Dette er en av mine absolutte favorittmiddager. Den er så enkel, men såå god!
1 pakke kjøttdeig/karbonadedeig
2 store løk i båter
2 bokser ananas i biter (hell juicen et glass)
1 stort eple i biter
1 kinesisk hvitløk, hakket
1 rød paprika i strimler
1/2 - 1 rød chilipepper, hakket (uten frøene)
2 store gulrøtter i tynne staver
1 kjøttbuljong-terning
1/2 ts karri
1 ts paprika
Litt salt og pepper
Kok ris.
Stek kjøttdeigen, ha i løk, paprikastrimler, hvitløk, chili og gulrøtter. La det surre litt før du har i krydder, eple og ananas, og hell i ananas-juicen. Legg en terning kjøttbuljong i gryten og rør godt. Slå evt. på litt vann også (et par dl). Ha på lokk og la gryten småkoke i 15-20 minutter, til gulrøttene er møre.
Serveres med kokt ris.
Ja det går selvsagt helt fint. Jeg er bare så glad i den kinesiske hvitløken siden den er så enkel å tilberede (slipper fedd osv). Men det smaker jo det samme. :)
Går det greit uten karri, eller er det essensielt for denne retten. Jeg kan nemlig ikke fordra karri.
Og så lurer jeg på med det samme om det er flere som ikke liker å bruke fersk chili. Jeg svir og svir på fingrene hele kvelden etter at jeg har skjært den, så jeg må nok glatt bytte det mot litt chilikrydder.
Jeg brukte det i dag, men jeg haaaater slike risposer. Jeg får dem aldri ordentlig til! Jeg er mye flinkere på vanlig ris, da kan jeg se på selve risen om den er god nok, synes det er så vanskelig med de posene.
Jepp. Jeg spiser jo ikke mye så denne holder til meg, mannen og femåringen, og så er det kvelds til meg + lunsj til mannen på jobb dagen etter.
Karri kan sløyfes ja, bruk det du vil. Jeg følger aldri oppskrifter selv, dette er egentlig en Grete Roede-rett som er ganske "Isetifisert".
Jeg merker aldri noe sviing når jeg skjærer i chili, men jeg deler den først på langs og så skyller jeg den i kaldt vann mens jeg fjerner alle frøene. Kan hende det hjelper.
Det er en hel liten hvitløk uten fedd. Ser sånn ut:
De selger den i små kurver med ca. 8-10 stykker oppi, jeg pleier å kjøpe på Obs eller Mega.
Den kalles også hodehvitløk (one cloved garlic eller headgarlic på engelsk) eller enkløftet hvitløk. Smak og anvendelse er den samme som for vanlig hvitløk, men for de som bruker mye hvitløk, er det selvsagt en besparelse å slippe å rense mange fedd.
Har ikke vanlig kamera. Dvs. vi har, men det er så avansert at ingen av oss klarer å ta normale bilder med det. Så til jul skal vi ønske oss et helt vanlig ENKELT digitalkamera! Savner den gode gamle Ixus 400. :sur:
Iset tenkte bare jeg skulle si at jeg begynner å få dreisen på tomatsaus nå. Fikk det jeg trengte av et puff i baken.
Lagde nå i helga. Hadde ikke alt for hånden, ingen maskin til å knuse tomatene med, så det ble gjort med stekespaden. Ingen hvitløk, kun litt hvitløkpepper, samt at det var hvitløk i tomatboksen.
FIkk også et tips fra en eller annen om balsamicoeddik, og det var av en eller annen grunn på plass der vi var. Sleivet litt og puttet opp i litt mye. Mannen min synes det var en av de beste tomatsausene han hadde smakt. (blir litt smak som av tomatsalat med hakkede tomater og løk, eddikk og olje) Passer kanskje ikke til lasagne, men var kjempegodt på pizzaen :)
Jeg og barna lagde denne gryteretten til middag i dag, den var kjempegod, nam, nam. Vi fikk mye mat til overs, så dette blir nok både kveldsmat og lunch i morgen:)
Så flott. :D Jeg laget en wok-versjon i dag, stekte kjøttdeig og hadde det i woken sammen med en pose wok-grønnsaker, 2 løk i båter, 1 boks ananas i biter, 1 kinesisk hvitløk i biter og en paprika i strimler. Så tilsatte jeg litt ananas-juice og 2 poser Teryaki-woksaus og rester av kokt ris fra i går. KNALLGODT!
Nå har vi hatt denne kjempegode gryteretten til middag, og alle likte den veldig godt! Tusen takk for oppskrifta, Iset! Denne blir fast på menyen her i huset.
Anbefales!
Jeg hadde en vanlig løk og en rødløk, så det ble ekstra fin farge. Men paprika og gulrot i tillegg, så blir det riktig friskt, og ser veldig mye bedre ut enn bildet som var her en liten stund ;)
Min så også mye bedre ut i virkeligheten enn på bildet, altså. :knegg: Veldig innbydende, fargerik og flott. Så bra at den falt i smak, dette er en av hele familiens yndlingsmiddager. :D