malena sa for siden:
Kjøpte et kilo Solvinge kyllingfilet, og filetene er fulle av små blodårer som ser fylte ut. Har aldri sett dette i kylling før, er det jeg som er sær eller er det fryktelig uappetitlig? :skremt:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
malena sa for siden:
Kjøpte et kilo Solvinge kyllingfilet, og filetene er fulle av små blodårer som ser fylte ut. Har aldri sett dette i kylling før, er det jeg som er sær eller er det fryktelig uappetitlig? :skremt:
ullmor sa for siden:
Æsj, tenker jeg.
Mei sa for siden:
Å nei, tenk om den kommer fra kylling som har vært levende? :skremt:
:fnise:
Avatar sa for siden:
Æsj, blir kvalm bare av å tenke på dem. :nemlig:
malena sa for siden:
Kjøpte dem på Rema, regner med de er norske. :vetikke:
Uansett, det gikk i søpla allt ihop. Kjøper ikke det mer.
Carrera sa for siden:
Kjøper alltid kyllingfilet på Rema, og jo, det er litt årer i dem. Har aldri brydd meg særlig om det, men skjærer bort det jeg får til å ta.
Bada-Bing sa for siden:
Mhm. Verre er det ikke.
Mei sa for siden:
Det synes jeg er mye mer kvalmende enn noen stakkarslige blodårer.
oslo78 sa for siden:
Vanvittig å kaste mat av den grunnen. Det er da bare å steke dem. Til opplysning: Det er blod i alle typer kjøtt.
Millis sa for siden:
Så bortkastet å hive de i søpla bare for noen blodårer. :rolleyes: Det er da minst like ille at du setter tenna i selve kjøttet enn om du hadde spist noe der blodåra hadde sittet.
Magica sa for siden:
Dette har jeg aldri sett nei. Men ja, kjøtt er muskler og inneholder blodårer.
Avatar sa for siden:
Det hadde vært enda mer kvalmende og sett meg spise kjøtt med synlige blodårer. :nemlig:
Line* sa for siden:
Jeg helsteker alltid kjøtt, jeg. (Fileter av okse, svin og kylling)
Først "lukke" det i panna, så 20 minutter i stekeovnen på 200 grader. Perfekt resultat hver gang.
Man skjærer selvsagt bort "slever", men blodårer? Grunn til å kaste? No way.
malena sa for siden:
Jeg er ingen tilhenger av å kaste mat, men dette hadde jeg ikke klart å spise, ikke mannen min heller. Det var ikke mulig å skjære vekk årene, de var "over alt".
Mei sa for siden:
Ja det er fælt når kjøttet viser tegn til å ha vært levende :himle:.
Bille sa for siden:
Jeg har aldri sett det i kyllingfilet før. Men skal jeg være ærlig så hadde jeg nok lett spist det. :altetende:
Avatar sa for siden:
Jøss, hva er problemet zol? Spiser du ikke kjøtt? Liker du ikke at kjøttet ble kastet?
Eller syns du man er fisefin når man ikke orker spise kjøtt med blodårer og annen shit?
Carrera sa for siden:
Det er jo blodårer i alt kjøtt, bare at det ikke vises i rødt kjøtt...
Veronal sa for siden:
:popcorn:
Billigfileter er dårlig renset og har rester av blodårer og i ekstreme tilfeller ben & brusk.
Line* sa for siden:
Ta det opp av søpla igjen, stek det som jeg sa.
Se om du ser blodårene da.
Mener ikke at du skal spise kjøtt du har kastet, men bare for å se, liksom. ;)
Line* sa for siden:
Sånt kan man rense, brusk og ben.
Veronal sa for siden:
@Line*: Kjøkkeneksperimentering? :rørt:
Line* sa for siden:
Ja, litt enig i det.
Veronal sa for siden:
@Iset: Da er ikke FirstPrice billig nok. :nemlig:
Line* sa for siden:
Sleng på litt TORO Tandoori, så blir det så bra så. Husk cremé fresk!
:knegg:
Veronal sa for siden:
:lalala:
Line* sa for siden:
:skratte:
Optimist sa for siden:
:dulte: Jeg er en av dem!
Dixie Diner sa for siden:
:knegg:
Billigste jeg har sett i Norge til nå. Men hyl ut om noen ser enda billigere fileter. fattiglus
Veronal sa for siden:
Euroshoppers kyllingfilet er et godt eksempel.
Mei sa for siden:
Jeg synes det er unødvendig å kaste mat som ikke er ødelagt. At kjøtt inneholder blodspor gjør ikke at det defineres som ødelagt i mitt hode.
Bada-Bing sa for siden:
Blodårer "over alt"? Må være Norges best sirkulerte kylling de slakta der. :rolleyes:
Elin sa for siden:
Nemlig! Det er vel nettopp det Zol vil fram til også....
