Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Viltgryte - forslag til forbedring?

#1

Mauser sa for siden:

Vi skal ha navnedag til helga, og da ramler det inn med storforlangende slektninger som forventer foring. Vi tenker smørgåstårta (fisk og skalldyr a la Sue) til forrett, viltgryte til hovedrett og kakebord til dessert - CCCC, Oreo, Mintbrownies, ostekake... 14 voksne, masse smått.

I gryta har vi foreløpig dette:

Halvkilo hjort
Halvkilo rådyr
Kilo Elg

  • vendes i mel og pepper, bråstekes i smør, puttes i gryta

Kvartkilo baconterninger
Trekvart kilo sjampinjong
Masse løk
Gulrøtter
Fløte
Creme fraiche
Rødvin
Laurbærblad
Einebær
Tyttebær
Brunost
Viltkrydder, salt og pepper

  • putres mørt i et par timer

Men jeg har en følelse av at det mangler noe? Anyone?


#2

Left sa for siden:

Hvordan skal det der kunne bli bedre? :nam:


#3

Dragen sa for siden:

Javisst. Du har glemt å invitere oss.


#4

Karamell sa for siden:

:nam:
Solbærsaft er godt oppi. Jeg ser at en del sånne retter har i seg timian også.

Hva skal dere servere til? Tyttebærsyltetøy og poteter? Mos? Rosenkål?


#5

Skilpadda sa for siden:

Skogsopp i stedet for (eller i tillegg til) sjampinjonger? Ellers kan jeg ikke komme på at det skal mangle noe. Dere skal ha rosenkål til, ja?


#6

Lucifer sa for siden:

Du HAR glemt noe. Har ikke sett noen invitasjon. :snurt:


#7

Erica sa for siden:

[LEFT]Persillerot (eller heter den pepperrot den som er hvit og ligner på en hvit gulrot) passer godt i en slik gryte.

Timian og enebær er godt krydder til.

Jeg syns kanskje mengden kjøtt var litt lite til så mange? 200 gram kjøtt per voksen må en vel regne?[/LEFT]


#8

Mauser sa for siden:

Mer kjøtt er aldri feil. :handle mer:
Smørstekt rosenkål, mandelpotet og tyttebær er tilbehør.


#9

Fibi sa for siden:

Mer sopp. :soppoholiker: Gjerne kantarell. (Den frosne soppblandingen er overraskende god, faktisk.)

Min "hemmelige" ingrediens er en liten dæsj eddik (jeg bruker heinz eplecider) helt på slutten. Og kanskje en kraftterning. Eddiken gir en liten piff til det hele, og løfter sausen et par hakk. Jeg bruker en halv kork til ca 750 ml saus. (Ja, jeg lager alltid for mye. :knegg: )


#10

Skilpadda sa for siden:

Litt for mye, kanskje, ja. :sjokk:


#11

Karamell sa for siden:

Jepp, enhver gryte skal ha litt sødme og litt syre.


#12

Fibi sa for siden:

Men min saus er så god at den kan spises som suppe, så da MÅ jeg ha masse. :nemlig:

Da Krystallklart var her med familien sin spiste hun sikkert et par desiliter saus før maten var kommet på bordet. :knegg:

Edit: Haha, nå ser jeg feilen. :knegg: Mente selvsagt 750 ML, ikke DL. Men det blir ofte over literen. :nemlig:


#13

Arran sa for siden:

Timian er godt i viltgryte, men det ser egentlig ut som du har tenkt på det meste selv. Skogsopp i stedet for oppdrettsopp setter mer smak, ellers er det egentlig bare å smake seg fram til den rette balansen mellom syre, sødme, salt og styrke.

I det store og hele ser dette ut til å bli en langt over middels god viltgryte!

Grov potetmos med smør, creme fraiche og litt frisk timian som tilbehør?



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.