Denne er helt nydelig! Jeg liker ikke spinat i det hele tatt så det tok laang tid og mye overtalelse fra forumvenner før jeg gadd å prøve denne. Det kan jeg jo angre på, for jeg ble helt hekta. Den er så god at jeg har ikke ord! Jeg klipper og limer fra lavkarbo.no:
[b][/b] Bacongrateng:
1 pk bacon (i små biter)
4 fedd hvitløk
1 hakket løk
5 store champignon hakket i små biter.
Stek dette i en gryte.
Tilsett 1 pakke frossen spinat og en halv boks fløte. Kok opp og krydre m/ salt og pepper.
Ta av platen og rør i 3 egg.
Hell i ildfast form, og raspet ost på toppen.
Stek i ovnen på 225 grader i ca en halv time.
Ja, jeg har faktisk snakket med flere som ikke liker spinat men som elsker denne formen. Tro meg, jeg HATER spinat, jeg takler det ikke. Men jeg prøvde allikevel, under sterk tvil, og ble helt hekta. :D
Vet du hva som er kjempegodt til dette; filodeig :jupp:
Man legger noen lag nederst og heller i fyll og noen lag til oppover. Blir nesten som en liten lasagne. Jeg synes det er supert med en smuldreost som feta eller ricotta mellom der også.
Som en variasjon. :)
Jeg prövde denne for et par dager siden for meg selv og gutten min (5 aar). Maten gikk absolutt ned paa höykant, men jeg vil betegne dette som "barnevennlig" mat og ikke akkurat noe aa servere til voksne, om dere skjönner.
Forresten helt riktig at spinatsmaken (som jeg forsaavidt liker) omtrent var borte.
Jeg skjønner ikke helt hva du mener. Jeg hadde formen på et tapasbord og den forsvant fortere enn svint, men nå kan jo det meste serveres i et selskap uansett, i hvertfall på et tapasbord. Men at man ikke kan servere det til voksne, at det er typisk barnemat? Hver sin mening altså, jeg skjønner bare ikke helt hva du mener. :humre:
Veldig god ide aa servere den som innslag paa et tapasbord.
Jeg vet ikke helt om jeg klarer aa beskrive bedre hva jeg mener med at jeg oppfattet retten som "barnemat". For meg var det noe med smaken og konsistensen som var veldig mild og lite "spennende"/overraskende. Den var saa absolutt god, men litt kjedelig sml. med det jeg vanligvis serverer hvis jeg lager til selskapsmat til voksne, derfor definerte jeg denne retten som "barnevennlig hverdagsmat". Naa er jeg muligens over middels vant med krydret og avansert mat, saa det er meget mulig at dette preger min mening.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.