Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dørsikring

#1

Tito sa for siden:

Vi har to tvillingjenter på 1 år som selvsagt elsker å utforske ting - alt skal i munnen. Stua og kjøkkenet har vi barnesikret bra, men det mest spennende rommet i huset er soverommet til storesøster og storebror på 6 og 3 år. Der er det ikke garantert fritt for småting på gulvet. Fra stua er det dør inn til gangen, og videre er det dør inn til rommet som storesøsknene deler. Det ideelle hadde vært om disse dørene kunne vært lukket til enhver tid, men sønnen vår på snart 3 år blir fort litt engstelig hvis de er lukket. Tvillingene er raske til å åle/krabbe gjennom dørene og inn dit når sjansen byr seg - og de er lynraske!

Et annet problem er hvis døren er lukket og tvillingene ligger bak døren i håp om at den åpnes snart, er det fort gjort at de får døren rett i hodet. I tillegg er det stor fare for å klemme fingrene hvis storesøsken prøver å stenge dem ute.

Utfordringen er å sikre dette godt nok. Jeg har tenkt på slike klemsikringer de ofte har i barnehager, som hindrer at noen kan smelle igjen dørene på fingrene deres. Men disse stopper ikke jentene fra å komme inn på "forbudt territorie". Andre alternativ er å bruke slike skapsikringer man gjerne bruker på kjøkkenskap, men er usikker på om gutten på snart tre klarer å åpne døren da. Og sette døren fast med en slik dings man kan sette under døren og låse den i åpen tilstand hjelper heller ikke mot rømlingene.

Noen som har tips på hvordan jeg kan løse dette problemet?


#2

Stompa sa for siden:

Trappegrind i døråpninga til soverommet, som storesøsknene kan åpne eller klatre over men som holder småjentene ute? Jeg hadde trappegrind i verandadørsåpninga da ungene var små, og det fungerte veldig bra; kunne lufte uten at de forsvant ut.


#3

Blomst sa for siden:

Hva med å montere grind i døråpningen.


#4

Blomst sa for siden:

Stompa rakk det før meg.:)


#5

Skytte sa for siden:


#6

Tito sa for siden:

Det er nok en god idè, men jeg tror jeg plasserer den i døren som går til gangen. Det kan være småstein, grus på gulvet på gangen etter sko og det går rett i munnen på de små. Dessuten kan det være skummelt dersom ytterdøren til leiligheten står åpen og de da kommer inn på gangen til blokka og har da kjellertrappen 2 meter unna.

Takk for hjelpen!


#7

Tito sa for siden:

Er forresten slike grinder vanskelige å åpne? Tenker da på sønnen vår på snart 3 år ...


#8

Blomst sa for siden:

Nei det kommer han nok til å klare fint, bare dere viser han noen ganger hvordan man gjør det.


#9

Aminta sa for siden:

Jepp, vi har også brukt trappegrind, i tre da, for jeg synes de på bildet over her er så harde å slå seg på. (Hvis noen stuper inn i den med hodet først el.)
Vi hadde ut til terassen bla. så ingen små kom seg alene ut dit og potensielt kunne dette 7 etg. ned.


#10

Tito sa for siden:

Min mann påpekte et problem, hvordan skal vi feste den i døren? Vi har jo en dør som står der, og vi kommer ikke til å ta den ned. Man må jo feste grinden på et vis i noe ...


#11

Aminta sa for siden:

Dørkarmene, på innsiden. Det var det vi gjorde.
Er jo forskjell på dørkarmer, men du finner jo fort ut om det går.


#12

Tito sa for siden:

Men døren sitter jo i dørkarmen, er ikke noe ekstra å gå på der. Og hvis vi må sette på grinden hver gang vi åpner døren og ta den ned igjen når vi vil ha den lukket, forsvinner hele poenget med grinden.


#13

Aminta sa for siden:

Nei, jeg vet ikke. Vi hadde den i dørkarmen, men kanskje det går ann å feste den i veggene, på begge sider, rett utenfor dørkarmen.


#14

jolie sa for siden:

Jeg ville ikke satt på en sånn kjøkkenskapsdings i alle fall. Tenk om det blir brann. Ikke alle tenker logisk under en brann - aller minst barn.


#15

Kaprifol sa for siden:

Vi har grinda fra Babydan foran vår trapp, det er en grind som presses på plass, ikke meningen at man skal montere den med skruer i veggene. Vi har satt den opp mellom en vegg og øverste stolpen i trapperekkverket, fungerer fint.

Grinda er enkel å åpne med en hånd for en voksen, men man må ha sterke hender for å få det til. Våre femåring klarer fint å åpne den med begge hender, hun har taklet den siden hun var 4 år (det var da vi anskaffet den). Lillebror på 20 mnd har ikke sjans til å få den opp, han er for svak i hendene foreløpig, og klarer ikke å trykke inn knappen på sikkerhetshendelen på toppen.


#16

Tito sa for siden:

Ser at det er plass allikevel til å montere en grind i døråpningen, og allikevel har mulighet til å lukke døren igjen. Jeg oppdaget at de har en billigere variant av den til babydan på ikea, noen som har prøvd den? Er den ok?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.