Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skikk og bruk på fly?

#1

trøtt sa for siden:

Har vært på ferie nå og folk slutter ikke å overraske. Jeg må derfor spørre her om hva dere mener er vanlig på fly og hvordan dere gjør det.

Tar dere hensyn til folk som har med seg baby? Hvorfor/hvorfor ikke?

Skal du ha sete ditt bakover uansett?

Spør du den bak før du legger sete bakover?

Slipper du folk frem i midtgangen eller gjør du deg ferdig med ditt først?


#2

Tito sa for siden:

Tar dere hensyn til folk som har med seg baby? Hvorfor/hvorfor ikke? Selvsagt! Reisen er mer slitsom for dem enn for meg (hvis jeg ikke selv reiser med baby da).

Skal du ha sete ditt bakover uansett? Jeg tar det sjelden bakover. Hvis jeg bare reiser til f.eks. Stavanger er turen så kort at jeg ikke ser poeng i det. Hvis jeg reiser lengre reiser som til USA, som jeg bare har gjort en gang, tar jeg det bakover når jeg trenger det. Da tar flyreisen så lang tid at alle er inneforstått med at man må få lov til å legge setet bak for å sove.

Spør du den bak før du legger sete bakover? Det er som sagt egentlig ikke en problemstilling for meg, siden jeg omtrent aldri gjør det.

Slipper du folk frem i midtgangen eller gjør du deg ferdig med ditt først? Både og. Jeg slipper de fleste fram, men noen ganger må jeg selv slippe til slik at jeg rekker å bli ferdig med mitt også.


#3

Blomst sa for siden:

Ja jeg tar hensyn til folk med babyer fordi at det kan være stressende å reise med små barn, så jeg kikker ikke stygt eller himler med øynene om barn gråter, slipper de foran meg i do kø og tuller gjerne med de små.
Regelen ved fly er jo at man kan ha setet bakover utenom landing, letting og spising, og folk som nekter en å ta bak setet synes jeg er egoistiske, det ødelag hele flyturen min.
Spør ikke om å legge setet bakover, for etter min mening er det ikke den som sitter bak som bestemmer det(men jeg legger det aldri helt bak) og jeg blir aldri irritert over folk som legger setet bak foran meg.
Slipper alltid folk forbi meg i midtgang.


#4

Polyanna sa for siden:

  • Jeg tar hensyn til folk med baby

  • Jeg titter sjelden bakover før jeg legger bak setet, men gjør det relativt rolig. Butter det i mot så stopper jeg. :p

  • Jeg trekker inn i seteraden om mulig, mens jeg stuer. Det er ikke for å ta hensyn, men for å få flyet fort av gårde.


#5

Mandarin sa for siden:

Høres ut som du har opplevd det samme som meg. Vi satt på tre trange seter med våre to barn i 4 timer, foran oss satt et herlig ektepar fra østfold med ryggen demonstrativt nede hele turen!! :gaah: Det var ikke mulig og spørre dem pent heller. (Barna er 8 mnd og 3 år).


#6

Skilpadda sa for siden:

Tar dere hensyn til folk som har med seg baby? Hvorfor/hvorfor ikke?
På hvilken måte, tenker du? Jeg prøver å ta hensyn til folk rundt meg; folk med baby trenger andre typer hensyn enn folk som reiser alene, og i den grad det er relevant, så tar jeg hensyn. Men jeg har generelt lite å gjøre med medpassasjerene, så "aktivt hensyn" tar jeg vel sjelden.

Skal du ha sete ditt bakover uansett?
Nei, det har jeg sjelden. Bare på lange turer (f.eks. til USA), og da må jeg nesten ha det bakover "uansett", ja.

Spør du den bak før du legger sete bakover?
Nei, og det har jeg vel aldri opplevd at andre har gjort heller. Men det er som sagt sjelden jeg legger setet bakover.

Slipper du folk frem i midtgangen eller gjør du deg ferdig med ditt først?
Det kommer an på hvorfor jeg er i midtgangen, og hvor travelt de ser ut til å ha det. Jeg er ikke der så mye, og hvis jeg er der, er det gjerne en grunn til det. Men jeg slipper frem kabinpersonale, folk med små barn, folk som er dårlige til bens og sånt.


