Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Knallgod gryterett

#1

Dixie Diner sa for siden:

Dette er en av mine absolutte favorittmiddager. Den er så enkel, men såå god!

1 pakke kjøttdeig/karbonadedeig
2 store løk i båter
2 bokser ananas i biter (hell juicen et glass)
1 stort eple i biter
1 kinesisk hvitløk, hakket
1 rød paprika i strimler
1/2 - 1 rød chilipepper, hakket (uten frøene)
2 store gulrøtter i tynne staver
1 kjøttbuljong-terning
1/2 ts karri
1 ts paprika
Litt salt og pepper

Kok ris.

Stek kjøttdeigen, ha i løk, paprikastrimler, hvitløk, chili og gulrøtter. La det surre litt før du har i krydder, eple og ananas, og hell i ananas-juicen. Legg en terning kjøttbuljong i gryten og rør godt. Slå evt. på litt vann også (et par dl). Ha på lokk og la gryten småkoke i 15-20 minutter, til gulrøttene er møre.
Serveres med kokt ris.

Elendig bilde:

Fjernet for å skåne brukerne


#2

Blomst sa for siden:

Jeg lager jo bare mat, når du holder på sånn som det her:)
:denne prøves i kveld:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Fint å kunne være til hjelp. :knegg:
Jeg liker forresten at ananasbitene ikke er for store, så jeg pleier å dele hver bit i to.


#4

Blomst sa for siden:

Hadde hvis ikke chilli og heller ikke kinesisk hvitløk, kan jeg bruke chillipulver og vanlig hvitløk?


#5

Dixie Diner sa for siden:

Ja det går selvsagt helt fint. Jeg er bare så glad i den kinesiske hvitløken siden den er så enkel å tilberede (slipper fedd osv). Men det smaker jo det samme. :)


#6

Shamu sa for siden:

Spennende!!!! :jupp:


#7

Aminta sa for siden:

Den har jeg også laget, den er veldig god. Noen ganger lager jeg sur/søt saus oppi også.


#8

Nessie sa for siden:

Mange holder denne til?


#9

Nessie sa for siden:

Boil-in-a-bag! :lykkelig:


#10

Bokormen sa for siden:

Uten at jeg har laget denne, vil jeg tippe 2-3 voksne. Det ser omtrent ut som den mengen mat vi lager til oss selv, to barn og to voksne. :jupp:


#11

mkj sa for siden:

Går det greit uten karri, eller er det essensielt for denne retten. Jeg kan nemlig ikke fordra karri.

Og så lurer jeg på med det samme om det er flere som ikke liker å bruke fersk chili. Jeg svir og svir på fingrene hele kvelden etter at jeg har skjært den, så jeg må nok glatt bytte det mot litt chilikrydder.


#12

Hjertensfryd sa for siden:

Eingangshansker

løsningsorientert

Får kjøpt slikt på nille blant anna.


#13

Malus sa for siden:

dumme meg
Hva er kinesisk hvitløk?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg brukte det i dag, men jeg haaaater slike risposer. Jeg får dem aldri ordentlig til! Jeg er mye flinkere på vanlig ris, da kan jeg se på selve risen om den er god nok, synes det er så vanskelig med de posene.

Jepp. Jeg spiser jo ikke mye så denne holder til meg, mannen og femåringen, og så er det kvelds til meg + lunsj til mannen på jobb dagen etter.

Karri kan sløyfes ja, bruk det du vil. Jeg følger aldri oppskrifter selv, dette er egentlig en Grete Roede-rett som er ganske "Isetifisert".
Jeg merker aldri noe sviing når jeg skjærer i chili, men jeg deler den først på langs og så skyller jeg den i kaldt vann mens jeg fjerner alle frøene. Kan hende det hjelper.

Det er en hel liten hvitløk uten fedd. Ser sånn ut:

De selger den i små kurver med ca. 8-10 stykker oppi, jeg pleier å kjøpe på Obs eller Mega.


#15

Nessie sa for siden:

Den kalles også hodehvitløk (one cloved garlic eller headgarlic på engelsk) eller enkløftet hvitløk. Smak og anvendelse er den samme som for vanlig hvitløk, men for de som bruker mye hvitløk, er det selvsagt en besparelse å slippe å rense mange fedd.


#16

Malus sa for siden:

Smaker den kinesiske hvitløken det samme som vanlig, og må den hakkes, eller kan den presses som hvitløksbåtene? (sorry avsporing)


#17

Dixie Diner sa for siden:

Den kan presses ja. Jeg hakker den alltid. Smaker det samme.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Har lagt inn et elendig bilde nå. :ønsker seg kamera:


#19

Nessie sa for siden:

:lol:
Nytt kamera hadde gjort seg ja. :dulte:


#20

Bokormen sa for siden:

Er det gulrøttene, de strimlene som ser ut som kokt skinke? :haha:


#21

Dixie Diner sa for siden:

Prøver dere å være frekke eller? :snurt: Det er gulrøtter ja!!

