Millis sa for siden:
Tenkte jeg skulle dele denne oppskriften for dere.
Den er ikke så vanskelig og ser veldig lekker ut :nam:
Fisk bakt i bananblader med ovnstekte poteter og fennikkel.
Man kan bruke stort sett hvilken som helst fisk, men jeg synes hvit fisk gjør seg best.
Ovnen settes på ca 220 grader.
Potetene forkoker du i kokende vann, ca 10 min. Del de i opp i passe skiver og legg de på brett. Del opp fennikkel i båter og legg sammen med potetene. Dryss over med salt og pepper samt olivenolje. Bland det med hendene. Inn i ovnen.
Bananbladene får man kjøpt i asiatiske butikker. (Sikkert andre steder og, eller man kan bruke aluminiumsfolie).
Disse vasker du og rett før de skal brukes varmer du de i bunnen av den varme stekovnen, på brett eller som vi har, rett på pizzastein. Da blir de mykere og frigjør smak.
På forhånd har jeg delt opp sitroner i skiver. Jeg har laget en "miks" av hvitløk, gul løk, chili, fennikkelstråene, meriam og bladpersille sammen med soyasaus og olivenolje, salt og pepper.
Legg utover bananbladene. Legg fisken ca midt på. Over fisken legger du miksen - pass på å få med litt av sausen, noen klatter smør og sitronskivene. Rull bladene sammen og brett inn sidene, festes med tannpirker.
Stekes nederst i ovnen i ca 10-12 minutter avhengig av størrelsen på fisken.
Når du har lagt fiskepakken på tallerken skjærer du den opp midt på.
Nydelig saftig fisk, med en deilig saus inne i pakken der sitron, smør og fiskesky har blandet seg.
Fordi man har forkokt potetene blir de deilig sprø uten på og myke inni. Fennikkelen er helt nydelig når man baker den, søt og smakfull!