Min kusine kommer til middag i dag. Hun går og venter på gallesteinsoperasjon, og skal derfor ha svært, svært fettfattig kost. Selv har jeg et kosthold som er mer preget av lavkarbo enn frykt for fett, så jeg har ikke noen gode retter jeg automatisk griper til. Da jeg ventet på denne operasjonen selv var jeg innlagt og veldig, veldig syk, og det eneste jeg husker jeg fikk å spise var fettfattig jogurt og havrevelling...
Olympia: Glemte jeg å si at en sjuåring og en niåring også skal spise maten? :knegg:
Treåringen skal jeg ikke snakke om engang, han kan sitte i en krok og maule ost som han pleier.
Grønnsaker er bra, men når jeg tenker grønnsaker så hopper det inn smør, creme fraiche, gode oljer osv. Og da er jeg jo like langt?
Ca. 500 g renskåret svinekjøtt
1/2 dl soyasaus
2 dl eplejuice
1 løk
1 1/2 ts karri
1/2 ts ingefær
2 hvitløksbåter
2 ss vineddik
1 ss hvetemel
<strong>Fremgangsmåte</strong>
Bland soyasaus, eplejuice, hakket gul løk, karri, ingefær, presset hvitløk og vineddik i en bolle. Skjær kjøttet i strimler og legg det i marinaden. La stå og trekke i kjøleskapet i ca. 6 timer. Legg så alt i en gryte. Strø over hvetemel og rør om. Småkokes under lokk på svak varme ca. 15 - 20 minutter. Smak til med krydder. (Det er mye smak på marinaden). Server gryten med ris og salat med f.eks. ananas, bananer, epler, sylteagurker.
Denne er utrolig god, og som du ser så er det knapt fett i gryta. Anbefales. :)
Da jeg slet med gallesteinsanfall annenhver dag i måneder, så spiste jeg vanlig mat, men unngikk det med mest fett. Jeg kan ikke se at grønnsaker stekt i olje/ smør skal være noe problem, men enkelte får jo anfall bare av et knekkebrød...
Den ene gangen jeg har laget middag til et gallesteinsoffer laget jeg fiskegrateng. Men jeg husker ikke helt hva jeg gjorde i utgangspunktet for den hvite sausen.
Jeg tror noe av det beste må være en gryte hvor kjøttet er kokt eller veldig lett stekt, og det ikke er så mye krydder? Albertine så ut til å ha en fin en over her. Da jeg levde i gallesteinshelvetet i påvente av operasjon (2-3 anfall hver uke) så hadde jeg en regel på max 4-6% fett uansett hva jeg spiste.
Ja, absolutt. For meg var fett hovedfienden. Men jeg vet at det er veldig forskjellig. Fett, egg, krydder, gjærdeig, stekt mat og ingen spesiell mat - folk reagerer forskjellig. Men jeg tror fett er vanligst å reagere på.
Hørtes godt ut Acsa! :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.