:knegg: Jeg tror jeg må fjerne bildet igjen, det så jo ikke akkurat innbydende ut. Møkkamobil-kamera!!


#22

Nessie sa for siden:

Tror nesten jeg ville fjernet bildet. :humre:
Jeg trodde også det var skinke, og måtte lese oppskriften en gang til.

Du KAN ta bilde med vanlig kamera og :nemlig:


#23

Mei sa for siden:

Jeg vil også se bildet! :trasser:


#24

Mandarin sa for siden:

Vil se bilde også. :trasser:



#26

Dixie Diner sa for siden:

Røy! :knegg:

Har ikke vanlig kamera. Dvs. vi har, men det er så avansert at ingen av oss klarer å ta normale bilder med det. Så til jul skal vi ønske oss et helt vanlig ENKELT digitalkamera! Savner den gode gamle Ixus 400. :sur:


#27

Mei sa for siden:

Bruksanvisning :nemlig:

Og i mellomtiden: gammelt bilde ut nåh!


#28

Grey sa for siden:

Jeg vil også se bilde.
Og det er selvsagt det gamle bildet jeg vil se. :knegg:


#29

Manga sa for siden:

Jeg tror det var lurt å fjerne bildet. Jeg rakk å se det og det så ikke særlig godt ut :lol:
Men det høres godt ut så jeg skal prøve den.


#30

Dixie Diner sa for siden:

Funker ikke, vi har prøvd og prøvd, det er for vanskelig. :knegg:
Og nei, jeg gidder ikke legge ut det rævbildet igjen. Fysj.


#31

mkj sa for siden:

Iset tenkte bare jeg skulle si at jeg begynner å få dreisen på tomatsaus nå. Fikk det jeg trengte av et puff i baken.

Lagde nå i helga. Hadde ikke alt for hånden, ingen maskin til å knuse tomatene med, så det ble gjort med stekespaden. Ingen hvitløk, kun litt hvitløkpepper, samt at det var hvitløk i tomatboksen.

FIkk også et tips fra en eller annen om balsamicoeddik, og det var av en eller annen grunn på plass der vi var. Sleivet litt og puttet opp i litt mye. Mannen min synes det var en av de beste tomatsausene han hadde smakt. (blir litt smak som av tomatsalat med hakkede tomater og løk, eddikk og olje) Passer kanskje ikke til lasagne, men var kjempegodt på pizzaen :)


#32

Dixie Diner sa for siden:

Så flott!! Ingenting er som ekte hjemmelaget tomatsaus på pizza og pasta. :D
Vi bruker forresten den samme til lasagne også.


#33

mkj sa for siden:

Ja den passer nok fint til lasagne, men ikke med så mye eddik i. Det blir litt sånn rar combo med bechamel tror jeg.


#34

Dixie Diner sa for siden:

Ja det kan godt hende. Balsamico bruker vi mye av, sånn generelt sett. Uunnværlig i salater. :D


#35

*TB* sa for siden:

Denne står og putrer på komfyren nå - gleder meg til å smake. :nam:


#36

Ema sa for siden:

Jeg og barna lagde denne gryteretten til middag i dag, den var kjempegod, nam, nam. Vi fikk mye mat til overs, så dette blir nok både kveldsmat og lunch i morgen:)


#37

Dixie Diner sa for siden:

Så flott. :D Jeg laget en wok-versjon i dag, stekte kjøttdeig og hadde det i woken sammen med en pose wok-grønnsaker, 2 løk i båter, 1 boks ananas i biter, 1 kinesisk hvitløk i biter og en paprika i strimler. Så tilsatte jeg litt ananas-juice og 2 poser Teryaki-woksaus og rester av kokt ris fra i går. KNALLGODT!


#38

Malus sa for siden:

Nå har vi hatt denne kjempegode gryteretten til middag, og alle likte den veldig godt! Tusen takk for oppskrifta, Iset! Denne blir fast på menyen her i huset.

Anbefales!

Jeg hadde en vanlig løk og en rødløk, så det ble ekstra fin farge. Men paprika og gulrot i tillegg, så blir det riktig friskt, og ser veldig mye bedre ut enn bildet som var her en liten stund ;)


#39

Dixie Diner sa for siden:

Min så også mye bedre ut i virkeligheten enn på bildet, altså. :knegg: Veldig innbydende, fargerik og flott. Så bra at den falt i smak, dette er en av hele familiens yndlingsmiddager. :D



#41

krystallklart sa for siden:

Send meg bilde på MMS daaa! :knegg:


#42

Meo sa for siden:

:sikle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.