Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste thai/vietnamesiske oppskrift!

#1

Salt sa for siden:

Ja, det ønsker jeg meg! :jupp:

Jeg har kjøpt spring roll wrappers som jeg skal lage fresh rolls av i morgen, fylt med avokado, agurk, mango og reker.

Men jeg trenger altså hjelp til hovedretten! Aller helst må den ikke inneholde tusen spesialingredienser, for det er litt begrenset utvalg her borte, på slik eksotisk mat.. :fnise:

Takk! :blomster:


#2

Karamell sa for siden:

Her må jeg følge med!


#3

Pelen sa for siden:

Går det bra med indonesisk mat også?

Kylling Satay
2 porsjoner (men holder godt til flere)

4 kyllingfileter

MARINADE:
2 finhakkede sjalottløk
1 båt finhakket hvitløk
1/4 ts chilipulver
1 ts malt koriander
1 ts malt ingefær
2 ss soyasaus
2 ts brunt sukker

PEANØTTSAUS:
1 gl. peanøttsmør
4-5 ss østerssaus
1 ss konsentrert kyllingbuljong (fra flaske)
1-2 dl vann
ca. 2 ss sambal oelek (chilipasta)

Kylling Satay er krydrede grillspidd fra Indonesia. Det er vanlig å servere peanøttsaus og salat til.

Skjær hver kyllingfilet på langs i 5 strimler. Bland ingrediensene til marinaden og legg i kyllingstrimlene. La dem ligge i marinaden noen timer eller natten over i kjøleskap. Bløtlegg grillspidd av bambus i kaldt vann i en 1/2 time. Tørk av dem og træ på kyllingstrimlene. Grill dem i stekeovn i 4-6 minutter. Snu spiddene underveis. Server kylling satay med salat, peanøttsaus og ris.

PEANØTTSAUS:
Ha peanøttsmør, østerssaus, kyllingbuljong og vann i en kjele og kok opp. Smak til med sambal oelek til slutt.

Ferske krydder blir selvsagt enda bedre.


#4

Salt sa for siden:

Jah, klart indonesisk går bra! :jupp: Takk!


#5

Salt sa for siden:

Det så forresten innmari godt ut! :nam:


#6

Pelen sa for siden:

Veldig godt, jeg har gjort til mange samtidig og da gjorde jeg ikke grillspydd, men stekte bitene i panne. Folk spise seg runde.

#7

Salt sa for siden:

Når du lager dem i ovnen, setter du ovnen på grillfunksjon på høyest mulig varme da, eller?


#8

Kneazle sa for siden:

Jeg lager en Tahiinspirert rett med Red Curry og kokosmelk. Bare slumpmål, for den er egenkomponert (:stolt:), og varierer litt fra gang til gang.

Du trenger, sånn ca:

3-4 kyllingfileter, i strimler
2 paprika i biter
1 løk i biter
1 purre i ringer
2-5 ss (etter smak) Red Curry Paste
1 boks kokosmelk (fettredusert går fint)
2 stilker sitrongress, delt på langs (eller litt limesaft)
Et par cm av en ingefærrot, finhakkes.
Soyasaus
En neve ristede cashewnøtter
Evt ekstra chili

Stek grønnsakene og legg dem til side
Brun kyllingen, og tilsett ingefær, et par skjeer curry paste og kokosmelken. Hiv oppi sitrongress/lime. La koke 10 minutter, og ha oppi grønnsakene. Smak til med mer curry paste soyasaus og chili.
Tilsett cashewnøttene rett før servering, så de beholder sprøheten. Ta ut sitrongresset før servering.
Serveres med ris.

Kanskje litt for mange "eksotiske" ingredienser? Men veldig godt! :nam:


#9

Pelen sa for siden:

Jeg har stekt vanlig (kanskje 180-200 grader) med grill i slutten. :nikker:

#10

Lykken sa for siden:

:abonnerer:

Jeg har en thaisuppe som er kjempegod, skal lete fram oppskriften.


#11

daffy sa for siden:

Den skal jeg prøve, Pelen!

Jeg kunne tenkt meg oppskriften på de fresh rollsene også, jeg.


#12

Kneazle sa for siden:

Jeg skal også prøve Pelens oppskrift! Vi har spist mye Kylling Satay i Idonesia. Hvis denne ligner på originalen, blir det garantert en slager her i huset. :hyper:


#13

Erica sa for siden:

En lignende saus lager jeg, men jeg lager den til stekt eller grillet scampi. Kjempegodt! (Jeg bruker bare 1 ts red curry paste, for jeg syns den er så sterk, også hender det jeg bytter ut kokosmelk med fløte, det blir også veldig godt.)


#14

Kneazle sa for siden:

Ja, det er godt med scampi også. Jeg tror curry pasten varierer veldig i styrke. Vår er fra Blue Dragon(?), og den er ikke sterk. Men god på smak.


#15

Salt sa for siden:

Jeg har altså spring roll wrappers (fra Blue Dragon), som er rispapir.

Lag en og en rull av gangen. Legg et ark i varmt vann til det blir mykt, ca 15-20 sekunder. Legg det på et fuktig kjøkkenhåndkle, og tørk til det blir litt klissete.

Fyll med strimlet agurk, salat, avokado, mango og reker (aller helst scampi kanskje, men det hadde jeg ikke).

Brett opp bunnen av papiret først. Brett deretter sidene godt inn så de dekker fyllet helt, og rull til slutt sammen den siste siden.

Serveres med Nuoc Cham Fish Sauce. :nam:


#16

Kahlan sa for siden:

Abonnerer, kylling satay tror jeg at jeg må prøve i morgen :sikler:


#17

Salt sa for siden:

Nå har jeg vært og handlet, og jeg fikk faktisk alt til kylling satay, utenom sambal oelek! :sjokk: Det hadde jeg ikke trodd. Riktig nok gadd jeg å dra på den fine butikken med godt utvalg 3 t-banestopp herfra, men dog! :tullerdu: Men jeg kjøpte denne Habanero Zulu Sauce fra Mama Africa's:

Det står: "Heat: 10/10", så hvis meningen var å gi litt sterk smak, så tror jeg den vil gjøre nytta si! :knegg:

Nå skal jeg lage marinade og legge i kyllingen, rydde litt, og så skal jeg sette meg ned og kose meg med sesong 3 av Grey's Anatomy som ble ferdig nedlastet akkurat nå! :lykkelig:


#18

Che sa for siden:

Det beste jeg vet (omtrent i hele verden) er vietnamesisk NEM - Vet jo at det finnes forskjellige typer - men de jeg har smakt har vært himmelsk. Den serveres med en herlig peanut-chillisaus som jeg ikke helt har funnet oppskriften til. Kanskje Pelens kan funke :gruble:


#19

Salt sa for siden:

Hva er det da?


#20

Salt sa for siden:

Jeg HATER HATER HATER sløve kniver! :gaah: :har «skåret» kylling: Alle de gode knivene mine er i Norge, og her har vi bare noe billig drit fra IKEA. På mandag skal mor ut og kjøpe seg kniv! :nemlig:


#21

Tangina sa for siden:

Jeg elsker thaimat! Desverre er jeg ikke så dreven på å lage det selv, men jeg får til en temmelig godt biffsalat. Skal finne oppskriften seinere.



#23

Pelen sa for siden:

Lykke til Salt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.