Karamell sa for siden:
Jeg har chevre både naturelle og hvitmuggvariant.
Hvordan kan jeg benytte meg av dette i dag?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Karamell sa for siden:
Jeg har chevre både naturelle og hvitmuggvariant.
Hvordan kan jeg benytte meg av dette i dag?
Nessie sa for siden:
Ostefylt kyllingbryst
til hver porsjon:
1 kyllingbryst
3 cm chèvre naturell
2 skiver bacon
Snitt lommen i brystet stor nok til å få plass til osten. Surr baconet rundt det hele og stek det i panne med smør/olivenolje.
Serveres med salat og godt brød, for eksempel.
Innbakt chèvre
2 plater butterdeig
chèvre naturell
strimlede soltørkede tomater som er myknet i vann
spinat som er frest i olivenolje
pinjekjerner
1 egg
Kjevle platene tynne og like store og snitt hver i 12 rektangler. Bruk gjerne en kaketrinse.
Fordel ost, tomater, spinat og pinjekjerner. Pensle med pisket egg langs kantene, legg på «lokk» og klem forsiktig langs kanten. Pensle med eggetog sett putene på bakepapir på plate.
Stekes ca. 10 minutter på 225 grader. Serveres som snacks, gjerne fremdeles varme.
Meieribestyrerens livrett
1/2 chèvre naturell
1 stk biff
salatgrønnsaker
Stek biffen. Sett osten i en skål i mikrobølgeovn på full guffe i noen få sekunder. Server osten som dressing til biffen og salaten.
Eller:
Brun biffen et par minutter på hver side. Legg den i ildfast form sammen med cherrytomater. Legg på chèvre.
Stek i ovn på 225 grader i 10 minutter.
Chèvre dessert
til hver porsjon:
2 skiver kvitmugg chèvre
1 fersk fiken
1 ts kreklingsirup
Varm osten i panne med litt smør. Dander på tallerken med fiken og sirup.
Kyllingsalatmed chèvretoast
til hver porsjon:
4 skiver av kvitmugg chèvre
4 skiver av baguette
timian
1 kyllingbryst
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
salat og tomater
dressing og nykvernet pepper
Sett ovnen på 200 grader. Legg ost på brød, dryss med timian og stek 5–6 minutter. Del kyllingkjøttet i skiver og stek dem sammen med løki ringer og hakket hvitløk. Dander salaten på tallerken, fordel kylling og løk, sprinkle med olivenolje og balsamico (for eksempel) og et dryss av pepperkvernen. Legg på osteskivene og server.
CHÈVRETIPS
Mos chèvre naturell med litt crème fraîche og krydder etter behag (timian, rosmarin, estragon) og bruk den som smøreost.
Chèvre kan også røres med finfin olivenolje og friske urter til smørbar konsistens. Dekk en tykk bondebrødskive som er gnidd med hvitløk. Topp med tomatskiver. Kan eventuelt grilles.
Fifty-fifty chèvre naturell og crème fraîche moses og blandes med hakkede svarte oliven og frisk timian. Til dipp for stangselleri, gulrotstenger,tortillachips eller annet godt.
Dypp skiver av kvitmugg chèvre først i pisket egg så i knuste valnøtter. Stek gylne og server med ruccola og cherrytomater.
Server stekte skiver av kvitmugg chèvre med spinat, valnøtter og rosiner som har ligget i bløt i portvin.
Bruk chèvre naturell som «krydder » i saus til for eksempel fjærfe, svin eller pasta.
Legg tynne skiver kvitmugg chèvre på pizzaen i stedet for revet gul ost.
Nessie sa for siden:
Ingredienser:
50 g Chevre, naturell
2 ss Majones
1 dl Melk
Sitron
1/2 ts Salt
1/4 ts Nykvernet sort pepper
1 Rødløk
8 Cherrytomater
2 Hjertesalater
150 g Ruccola
100 g Brødkrutonger
190 g Chevre, kvitmuggost
Framgangsmåte:
Dressing: Chevre, majones, melk og sitronskall kjøres sammen med en stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Vask og rens salaten.
Ha den i en salatslynge eller legg den på et kjøkkenhåndkle slik at vannet trekkes bort. Dette gjør at salaten blir sprø.
Del cherrytomatene i to.
Ha ruccula og hjertesalat i en bolle og hell over dressingen og bland godt.
Anrett dette i en bolle eller på et fat. Legg på tomatene og skiver av chevre kvitmuggost.
Ha brødflak på toppen.
Nessie sa for siden:
Fylte tomater med chevre
150 g Chevre St.Maure eller annen chevre
8 tomater
100 g creme fraiche
1 ts friskhakket basilikum
½ purreløk
Vask og tørk tomatene. Fjern "toppen" av tomaten og uthull disse med teskje. Salt tomatene inni og sett de "på hodet" for avdrypping. Bland chevre, creme fraiche og basilikum og fyll tomatene med blandingen. Strø over purren. Serveres kald som snacks eller forrett.
Karamell sa for siden:
Det blir vel i tilknytning til biffen vi skal ha ser jeg. Ihvertfall til min biff, mannen er skeptisk.
Og så må jeg prøve sammen med chevresyltetøyet jeg har kjøpt.
Nessie sa for siden:
:humre: litt over mannen din, han er til tider lik min.
Den tomatgreia er jo fin da, til biff?
Karamell sa for siden:
Jeg har vært på butikken og skal ikke igjen. Her må man bruke det man har. Men jeg har cherrytomater da.
Nessie sa for siden:
Går sikkert å "skive" osten litt over liksom?
Forresten lurt å spørre om oppskrift FØR man drar på butikken. :nemlig:
Karamell sa for siden:
Da visste jeg jo ikke at jeg kom til å kjøpe chevre. ;)
Jeg har aldri smakt det, men tror det er noe for meg siden jeg liker Snøfrisk.
Nessie sa for siden:
Jeg smakte en sånn blåmuggost fra Selbu i sommer. Den var god. Og jeg som mente jeg ikke likte blåmuggost ;)
Kahlan sa for siden:
Chevre stekt i ovnen med balsamico og god olivenolje er utrolig godt å ha til ritzkjeks eller sånne små toast.
Karamell sa for siden:
:nam:
Dette har jeg ingredienser til!
Kan jeg få slenge på noe flytende honning også?
Kahlan sa for siden:
Mmmm, flytende honning, har ikke prøvd men høres godt ut.
Karamell sa for siden:
F**en - tom for balsamico! :(
har Heinz eplesidereddik da...
Kahlan sa for siden:
Bare honning kanskje?
Veronal sa for siden:
Ristet brød + chevré under grillen - toppet med akasiehonning - det er alt du trenger. :nam:
Mandarin sa for siden:
Der sa du akkurat det jeg skulle svare.
Enkelt og greit, - og DEILIG.
Interference sa for siden:
Mitt forslag og!
Kjempegodt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.