Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster - lage pannekakerøre flere timer før den skal brukes?

#1

Marit K sa for siden:

Kan man lage pannekakerøren ferdig på morgenen (la oss si om ca 10 minutter), for så å bruke den utpå ettermiddagen?

Min kjære mann skal stå for middagen i dag, og det er pannekaker som står på planen. Han aner ikke hvordan man lager pannekakerøre, og jeg lager den alltid på slump, så å skrive av noen oppskrift til han får jeg ikke til. Men jeg kunne jo laget røra nå før jeg går på jobben, og satt den i kjøleskapet så lenge.... kanskje...

Noen som vet?

Og om noen kunne puttet inn ett spørsmålstegn i overskriften min, så hadde jeg blitt glad. :humre:


#2

Kanina sa for siden:

Ja, det går bra. Jeg pleier å steke rester av pannekakerøra dagen derpå. Da blir pannekakene ekstra gode! Men røra pleier å svelle endel når den står så lenge, så da kan man spe ut med litt melk før man steker dem.


#3

Blåbær sa for siden:

Min erfaring er at pannekakerøre bare har godt av å stå noen timer å svelge. Mamma lagde alltid pannekakerøre noen timer eller kvelden før pannekakene skulle steikes.


#4

Marit K sa for siden:

Tusen takk! :blomst:
Kanskje jeg bør gjøre det til en vane å lage røra i god tid. Det er jo så greit å ha den stående ferdig når man kommer hjem. :ja:


#5

Shamu sa for siden:

Pannekakerøra kan stå inntil 3 døgn i kjøleskap om du har lokk på. :jupp:
Blir bare kjempegod om den får stå litt.


#6

Søster sa for siden:

Jeg lager den som regel en halv dag på forhånd, og har den i en melkekartong. Så er det bare å riste den godt, evt spe litt, og så helle rett i panna.


#7

Pong sa for siden:

Hm... nå kan vel alle lage pannekakerøra?
Gå inn på google og skriv oppskrift pannekaker :) Uff - det blir nok med en gang vanskelig hvis forbindelsen går nede noen gang haha.
Opplever selv at jeg liker det best hvis det har stått bittelittegrann, men det tar jeg aldri tid til (= planlegger dårlig og kommer i gang for sent) :-P
Melkekartongen var en god ide.

Ellers var jeg på besøk hos søsteren min i Nederland; hun kjøper "ferdig røre" - altså: alle ingredienser på flaske, bare å fylle på med melk. Brr.


#8

Tjorven sa for siden:

Det må da være greit. I gamle dager da jeg spilte volleyball, så måtte vi stille i hallen kl 08.00 om morgenen med 3 liter vaffelrøre, og det var helt uaktuelt å lage denne på morgenen. Vaflene smakte upåklagelig.


#9

Teofelia sa for siden:

Jeg lager alltid røra kvelden i forveien, og det går veldig fint. (Røra må selvsagt stå kaldt, men det er vel åpenbart for de fleste.) :)


#10

Millis sa for siden:

Det er ikke noe problem. Bare sett den i kjøleskapet så blir den faktisk enda bedre av å stå litt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.