Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Hardt" skum på latten?

#1

Møøse sa for siden:

Siden jeg jobber hjemme i dag måtte jeg lage meg kaffelatte selv. Jeg har sånn der kjele-lignende greie som man heller varm melk nedi, og så må man dra filtere (eller "stempelet") opp og ned fort, for å få skum. Jeg hadde 1 del skummet melk, 1 del lettmelk og 1 del Tine kaffemelk (tenkte det kunne være godt å ha litt søtsmak på...). Men skummet ble liksom hardt/seigt. Veldig snodig. Ikke har det gått ned enda heller, enda det er en halvtime siden jeg lagde den nå. Forklaring takk? (Kaffen ble helt OK, bare skummet oppførte seg merkelig.)


#2

Teofelia sa for siden:

Melkeskum laget på skummet melk blir i alle fall veldig hardt og stivt når man steamer melken. Jeg vet ikke om det er det som er årsaken i ditt tilfelle.

Jeg bruker helst H-melk eller til nød lettmelk til latte. Det gir mye bedre melkeskum, og det smaker ikke papp, slik melkeskum av skummet melk gjør.


#3

Bokormen sa for siden:

Jeg bruker som regel helmelk til latte, da blir skummet best. Og gjerne en skvett hasselnøttsirup :elsker: .


#4

Møøse sa for siden:

Jeg liker ikke kaffelatte med helmelk (og har et svare strev med å stå og strekke hals og passe på at de som lager den faktisk tar lettmelk og ikke H når de lager til meg. Burde ikke vært nødvendig, vanlig service liksom.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.