skyfri sa for siden:
Jeg fikk tips om denne "gryta" i helga, og lagde den for første gang i dag. Det ble en veldig god hverdags fiskerett synes jeg, og den kommer til å inngå i hverdagsmiddagrotasjonen her i huset. :)
Dette brukte jeg til 2 voksne og en småspist 2 åring:
(Skrevet veldig detaljert til glede for menn og nybakte hjemmekokker. :p)
2 store gulerøtter og en purre. Gulerøttene ble for anledningen delt i staver, purren skjært i ringer.
Stek grønnsakene lett i olje i en kasserolle, slik at de blir blanke.
(Jeg brukte min supergode, men rådyre olivenolje, og den satte god smak på gryta. Men en helt vanlig olje til steking fungerer nok bra.)
Legg 400 gram frosne torskefileter oppå grønnsakene.
Skvis over sitron, salt og pepper etter smak og behag.
Hell på matfløte. Trenger ikke dekke fisken, bare bruk så mye dere spiser. Fisken blir gjennomkokt i dampen.
Legg på lokk, kok opp og la det trekke til fisken er ferdig (ca 20 min når filetene er frosne)
Server med kokte poteter.
Man kan erstatte litt av matfløten med vann og grønnsaksbuljong (eller en hjemmelaget kraft hvis man har), slik at det blir mindre mektig.
Og så kan man sikkert ha i noen friske urter, men det hadde ikke jeg og det ble godt likevel :)