Jeg serverte kake i dag, uten å kunne spise selv. Det er ikke en opplevelse jeg har lyst å gjenta. Kake serveres heretter i helgene :snurt:.
Spørsmålet er da hva jeg kan by gjester som kommer i uka? Helst noe som både er sunt og som er lett å lage til. Aller helst noe som kan lages på forhånd og puttes i fryseren.
Det tar for lang tid. Også er det ikke sånn "matbesøk" som regel. Da lager jeg gjerne en pai eller noe. Det er mer "drikke en kopp te-besøk" og da trenger jeg noe som substitutt for søte kaker. Må liksom servere ettellerannet til føler jeg. Kjeks uten sukker? Neh. Grove muffins kunne gå, men de blir vel ikke noe god etter de har vært i fryseren :gruble:.
Jo absolutt, men da må jeg stå og skjære opp. Det har jeg ikke tid til når jeg skal passe ungene alene og får overaskelsesbesøk. I tillegg ville det alternativet utgått i dag, for jeg brukte opp siste rest av dip-bare grønnsaker til middag.
Jeg har levd på lavkarbokost lenge nå, og man venner seg overaskende raskt til å servere kake uten å spise av den selv.
Setter fram en skål med helt mørk sjokolade på bordet også i tillegg til det som ellers serveres, og tar et par biter av den til kaffen.
Om du spiser frukt, er jo oppskåret frukt noe alle liker.
Ritz er ikke butterdeig tror jeg, men det er skikkelig fett.
Jeg slår et slag for å lage opp vaffelrøre med grovt mel og havregryn (har en god oppskrift), fryse i små bokser og ta opp en liten boks og steke noen få vafler når det er aktuelt.
Men hvor mye vafler spiser gjestene dine? Det er vel ikke snakk om enorme mengder? Du kan da steke 4-5 plater underveis bare?
Jeg anbefaler forøvrig sconesene med Kesam som ligger på Tines hjemmeside. Men bortsett fra det må jeg si at gjester som kommer utenom måltider og alt, godt bare kan få te. Jeg blir igrunnen GLAD når jeg bare får te for jeg har jo egentlig spist.
Det er ingen "underveis" på ettermiddagen når jeg er alene med to barn :hehehe:. Jeg vil nå en gang servere noe jeg da, så får de som er mette la være å forsyne seg.
Grønnsaker knaser ikke på den deilige, fete måten.
Hva med å fryse ned vafler (grove hvis du skal leke sunn og tynn røre hvis du teller kalorier)? (De få gangene jeg har har laget vafler så har jeg frosset ned plater - husk mellomlagspapir.)
I aller høyeste grad. Jeg sa liten leilighet. Jeg tviler på at gjestene synes det er trivelig å få et vaffeljern plassert på fanget. "Her, du holder bollen med røre også holder du jernet. Tredjemann får holde tallerkenen med ferdige vafler og fjerdemann får jobben med å ta de ferdige vaflene ut av jernet".
For en begynnende scones-junkie har følgende blitt veldig nyttig (og jeg regner med at du som systemfrik vil vite å sette pris på det):
I en tørrvare-boks fra Ikea har jeg til enhver tid en blanding av: 2 deler fint hvetemel, 1 del havregryn, 1 del grovbakst-miks, rosiner etter skjønn, litt lin/sesamfrø.
Når jeg får lyst på scones setter jeg ovnen på fullt, tar frem et stekebrett og legger bakepapir på, før jeg:
Heller 5 dl av blandingen i et litermål og tilsetter to ss bakepulver.
Skjærer 50 gr. smør av meierismør-pakken med sånne streker på og smuldrer oppi melblandingen.
Heller oppi nok melk eller yoghurt naturell (det tar jeg på øyemål altså, men cirka 1 dl).
Lager åtte klumper av den klissete deigen som legges fortløpende på stekebretter.
