Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fettfattig middag - hva serverer jeg?

#1

Acsa sa for siden:

Min kusine kommer til middag i dag. Hun går og venter på gallesteinsoperasjon, og skal derfor ha svært, svært fettfattig kost. Selv har jeg et kosthold som er mer preget av lavkarbo enn frykt for fett, så jeg har ikke noen gode retter jeg automatisk griper til. Da jeg ventet på denne operasjonen selv var jeg innlagt og veldig, veldig syk, og det eneste jeg husker jeg fikk å spise var fettfattig jogurt og havrevelling...

Hjelp?


#2

Filifjonka sa for siden:

Fileter av kjøtt eller mager fisk inneholder vel ikke mye fett? Masse gode grønnsaker?


#3

Olympia sa for siden:

Hva med en ren grønnsaksmiddag?


#4

Acsa sa for siden:

Olympia: Glemte jeg å si at en sjuåring og en niåring også skal spise maten? :knegg:
Treåringen skal jeg ikke snakke om engang, han kan sitte i en krok og maule ost som han pleier.

Grønnsaker er bra, men når jeg tenker grønnsaker så hopper det inn smør, creme fraiche, gode oljer osv. Og da er jeg jo like langt?


#5

Albertine sa for siden:

Hva med en indonesisk gryte?

 <strong>Ingredienser</strong>

Ca. 500 g renskåret svinekjøtt
1/2 dl soyasaus
2 dl eplejuice
1 løk
1 1/2 ts karri
1/2 ts ingefær
2 hvitløksbåter
2 ss vineddik
1 ss hvetemel

                <strong>Fremgangsmåte</strong>

Bland soyasaus, eplejuice, hakket gul løk, karri, ingefær, presset hvitløk og vineddik i en bolle. Skjær kjøttet i strimler og legg det i marinaden. La stå og trekke i kjøleskapet i ca. 6 timer. Legg så alt i en gryte. Strø over hvetemel og rør om. Småkokes under lokk på svak varme ca. 15 - 20 minutter. Smak til med krydder. (Det er mye smak på marinaden). Server gryten med ris og salat med f.eks. ananas, bananer, epler, sylteagurker.

Denne er utrolig god, og som du ser så er det knapt fett i gryta. Anbefales. :)


#6

Mei sa for siden:

Blir det for mye fett om du woker grønnsaker i bittelitt olje/smør?


#7

Filifjonka sa for siden:

Men det du jo ikke ha på hvis det skal være fettfattig? :)


#8

Filifjonka sa for siden:

Minestronesuppe med mange gode grønnsaker, bønner og evt. litt skinke?


#9

Hyacinth sa for siden:

Da jeg slet med gallesteinsanfall annenhver dag i måneder, så spiste jeg vanlig mat, men unngikk det med mest fett. Jeg kan ikke se at grønnsaker stekt i olje/ smør skal være noe problem, men enkelte får jo anfall bare av et knekkebrød...


#10

007 sa for siden:

Kyllingfileter, ris, grønsaker og salat. Saus og dressing til de som måtte ønske det.


#11

Blå sa for siden:

Den ene gangen jeg har laget middag til et gallesteinsoffer laget jeg fiskegrateng. Men jeg husker ikke helt hva jeg gjorde i utgangspunktet for den hvite sausen.


#12

Hyacinth sa for siden:

:haha: For et ord!


#13

Irma sa for siden:

Jeg tror noe av det beste må være en gryte hvor kjøttet er kokt eller veldig lett stekt, og det ikke er så mye krydder? Albertine så ut til å ha en fin en over her. Da jeg levde i gallesteinshelvetet i påvente av operasjon (2-3 anfall hver uke) så hadde jeg en regel på max 4-6% fett uansett hva jeg spiste.


#14

Hyacinth sa for siden:

Men merket du forskjell? Jeg fikk anfall helt uavhengig av at jeg spiste i det hele tatt. Jeg merket aldri noen sammenheng med mat.


#15

Acsa sa for siden:

Takk for innspill! :) Det ble wraps, med ovnsstekt renskåret edelgris i strimler som en av valgmulighetene på kjøttsiden, og masse gode grønnsaker.


#16

Irma sa for siden:

Ja, absolutt. For meg var fett hovedfienden. Men jeg vet at det er veldig forskjellig. Fett, egg, krydder, gjærdeig, stekt mat og ingen spesiell mat - folk reagerer forskjellig. Men jeg tror fett er vanligst å reagere på.

Hørtes godt ut Acsa! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.