mais.
Hva med litt ekte soul food? Creamed corn, litt forskjellige bønner, hjemmelaget potet- og rotfruktstappe, og kanskje litt maisbrød hvis du vil ta'n helt ut?
Så ikke denne før nå. :)
Jeg lagde maispuddingen til, og det var godt, om enn litt merkelig. Har ikke blitt noen slager her i huset - jeg hadde egentlig ventet at Colaen skulle forandre mer på skinken enn den gjorde. Jeg hadde cola-kraften i fryseboksen en stund, men endte opp med å kaste den og ikke lage cola-bønnesuppe. :)
I dag har vi hatt Nigellas colaskinkestek som Mim ga meg oppskriften til. :) Den ble god, men jeg er enig med Maximillia i at colen gjorde ikke så stor forskjell. Vi hadde potetstappe, salat, mais og corn muffins som tilbehør, og saus som jeg lagde av avkok fra pannen steken ble stekt i. Det ble riktig godt. :) Og "til denne retten passer det godt med en kald pils," som mannen min siterte Jokke (fra Pondus). :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.