Susse sa for siden:
Vi skal i et vennelag om to uker og jeg har fått i oppgave å bake nanbrød. Noen som har en enkel og god oppskrift å dele med meg ?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Susse sa for siden:
Vi skal i et vennelag om to uker og jeg har fått i oppgave å bake nanbrød. Noen som har en enkel og god oppskrift å dele med meg ?
Hjertensfryd sa for siden:
Enkelt Naan brød
Ca 6 naan brød
1 ts sukker
1 ts tørrgjær
150 ml varmt vatn
225 g mjøl
1 ts ghee ( kan droppast. Ghee er klarna smør )
1 ts salt
50 g usalta smør, smeltast. ( kan bruka vanlig og )
Dette er den orginale oppskrifta. I tillegg har eg oppi 2 fedd pressa kvitløk og urter. Sist eg lagde brukte eg fersk timian.
Bland sukker, gjær og varmt vatn. La stå til det bobler – ca 10 min. ( eg har prøvd uten og det går greit, men då plasserte eg deigen midt i solsteiken )
Tilsett resten og elt ei god stund. Enten for hånd eller maskin
La deigen heve lenge. Gjerne opp til 1,5 time eller inntil deigen er dobla i størrelse
Kna/elt i 2 min
Del i 6 like store deler. Klem eller kjevle flat
Steik i ein veldig varm ovn med grillen på i 7-10 min. Snu dei gjerne eit par gonger underveis. ( pensle med kvitløkssmør dersom du vil, eller vanlig smør )
Server så fort som mulig, eller prøv å hold dei varm under alu-folie og/eller eit kjøkkenhåndkle.
Eg har pleid å setta ovnen på 250 grader og på grill/varmluft funksjonen. Snudd dei nokre gonger underveis. Har fungert heilt fint.Har ikkje pleid å ha noko meir på brøda, sidan eg har smak i sjølve deigen.
Mamm@80 sa for siden:
Den oppskriften jeg har er sånn:
1/2 kg hvetemel
1 kopp nøytral olje
1 ts sukker
1 ts salt
1 pk tørr gjær
1 kopp kefir.
Er det ikke nok væske tar du mer kefir.
Stekes i varmluftsovn på 275-300 grader i 5-10 min.
Blåbær sa for siden:
Går det ann å fryse nanbrød?
Millis sa for siden:
Hvis du vil ha den autentiske formen på de så bruk hendene til å forme, form deigen først med håndflaten så den blir litt flat og oval, så kaster du deigen mellom flate håndflater. Da får den litt dråpeform. Og blir luftigere enn å kjevle synes jeg.
Håper du skjønte den forklaringen :knegg:
Susse sa for siden:
Jeg får prøve !
Nan til 10 stk voksne blir litt jobb.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.