Jeg blir bare nysgjerrig på hva disse navnene sier om foreldrene jeg? Kan også nevne at vi har et relativt enkelt og typisk norsk etternavn som slutter på -land, og at ingen av barna har mellomnavn.
I andre tråder blir dette med navn som klassemarkører nevnt og jeg lurer litt på hvor disse navnene havner hen.
Jeg synes Daniel er veldig fint, har selv en Kim Daniel.
Helena er også et fint navn, et navn vi kunne ha brukt, Min søster som døde før hun var 3 år het Helene.
Jeg tenker at foreldrene kanskje bevisst har valgt navn som fungerer godt i utlandet. Kanskje foreldrene selv har studert og/eller jobbet utenlands, og ser for seg at noe av det samme er aktuelt for barna?
Daniel og Helena... hadde du ikke skrevet norsk, hadde jeg tenkt svenske aner ;) - men ingen av de navnene gir meg noen klasse-vibber nei... rett og slett vanlige, gode navn som fungerer godt sammen.
Jeg har en datter som heter Helena,synes det er et fint navn og var det eneste navnet som både min mann og jeg likte begge to. Hun er vårt eldste barn,og som nybakte foreldre flest syntes vi hun var verdens vakreste.Helena betyr "vakker kvinne"el verdens vakreste kvinne.Ja da kunne det jo aldri bli noe annet navn på vår fullkomne lille jente:stolt: som idag er 11 år og like vakker;) Vi er en vanlig familie,og må legge til at Helena med A ikke har ligget på noen navne topp-liste.
Men navnene på de to andre barna våre har lagt på toppen av slike lister i årevis.Men det er ikke derfor de heter det,men rett og slett fordi vi liker de navnene.
Ja, slik er det for meg også.
Isolert sett er Daniel et fint navn, men jeg kjenner så altfor mange som har det, så det ille dessverre vært uaktuelt her.
Dette har ikke noe med hva jeg personlig mener men jeg husker godt at Daniel var eksemplet de brukte på guttenavn som var populært i Oslo Øst mens så og si ingen gutter på vestkanten ble døpt Daniel (jente eksemplet var Emelie!). Dette var en artikkel i Aftenposten for ikke lenge siden der de sammenlignet forskellige ting i Oslo Øst og Vest (navnevalg, hva folk kjøper på polet osv). Leste man mellom linjene så handlet det selvfølgelig om navn og klasse, hvem som velger hva .....
Jeg var ikke egentlig ute etter navneskryt da, jeg bare lurer på om de sier noe om klassen jeg tilhører liksom. Utfra det de fleste sier virker det som om navnene er relativt nøytrale og "klasseløse" eller universelle. Utenom det Lisa sier da... :hm:
Jeg syns Amanda høres litt fornemt ut, litt sånn svensk overklasse. Kanskje fordi du sa det med et svensk etternavn, vet ikke. Liker navnet godt selv også. :)
Vi ville ha et fornavn som var lett å stave, kunne brukes overalt, navn med ø, æ og å var utelukket og noenlunde populært. Det er greit å ha noe som er lett med navnet når mellomnavn og etternavn alltid må staves og er meget uvanlige.
Det er vel ingen som later som valg av navn ikke har med klasse å gjøre også i Norge? Dette har det jo vært masse disusjoner på her inne også. Byråkrater i nav bruker jo også betegnelser som "mappenavn" uten å blunke .... det er jo desverre slik at noen navn er en god del mer belastende en andre ...
Ganske safe navn. Daniel er jo tidløst og greit, jeg kjenner mange Danieler i forskjellige samfunnsklasser. Helena synes jeg er fint, litt sjeldnere enn Helene, som var veldig populært her hvor jeg bor.