Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Litt pinlig … Hvordan polere bil?

#1

Bokormen sa for siden:

Jeg har tenkt å polere bilene i morgen, men har aldri gjort det før. :o Det virker jo forholdsvis enkelt, men meg og bil går ikke alltid så bra sammen. Ofte har jeg begitt meg ut på ting som virker banale, og så kløner jeg det til på ett eller annet vis.

Tips og råd mottas med stor takk. :blomst: Er det noen spesielle merker som er bra?


#2

Fibi sa for siden:

Man kjører til statiol og kjører gjennom vasken der. :nemlig:

Eller så betaler man nabogutten en hundrings. :knegg:


#3

Mani sa for siden:

Jeg har nettopp gjort det med begge bilene våre og skal snart i gang med den tredje også. Det er i grunnen like enkelt som å vaske hus.
Kjøp den en enkel poleringsmaskin, jeg kjøpte min for et par hundre på bilforretningen, en god voks og gjerne en lakkrens om lakken på bilen er veldig stygg.
Så følger du bare anvisngene på pakken. Be også bare om hjelp i butikken, de er så samarbeidsvillige at.

Godt råd, få minst mulig kliss på de svarte områdene på bilen og gni middelen godt inn i sirkelbevegelser (karatekid vet du :blunke: )


#4

torsk sa for siden:

Jeg kan ikke så mye om dette, men har skjønt at det skal foregå omtrent slik når jenter skal ordne med bil:


#5

Anda sa for siden:

Den der kom i overkant kjapt, torsk.


#6

torsk sa for siden:

Hmpf, klager folk over for kjapt svar også nå. Og jeg som bare ville hjelpe. :skuffet:


#7

Bada-Bing sa for siden:

"Noen" fortalte meg at polering er tull og tøv og jåleri. Stemmer det?


#8

Maverick sa for siden:

Det er tydeligvis et problem for mennene her på forumet. :dakars:


#9

Misteri sa for siden:

Vask bilen først, la den så tørke. Smør på med pollish og la det tørke så lenge som det står på pakka. Ikke gjør dette i sola, da blir det skjoller. Gni så godt av i sirkelbevegelser og pass på å ikke få på den svarte plasten rundt omkring. Lister o.l.

Selv bruker jeg sånne pollish servietter istedenfor den gamle trådsaken som ser ut som en bomullspakke.


#10

Mani sa for siden:

Ja, det er viktig, ikke i sola og ikke i regnet :)


#11

mrc sa for siden:

Viktig å få vann ut av "kriker og kroker" får man går i gang, slik at det f.eks. ikke kommer vann rennende ned fra under lykt o.l.

Bruk en god avfetting som forvask. Kjenn langs siden på bilen at det ikke er så mange "asfaltprikker". Løsner slike under poleringen vil du risikere å lage riper med dem. Her er det ikke sikkert at "vanlig" avfetting duger; da kan tips være avfettinger som PrickBort og TurtleWax Super-avfetting. PrickBort skal være best, men vanskelig å skaffe - TurtleWax-greia selger de mange plasser. Shell har tidligere hatt noe som heter "Asfaltløsner" på 5 liters-dunker. MEGET KRAFTIG og er særdeles viktig at man raskt vasker av og polerer etterpå. Denne er billig og er også fin som dekkrens på vinteren.

Personlig foretrekker jeg å bruke poleringsprodukter fra Autoglym. Når man først har polert, kan det også være en kjempeide å legge på lakkforsegling også. Det er litt arbeid, men så beholder man resultatet bedre og beskytter lakken bedre. Autoglym-produktene er relativt kostbare, men de store flaskene har man i noen år gjerne hvis det er en normal personbil og polering to ganger i året.

Husk å ikke bruke vaskeautomat med avfetting etter at du har polert... da forsvinner polishen (som i basis er fett!).


#12

Pong sa for siden:

Polering hjelper ihvertfall - striper og verre forsvinner med polering. Noen unger hadde tegnet litt på siden av bilen med stein - fine hjerter og stjerne og slikt, men det var ikke så dypt så det forsvant under polering.

Det med wax-in, wax-out fungerer egentlig ikke bra (i det hele tatt) som en poleringsmaskin (for å la være å nevne det du får med gull-vaske-programmet). Kanskje du kan låne en maskin hos naboen - og så må den gjerne demonstrere først i en time eller to ;)


#13

Slettet bruker sa for siden:

Poler for himmelens skyld lakken for hånd - det blir så utrolig mye finere og etterpå holder den seg ren lenge.

Kjøp en god polish - helst Autoglym. Hvis du ikke liker å polere ofte kan du bruke glassvoksen deres så er den blank som ny i måned etter måned etter måned.

Du vasker bilen først, deretter polerer du etter hva som står på flasken. Forskjellige vokstyper har litt forskjellig bruksanvisning.


#14

Pong sa for siden:

Har ikke tro på polering for hånd - du slår bare ikke en poleringsmaskin, f.eks.
www.nettbaat.no/webshop/storefront.php?pid=1130
Den bare ser ut som en vinkelsliper, men er giret ned.

Eller rettere sagt: jeg slår ikke en poleringsmaskin...


#15

Slettet bruker sa for siden:

Det blir veldig fnt for hånd - man må bare være litt tålmodig... :-) Har ikke prøvd med maskin da, det må jeg innrømme, og jeg gidder neppe kjøpe en for å teste med heller. Men det går ihvertfall an å få det kjempefint for hånd også.


#16

Nebbia sa for siden:

:nemlig:


#17

Avelonia sa for siden:

Man polerer bilen for hånd.
Man vasker bilen for hånd, eller høytrykk.

Polering er simpelt og kjedelig, men nødvendig for å bevare lakken.
Man påfører enkelt, og gnir av i små bevegelser.


#18

Honda sa for siden:

Polerings "ull" eller "papir" ikke maskin. Det blir oftest ikke bra. Om man ikke har en dyr GOD maskin. De fra eks rema og europris er dårlige og kan fort øddelegge lakken

Så tar man et lite område av gangen.

Men først så avfetter mann og vasker bilen.

Tror jeg skal begynne å kle meg sånn som de på torsk sitt bilde når jeg skal polere bilen. Kanskje det er det man ska ha på seg til neste år når man er på sommertreffet på ACR...
Men først da gå ned noen kg til :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.