Vi skal ha 2-årsdag her på lørdag, og jeg skal lage bamsekake.
Dere som har laget bamsekake; Hvor lenge stekte dere den, og på hvor mange grader? Hvor i ovnen hadde dere den?
(Jeg skal bruke oppskriften til en vanlig rund sjokoladekake. I fjor brukte jeg oppskriften på en langpannekake og det ble ikke vellykket, for kaken ble aldri gjennomstekt. Tenker at en vanlig rund kake er nærmere bamsekake enn det en langpannekake er.)
Er det sånn svær bamseform? Jeg har den største, og bruker en stor langpannekake-oppskrift i den. Tror jeg har stekt den like lenge som det står i oppskriften, kanskje litt lenger, har aldri vært noe problem. 175 grader i en times tid? Midt i ovnen. Beregn god tid og sjekk med en kakepinne. Blir kaken litt brent på toppen kan du legge sølvfolie over. :)
Jeg brukte en halv porsjon av vaniljekaken (oppskrift finner du her inne et sted), og stekte ca halve tiden. Vil tro det tar like lang tid som vanlig, om det er oppskrift til en vanlig springform. Kanskje noen få minutter mindre.
Den er liten, ca på størrelse med en medium spring-form. Kanskje jeg bare skal prøve å følge tid og grader til den oppskriften jeg bruker da? Problemet i fjor var at kaken ble så mye tykkere enn langpannekaken, så den ble aldri ferdig stekt i midten.