Divine sa for siden:
Jeg har en surret lammestek på 1,3 kilo i kjøleskapet. Hvordan tilbereder jeg den? Beskriv gjerne i detalj, da jeg mangler matlagingsgenet.
Og hva kan jeg servere ved siden av i tillegg til minstsaus?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Divine sa for siden:
Jeg har en surret lammestek på 1,3 kilo i kjøleskapet. Hvordan tilbereder jeg den? Beskriv gjerne i detalj, da jeg mangler matlagingsgenet.
Og hva kan jeg servere ved siden av i tillegg til minstsaus?
Mei sa for siden:
Denne tråden tyr jeg til når jeg skal tilberede steik.
Plutti sa for siden:
Har du leirgryte?
I så fall lager den seg selv :)
Kutt opp masse grønnsaker og lag en seng til steiken i gryta. Ha gjerne oppi et par lauvbærblad og hele pepperkorn
Lag små snitt i steken og putt inni skivede hvitløksfedd. Gni steken med salt og pepper og legg den over grønnsakene. Stikk inn et steketermometer og ha på lokket.
Sett inn i forvarmet ovn, 175 grader i ca 2 timer, til termometeret viser 70 (litt rosa) eller 75 (gjennomstekt) grader
Saus lager du av stekesky, litt rødvin, creme fraiche og gjevning. Smak til med salt og pepper.
Server med poteter og grønnsaker :)
Aminta sa for siden:
Mannen bruner den lett på begge (alle) sider først, i pannen, for å lukke porene så den ikke blir tørr. Så setter han i steketermometer, legger den på en rist i gassovnen med en tallerken vann under (igjen, tørrhet) og steker til steketermometeret viser 70 grader (lammestek, 65 for okse). Stekes ved 125 grader i vår ovn.
Vi hadde surret lammestek senest tidligere i uken, veldig godt.
Vi pleier å ha poteter, saus av noe slag og grønnsaker (gulrot, brokkoli, selleri). Også tyttebærsyltetøy.
annemede sa for siden:
Jeg pleier å ha steik i en jerngryte med lokk. Oppi der har jeg en del olje, hakker opp litt gulerøtter og løk og hvitløk. Brokkoli og blomkål kan også haes oppi. Jeg setter den på på svak varme fra morgenen av og lar den stå i mange timer. Det blir utrolig godt. Jo lenger jo bedre synes jeg.
Ru sa for siden:
Det kommer an på steiken, men om det beinfritt/surret/etc. så pleier jeg å gni den inn med salt, pepper, rosmarin/hva_har_du og evt. stappe den med hvitløk (skjær hvitløk i småbiter, stikk hull i steiken med kniv, stapp hullene med hvitløk), brune den kjapt i stekepannen, stikke i termometer og legge den på rist over ildfast form/langpanne.
I den ildfaste formen har jeg gjerne litt vann, en god dæsj smør og noen skvetter rødvin eller noe slikt, og dette øser jeg over steiken i ny og ne.
Stekes til den er 60/65/70 grader, alt ettersom hvordan du liker den. 70 er grå, 60 er rosa.
Server med grønnsaker og fløtegratinerte poteter, f.eks.?
Saus lager jeg av det som er igjen i den ildfaste formen, sammen med en basis saus av brun saus.
Divine sa for siden:
Takk for svar.
Det ble ikke lammestek i dag, ovnen min er så treg at jeg tok ikke sjansen. Men neste søndag skal jeg til pers.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.