Slenger i ovnen (som ikke engang har rukket å bli helt varm - for så gal er jeg) i cirka 14 minutter.
Spiser åtte scones, glovarme.
Hvis du synes de ser litt triste ut blir de raskt superpene om du pensler de med egg.
Salte pinner. :hyper:
Ikke supersunt kansje, men sunnere enn kake og snop.
De er lette å lage, smaker godt og tiner kjempefort. Jeg henta en i fryseren og tok med da jeg gikk til bussen. Det gikk fint å spise den selv om den sikkert ikke hadde tatt skade av å tine den noen minutter på benken.
De kan spises alene eller til en suppe e.l.
Jeg lager dem av grov pizzabunndeig. (evt melk istedet for vann) Ruller dem ut til lange tynne pølser og tvinner dem sammen før jeg smører dem med en god olje og strør på litt salt. (sånn salt som ser ut som krystaller - altså litt større "biter" enn vanlig salt)
Stekes på 225 grader til de er ferdig - ca 10 minutt.
Jeg klarte å tilpasse en oppskrift på bananbrød slik at den ble enda grovere og inneholdt nøtter og frukt, og har brukt den som mellommåltid en stund. Den burde være godkjent? Jeg pleier å ha pakker med 5 skiver stående i fryseren, slik at jeg kan spise 1 skive pr. dag. Kanskje en løsning for deg?
Jeg kan spise bare scones. Gjestene kan spise scones med lemon curd :riktig:. Det er godt ja? Jeg var litt tvilende. Kan det oppbevares lenge? (Fryses? :hyper: )
Om noen svipper innom, så er det som regel en kopp te og litt kaffe det går i. Men det tar jo ikke MYE lengre tid å skjære opp litt frukt (druer kan man bare sette frem i en skål også :nemlig: ) - og servere sammen med litt saltkjeks, enn å ta opp scones, tine de og smøre på. :niks:
Jeg husker en gang bestemor kom på overraskelsesbesøk. Og jeg hadde av alle ting en hjemmelaget daimiskake i fryseren... Gjett om hun ble imponert da! :kry:
Lemon curd er nydelig! Men jeg er skeptisk til lemon curd på GROVE scones, og på fine scones - da kan du like gjerne spise en kake. Det har ganske god holdbarhet. Litt skeptisk til frysing, dog. Ser for meg at det kan bli kornete.
Jeg synes ikke du trenger å ha besøk. Du kan sitte å mugne med en kålrotbit (helst en gammel som ikke knaser) mens vennene dine går til andre som ikke tenker så mye på hva de skal servere. :nemlig:
Jeg kommer på besøk, men bare hvis du har nylaget lemon curd. Som for øvrig er utrolig mye mer jobb å lage enn å steke vafler. Og du kan sitte og steke vafler ved spisebordet, mens noen sitter og holder på veslejenta i sofaen.
Det hadde jeg gjort, om det ikke var jeg som hadde lagt den ut. Det er nesten like kjapt å lage scones på den måten, som det er å lage seg en skål frokostblanding med melk. Og så er det jo ferskt bakverk, selvom det ikke er gjærbakst, og det skal man ikke kimse av.
Forrige gang byttet jeg ut rosinene med tørkede tranebær, og hadde oppi grovhakkede mandler også. :nam:
Har du ikke sett pannekaker i kjøle- eller frysedisken? Veldig vanlig i Sverige ihvertfall. Lunkes noen minutter i ovnen, spises med hva som helst. Kan også laget hur grova som helst.
Jeg setter den på fullt (250 grader), men den rekker aldri å bli så varm før jeg setter de i ovnen. :knegg: Den er sikkert oppe i 200 når jeg setter dem inn. Men jeg mener 250 grader er gangbar mynt om du har tid til å vente på det.
Kan du ikke bare skjære opp vanlig frukt? Jeg synes i allefall det er godt til te, og serverer gjerne eple og appelsin i båter hvis jeg får uventet besøk.