Jeg har kjøpt spring roll wrappers som jeg skal lage fresh rolls av i morgen, fylt med avokado, agurk, mango og reker.
Men jeg trenger altså hjelp til hovedretten! Aller helst må den ikke inneholde tusen spesialingredienser, for det er litt begrenset utvalg her borte, på slik eksotisk mat.. :fnise:
PEANØTTSAUS:
1 gl. peanøttsmør
4-5 ss østerssaus
1 ss konsentrert kyllingbuljong (fra flaske)
1-2 dl vann
ca. 2 ss sambal oelek (chilipasta)
Kylling Satay er krydrede grillspidd fra Indonesia. Det er vanlig å servere peanøttsaus og salat til.
Skjær hver kyllingfilet på langs i 5 strimler. Bland ingrediensene til marinaden og legg i kyllingstrimlene. La dem ligge i marinaden noen timer eller natten over i kjøleskap. Bløtlegg grillspidd av bambus i kaldt vann i en 1/2 time. Tørk av dem og træ på kyllingstrimlene. Grill dem i stekeovn i 4-6 minutter. Snu spiddene underveis. Server kylling satay med salat, peanøttsaus og ris.
PEANØTTSAUS:
Ha peanøttsmør, østerssaus, kyllingbuljong og vann i en kjele og kok opp. Smak til med sambal oelek til slutt.
Jeg lager en Tahiinspirert rett med Red Curry og kokosmelk. Bare slumpmål, for den er egenkomponert (:stolt:), og varierer litt fra gang til gang.
Du trenger, sånn ca:
3-4 kyllingfileter, i strimler
2 paprika i biter
1 løk i biter
1 purre i ringer
2-5 ss (etter smak) Red Curry Paste
1 boks kokosmelk (fettredusert går fint)
2 stilker sitrongress, delt på langs (eller litt limesaft)
Et par cm av en ingefærrot, finhakkes.
Soyasaus
En neve ristede cashewnøtter
Evt ekstra chili
Stek grønnsakene og legg dem til side
Brun kyllingen, og tilsett ingefær, et par skjeer curry paste og kokosmelken. Hiv oppi sitrongress/lime. La koke 10 minutter, og ha oppi grønnsakene. Smak til med mer curry paste soyasaus og chili.
Tilsett cashewnøttene rett før servering, så de beholder sprøheten. Ta ut sitrongresset før servering.
Serveres med ris.
Kanskje litt for mange "eksotiske" ingredienser? Men veldig godt! :nam:
Jeg skal også prøve Pelens oppskrift! Vi har spist mye Kylling Satay i Idonesia. Hvis denne ligner på originalen, blir det garantert en slager her i huset. :hyper:
En lignende saus lager jeg, men jeg lager den til stekt eller grillet scampi. Kjempegodt! (Jeg bruker bare 1 ts red curry paste, for jeg syns den er så sterk, også hender det jeg bytter ut kokosmelk med fløte, det blir også veldig godt.)
Jeg har altså spring roll wrappers (fra Blue Dragon), som er rispapir.
Lag en og en rull av gangen. Legg et ark i varmt vann til det blir mykt, ca 15-20 sekunder. Legg det på et fuktig kjøkkenhåndkle, og tørk til det blir litt klissete.
Fyll med strimlet agurk, salat, avokado, mango og reker (aller helst scampi kanskje, men det hadde jeg ikke).
Brett opp bunnen av papiret først. Brett deretter sidene godt inn så de dekker fyllet helt, og rull til slutt sammen den siste siden.
Nå har jeg vært og handlet, og jeg fikk faktisk alt til kylling satay, utenom sambal oelek! :sjokk: Det hadde jeg ikke trodd. Riktig nok gadd jeg å dra på den fine butikken med godt utvalg 3 t-banestopp herfra, men dog! :tullerdu: Men jeg kjøpte denne Habanero Zulu Sauce fra Mama Africa's:
Det står: "Heat: 10/10", så hvis meningen var å gi litt sterk smak, så tror jeg den vil gjøre nytta si! :knegg:
Nå skal jeg lage marinade og legge i kyllingen, rydde litt, og så skal jeg sette meg ned og kose meg med sesong 3 av Grey's Anatomy som ble ferdig nedlastet akkurat nå! :lykkelig:
Det beste jeg vet (omtrent i hele verden) er vietnamesisk NEM - Vet jo at det finnes forskjellige typer - men de jeg har smakt har vært himmelsk. Den serveres med en herlig peanut-chillisaus som jeg ikke helt har funnet oppskriften til. Kanskje Pelens kan funke :gruble:
Jeg HATER HATER HATER sløve kniver! :gaah: :har «skåret» kylling: Alle de gode knivene mine er i Norge, og her har vi bare noe billig drit fra IKEA. På mandag skal mor ut og kjøpe seg kniv! :nemlig: