Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å lære crawl?

#1

Guava sa for siden:

Jeg elsker å svømme, men mine svømmeferdigheter er ganske begrenset. Vanlig bryst og ryggsvømming går greit, men jeg har en drøm om å kunne crawle skikkelig. Jeg har sett at det finnes kurs i de store byene, men her på bygda har jeg ikke funnet slike kurs. Hvor vanskelig er det å lære crawl? Kan det være nok å ha med en god instruktør i basseng noen ganger eller trengst det et kurs over 10 timer?


#2

Niobe sa for siden:

Det tar ikke lang tid. Man trenger en innføring i hvordan man tar takene på rette måten, og så noen som kan se og korrigere litt, og så er det egentlig bare å finpusse etterpå.


#3

Plutti sa for siden:

Da jeg lærte å crawle, så mener jeg at vi lærte en ting om gangen. Først bena, mens man hadde armene på et lite flytebrett. Etterpå armene, mens man hadde flytebrett mellom bena. Bena er jo enkle da, de skal man jo bare sparke opp og ned så fort man kan med, mens med armene så går det jo på tenknikk, og det kan man ikke lære over nett i alle fall ;)

Finn deg noen som kan det, og spør om de kunne tenke seg å hjelpe deg litt på vei ;) Det viktigste er jo øvelse og trening!


#4

Guava sa for siden:

Det jeg synes virker vanskeligst er å få teknikk på pustingen. Er det vanskelig?


#5

Martis sa for siden:

Å få til pustingen krever litt trening, optimalt er å pust på hvert tredje tak slik at det bil annenhver gang til høyre og venstre. Du vipper hodet litt opp akkurat når du tar armen opp av vannet.


#6

Esme sa for siden:

Jeg er ikke noe flink til å crawle, men hadde en kjæreste en gang som hadde svømt aktivt i mange år og spurte om han kunne lære meg det. Det hører med til historien at jeg hadde privatlært ham hele fysikkpensumet i 2.klasse på NTH den sommeren og vi var ute og badet.

Nei, det går nok ikke, det er alt for vanskelig for deg sa han. :knegg:


#7

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Man legger hødet inntil øret, og puster på motsatt side av hvilken man holder armen inntil øret. Oj, knoteforklaring. Altså, når du vipper hodet (ruller) til siden, og altså inntil høyre øre puster du på venstre side. og omvendt.

Utgangsposisjon er med ansiktet nedover, "se" ned i bassengbunnen, og helikopterarmer. Man kan øve på pustingen ved å ligge i ro i bassenget, og telle 1-2-3 og rulle til annenhver side og puste. (eller pese, som visse andre gjør :knegg: )

Er ingen ekspert selv altså, men har hørt forkaringene som instruktørene på svømminga til barna mine gir.


#8

maribo sa for siden:

Hege går på svømmekurs her nå, og andre dag var det puseteknikk ved crawl - enda hun ikke har lært seg selve crawlinga foreløpig...
Kanskje du kan bli med på neste kurs ;)

Hvorfor ikke ta kontakt med svømmeavdelinga i feks OIF og høre om det er noen der som kan ta et lite kurs?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.