Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bærbar PC for 6-åring?

#1

Anne C sa for siden:

Jeg vurderer å kjøpe en bærbar liten sak til 6 åringen vår. For min bærbar får knapt gubben bruke :D

Hva bør jeg kjøpe til han? Den bør jo ikke være så avansert, men kunne ta spill av ulike varianter.... Tips?


#2

DM sa for siden:

Har dere sett på denne?

Vi vurderer den til poden. :)


#3

Propella sa for siden:

Vi har hatt 3 av den som DM linker til. Nå har vi 1. De er ikke egnet til spill. De er ikke så veldig gode. De blir litt små selv for ungene. Vi likte de ikke.


#4

Anne C sa for siden:

Det er nok spill det vil gå mest av. Og da må den jo i det minste ha CD driver (eller hva det heter.)


#5

Propella sa for siden:

Ja, og det har ikke denne.


#6

Left sa for siden:

Hvis den skal brukes mest til spill, så ville jeg kjøpt minimum 12" - men jeg hadde glatt kjøpt 15,4" også. Den skal jo stå på et bord når han spiller, så i forhold til hva du får for pengene er dette et ok valg tror jeg.


#7

Anne C sa for siden:

Ja det blir sikkert mest sånne lek og lær spill og kanskje litt mer etterhvert. 15.4 er nok lurt.


#8

mrc sa for siden:

Hvilken prisklasse er det kanskje snakk om? 14-15,4 kan nok være en grei skjermstørrelse ut i fra bruk siden pc-en ikke skal fraktes noe særlig. Det er imidlertid selv en del spill for denne aldersgruppen som kan sette visse krav 3d-messig, og det kan da være en fordel med en pc som har dedikert grafikkprosessor. Trenger ikke være det råeste, men noe bedre enn de billigste integrerte løsningene. Man skal jo også tenke på at pc-en gjerne skal brukes i hvert fall 2-3 år.

Vil da ha anbefalt noe med minst f.eks. Geforce 8400M GS eller Mobility Radeon HD 2400 -- eller bedre. Man finner bærbare til under 5000 kr med dette.

Noe man også skal være klar over med Eee pc for de som vurderer det i forhold til ganske små barn. Det er en del av barnespillene som kan stille krav til minst 1024x768-oppløsning på skjermen, mens Eee og de andre mini-bærbare støtter bare 1024x600. 1024x600 blir også dumt for slik mange barne-web-sider er designet, ettersom kanskje spillet er laget for at man har en større "høyde" på skjermen.

For en 12"-15,4" er 1280x800 i dag den normalt oppløsningen, og det burde ikke gi problemer normalt sett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.