Vi skal ha navnedag til helga, og da ramler det inn med storforlangende slektninger som forventer foring. Vi tenker smørgåstårta (fisk og skalldyr a la Sue) til forrett, viltgryte til hovedrett og kakebord til dessert - CCCC, Oreo, Mintbrownies, ostekake... 14 voksne, masse smått.
I gryta har vi foreløpig dette:
Halvkilo hjort
Halvkilo rådyr
Kilo Elg
vendes i mel og pepper, bråstekes i smør, puttes i gryta
Kvartkilo baconterninger
Trekvart kilo sjampinjong
Masse løk
Gulrøtter
Fløte
Creme fraiche
Rødvin
Laurbærblad
Einebær
Tyttebær
Brunost
Viltkrydder, salt og pepper
putres mørt i et par timer
Men jeg har en følelse av at det mangler noe? Anyone?
Mer sopp. :soppoholiker: Gjerne kantarell. (Den frosne soppblandingen er overraskende god, faktisk.)
Min "hemmelige" ingrediens er en liten dæsj eddik (jeg bruker heinz eplecider) helt på slutten. Og kanskje en kraftterning. Eddiken gir en liten piff til det hele, og løfter sausen et par hakk. Jeg bruker en halv kork til ca 750 ml saus. (Ja, jeg lager alltid for mye. :knegg: )
Timian er godt i viltgryte, men det ser egentlig ut som du har tenkt på det meste selv. Skogsopp i stedet for oppdrettsopp setter mer smak, ellers er det egentlig bare å smake seg fram til den rette balansen mellom syre, sødme, salt og styrke.
I det store og hele ser dette ut til å bli en langt over middels god viltgryte!
Grov potetmos med smør, creme fraiche og litt frisk timian som tilbehør?