Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Koke kikerter

#1

Storm sa for siden:

Jeg har akkurat begynt å koke kikerter. Uten å legge de i bløt først. Var det dumt? Hvor lenge skal de koke? :blånn:


#2

Storm sa for siden:

Ingen som vet? :leppe:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Oj ... De skal koke i 1 - 1,5 timer etter å ha ligget i bløt over natta, så da må du nok beregne ganske mange timer, tenker jeg. Jeg har aldri gjort det, så jeg aner ikke. Mine legges alltid i bløt over natta først. Jeg vet at man kan bløtlegge dem i EN time og så koke dem om man har glemt å legge dem i vann over natta, men jeg aner ikke helt hvordan det funker. Si fra hvordan det gikk da.


#4

Storm sa for siden:

Takk for svar, Iset! Da får jeg vel nesten bare la de koke en hel evighet og håpe at det blir bra til slutt da? Kanskje 2-3 timer til slutt? Hvorfor skal man egentlig bløtlegge, skjer det noe med ertene som ikke skjer om man går rett til koking?


#5

Dixie Diner sa for siden:

De blir større i hvertfall, mer vet jeg ikke. :knegg: De får omtrent dobbel størrelse etter å ha ligget i bløt i ca. 12 timer. Bare prøv å koke dem du, det går sikkert bra. 3 timer burde sikkert holde, men jeg aner faktisk ikke siden jeg aldri har kokt helt tørre erter.


#6

Storm sa for siden:

De har blitt ganske store allerede, og nå har de vel kokt en times tid. Dette blir spennende..


#7

Dixie Diner sa for siden:

Det ER faktisk litt spennende, dette her. :knegg: Om de blir like gode uten bløtlegging er det jo genialt! Så fremt det ikke er noen "skumle stoffer" som trekkes ut ved bløtlegging eller noe. Jeg tror jeg må google litt.


#8

banana sa for siden:

abonnerer Ref. tråden min tidligere "Hurtigbløtlegging av bønner".


#9

tutta sa for siden:

Vanligvis skal kikerter ligge 12 timer i bløt, men kan også ta en hurtigvariant på 3 timer.
Skal så koke i ca 1t til de er bløte. Er bare å smake seg frem:).

Hva skal du lage for noe spennende, MinaX???:dulte:


#10

Storm sa for siden:

Skal ikke lage noe spennende, bare tenkte å koke opp så jeg kan ha i salater osv. Fryser det jeg ikke bruker i dag. Spenningen ligger i hvordan resultatet blir av å ikke legge i bløt først.

Foreløpig er ertene fortsatt harde. Det er vel 3-3,5 time siden jeg startet kokingen.


#11

Pamina sa for siden:

Nå har jeg lest "kloke kikkerter" hver gang jeg har sett tråden :knegg:


#12

Acsa sa for siden:

Jeg tror du får mere luft i magen om du ikke bløtlegger. Jeg ville helt av vannet med en gang og hatt i nytt vann - det er en grunn til at man skal helle av bløtevannet. Og hvis du har asefoetida, ha det i.


#13

Storm sa for siden:

Oi. Da gjør jeg det. Hva er asefoetida?

Jeg er egentlig på nippet til å bare kaste de. Jeg ville ikke ha masse luft i magen. :(


#14

Millis sa for siden:

Man skal også skifte vann underveis mens de bløtlegger for å fjerne stoffene som skilles ut.

Jeg bløtlegger de i ca 12 timer og da er koketiden ca 40 min. Hvertfall på de jeg bruker (fra Helios).
Har aldri fått luft i magen av de når jeg har gjort det på denne måten.


#15

allium sa for siden:

Bløtlegge, ja. Sammen med 1 teskje bakepulver, 1 spiseskje salt og 1 spiseskje hvetemel, rørt ut i litt vann først.

Så koke. Lenge. Nigella sier man ikke skal løfte på lokket den første timen, for da blir de harde. Vet ikke, jeg. Men de blir ihvertfall mye bedre hvis du bruker blandingen ovenfor, og det er hennes oppskrift.


#16

Storm sa for siden:

Jeg tror ikke det gikk særlig bra.. :( Vannet ble temmelig grumsete, og skallet på ertene ganske harde. Ikke på langt nær så gode som de hermetiske. :skuffet:

Neste gang følger jeg Alliums Nigella-oppskrift.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jøss det har jeg aldri prøvd. Jeg legger dem bare i vann over natta og så koker jeg dem i nytt vann i 1,5 - 2 timer, uten lokk. De blir kjempegode, akkurat passe konsistens.


#18

Inagh sa for siden:

:dulte:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.