Line* sa for siden:
:fnise:
Nessie sa for siden:
Jeg handler aldri på Rema, så jeg "kan" ikke prisene.
Men jeg bruker kjøpe Coop sine av og til, også i frysedisken. :ja:
De er veldig gode. Tror det er det Coop Xtra merket. Billig iallefall.
Najade sa for siden:
Selvsagt er det blodårer i alt kjøtt, men det er jo faktisk ikke vanlig at de står fulle av blod slik at man ser dem.
Det er jo en grunn til at man "blør" dyret når det slaktes.
Jeg hadde syntes det var ekkelt selv, men hadde kanskje ikke kastet dem?
Bada-Bing sa for siden:
Nei det er ikke det, hadde vært interessant å høre om det var lignende blodårer inni kjøttet også.
Nessie sa for siden:
:lyst på bilde:
Bada-Bing sa for siden:
:nemlig:Line* sa for siden:
:popcorn:
jubajuba sa for siden:
ikke lyst på bilde i det hele tatt
jeg er også litt "fin" på hva jeg putter i munnen, maten skal se ren og sunn ut og være så fersk som mulig uten å tømme lommeboka.Har aldri kjøpt first-price kylling.Er den like god som priors f.x.?
Optimist sa for siden:
Ja- den er like god som Priors. Og MYE billigere!
Bare spør Iset. :nemlig:
Optimist sa for siden:
Iset- jeg gleder meg til jul: Da kommer du på besøk, og så skal du nyte snøen mens vi sammen spiser First Price kyllingfileter! :glis:
Dixie Diner sa for siden:
JAA! Ikke nok med at du blir beæret med flott besøk, jeg lager verdens beste kyllingsaus også. Og Snickers-konfekt! Og selvsagt kaker. hyper
Muad'Dib sa for siden:
Er også fan av dypfrosne FirstPrice fileter. Hørte engang at "ferske" fileter blir skyllet i konserveringsmiddel for ikke å skifte farge og være lengre holdbare, og at dypfrosset kjøtt er mye renere. Og så liker jeg ikke lukten av "ferske" kyllingfileter.
Nessie sa for siden:
Nei, den er helt grusom!
Che sa for siden:
Noen brukt kyllingkjøttdeig? Da lukter det jo slikt i hele huset, omtrent.
Jeg har forøvrig opplevd blodårer i kyllingen, men ikke slik som du beskriver, Malena - kun helt ytterst på filéen, som lett kan skjæres bort.
Optimist sa for siden:
:hyper: JEG GLEDER MEG!!
(Ynsjyll at jeg avsporer i tråden din, malena! :sparke:)
malena sa for siden:
På Prior sine fileter er det alltid pittelitt på utsiden som kan skjæres bort.
Disse filetene hadde også bensplinter og hele inntrykket var generelt dårlig. Når det kommer til kylling er jeg vesentlig mer kresen enn til annet kjøtt. Kyllingkjøttdeig og strimlet kylling kjøper jeg ikke, da strimler eller maler jeg heller kjøttet selv.
Optimist sa for siden:
Rått kyllingkjøtt er udelikat uansett! Jeg skjærer bort alt slik som er ekkelt; blodårer, hvite sener osv.
Bensplinter! :skremt:
Mauser sa for siden:
En damegjeng fra jobben til fruen var ute og spiste sammen, og et par av dem spiste grillet kylling. Fruen bemerket hvor utrolig godt det kan være med sprøstekt kyllingskinn, og det var alle enige i. Nesten rart å tenke på at det er hud, liksom.
Da fikk sminkedokka blant dem helt anfall: "Er kyllingskinn det samme som HUUUUD??? Æææææsj!! Jeg skal ALDRI spise kyllingskinn mer!!"
Og det har hun ikke gjort heller. :knegg:
Nessie sa for siden:
:lol:
Nelly Nickers sa for siden:
Jeg hadde løpt ned på butikken og reklamert.
Har gjort det flere ganger med kyllingfileter (spesielt fra Obs, fått mye dårlig, stinkende kylling derfra). Det er så utrolig irriterende når jeg står klar for å lage middag, blir hakkforbanna og skikkelig "kjerring"... Føler meg som en gnier når jeg kommer rasende med handlenettet mitt, dårlig kylling og en skitten krøllete kvittering som jeg har gjennomsøkt søpla for å finne. :flau:
Najade sa for siden:
:dåne: :skratte:
Guttemammis sa for siden:
Jeg synes xtra er mye bedre en first price, de likte jeg faktisk ikke:rolleyes:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg spiser heller ikke skinnet på kyllingen. :skremt:
Ru sa for siden:
Det er da alltid en og annen blodåre som er synlig, det er bare å skjære vekk.
Og billigvarer av typen Euroshopper, Firstprice og Coop Xtra, kommer som regel fra samme sted som alt det andre.
Det er bare å se på Xtra-eggene, de har Prior-stempel, alle som en. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.