Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg lage til dessert i morgen?

#1

Tangerine sa for siden:

Vi får gjester og skal ha krabber og reker, og jeg skal lage dessert.

Må ha inspirasjon! :nam:


#2

Meta sa for siden:

Panne cotta.


#3

Guttemammis sa for siden:

Smuldrepai med eple servert med vaniljeis eller pisket krem :nam:
[font=Comic Sans MS][/font]
Brownies med varme bjørnebær og vaniljeis:nam: :nam:


#4

Mammarit sa for siden:

Hva med tilslørte bondepiker? Du kan bruke kompott, eplemost, fersken eller stekte epler. Smuldre digsitive kjeks, stekes i panne med smør, sukker og kanel. Legges lagvis i små porsjonsskåler eller på et dypt fat.....Du kan og pynte med litt krem eller is.......
Dette har min familie fått helt dilla på nå i disse epletider....


#5

Nessie sa for siden:

:fnise:
Akkurat det jeg skulle foreslå! :highfive:

Fikk dette servert en dag, og det var så godt!


#6

Nessie sa for siden:

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 3 stk. eple
  • 6 ss sukker
  • ½ dl vann
  • 2 ss smør
  • 6 ss brødrasp
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl kremfløte
    Slik gjør du:
  1. Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset.

  2. Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften.

  3. Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.

  4. Pisk fløten luftig.

  5. Anrett eple, krem og brødraspen lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.


#7

Søster sa for siden:

Jeg tror jeg ville valgt noe litt friskere siden det er skalldyr. Vi har gjerne gammeldags sitronfromasj etter krabbelag. Eller hvis du har rabarbra i fryseren passer det perfekt.


#8

Hyacinth sa for siden:

Tilslørte bondepiker er enda bedre hvis man bruker kremost i kremen. (Mye!)


#9

Nessie sa for siden:

:nam:


#10

Mauser sa for siden:

Mangosorbet pyntet med litt greier, og kald bringebærsaus.


#11

Retz sa for siden:

Tour de France dessert (4 posrjoner)

3 dl. kremfløte
2 ts. sukker
1 ts. vaniljesukker
8-10 ss. bær
8-10 kiwi
Flytende akasiehonning

Stivpisk kremfløte sammen med sukker og vaniljesukker. Skjær opp friske bær hvis de er store som f.eks. jordbær og la frosne, tinte bær renne av seg. Legg et par spiseskjeer bær på hver tallerken. Dekk så denne lille haugen av bær med stivpisket krem og form til en halvmåne. Skjær kiwi i tynne skiver og dekk hele kremhaugen med kiwiskiver. Hell så den flytende honningen i en tett spiral over det hele. Skal desserten stå i flere timer før servering, så vent med å helle honning over til ca. 15 minutter før. Enjoy!


#12

Tertit sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#13

Mauser sa for siden:

En boks mangosorbet
Litt pynt
En flaske bringebærsaus

Anrett på tallerkener i passe porsjoner, pynt, sprut, enjoy

Så enkelt at selv far kan kan klare det!


#14

Tertit sa for siden:

:knegg: Hadde venta meg ei innvikla oppskrift her nå. :D
Hvor får man så kjøpt dette da? Har ikke sett mangosorbet i butikkene her i hvert fall. Bringebærsaus skal jeg vel alltids greie å få tak i.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.