#7

Chanett sa for siden:

På grunn av dårlig rygg er jeg avhengig av å kunne variere ryggposisjonen, selv på korte turer. Jeg spør ikke, men tar setet forsiktig bak. Har aldri opplevd at noen har klaget eller at noen har spurt meg om det er ok at de tar setet bakover.


#8

Polyanna sa for siden:

Jeg har virkelig ikke tenkt på det slik at jeg tar av andres plass hvis jeg legger setet mitt bakover. Det er en del av min plass. Så kan man selvsagt velge å være supergrei med noen med lange bein eller små barn, men jeg syns ikke det er noe man kan forvente. Hadde noen spurt "overbærende pent" om det, så hadde jeg blitt litt grinete, tror jeg. Hadde de spurt som om de faktisk spurte meg om en tjeneste, så hadde jeg syns det var greit. Jeg har setet bakover fordi jeg som oftest bruker også korte flyturer til å ta igjen etterlengtet søvn.


#9

Blomst sa for siden:

Ja ei dame som ikke var verken lang eller kraftig nektet meg å ha setet bakover, for det ble så trangt, så flyturen min var rett å slett grusom, jeg verket i rygg og nakke som også gikk over til sterk hodepine.
Og manne ble ganske irritert over det, men når en mann skudde til setet til Tott så det spratt opp, snakket han til mannen og den mannen oppførte seg eksemplarisk resten av flyturen.


#10

Mandarin sa for siden:

Det tar veldig mye plass bakover når setet legges ned på Norwegians fly, spesielt med en baby på fanget. :erfart:


#11

Chanett sa for siden:

Slik har jeg også tenkt.


#12

trøtt sa for siden:

Noe lignende ja. På tur med en 6 uker gammel baby og damen foran mannen min hadde samme syn som blomst. :gaah: Mannen min lå og sov og damen foran prøvde å dytte sete bakover. Det buttet imot siden mannens bein gikk helt frem i sete foran. Ho brukte makt for å prøve å få det ned og til slutt måtte jeg spørre om hun hadde planer om å brekke beina til mannen. Ho skulle ha sete ned. Det går ikke sier jeg. Det var hennes rett å ha sete ned og hvis mannens bein var for lange så fikk han flytte seg. :snill: Du får flytte deg du hvis det plager deg sa jeg, han sover. Da fikk jeg vekke han da for ho kunne ikke flytte seg for ho måtte sitte ved vinduet. Der satt vi altså med en liten baby på verdens trangeste fly.


#13

007 sa for siden:

Tar dere hensyn til folk som har med seg baby? Hvorfor/hvorfor ikke?
Tja, jeg vet ikke helt hva du mener her. Jeg slipper dem før meg i do-kø, og gir dem selvsagt teppet mitt om det er for få tepper.
Sist vi dro til Lanzarote (5,5 timer på fly) hadde vi en to-åring forran oss. Barnet stod i setet store deler av turen (bakover mot oss), kastet leker, mat o.l bakover og jeg ble rimelig lei av å bli bombandert med div. fra et barn som ikke var mitt. Jeg synes man kan ta hensyn begge veier.
Skal du ha sete ditt bakover uansett?
Ikke uansett, men på tidlige avganger/lange turer tar jeg setet forsiktig bak om det passer meg.

Spør du den bak før du legger sete bakover?
Nei.

Slipper du folk frem i midtgangen eller gjør du deg ferdig med ditt først?
Jeg slipper folk forbi for at flyet skal komme seg raskere avgårde. Jeg klarer fint å stå forran setet og stue i bagasjehyllen.


#14

Mandarin sa for siden:

Hensyn begge veier er en fin ting. Enig med Liven i det.


#15

trøtt sa for siden:

Med hensyn tenker jeg på ved ombordstigning f.eks. Mange tror visst at de kommer fortere frem til destinasjonen om de trenger seg frem istede for å ta hensyn.

Liven: jeg hadde pratet med foreldrene til den toåringen.


#16

Blomst sa for siden:

Hadde det vært noen bak meg som var store eller hadde baby på fanget, hadde jeg byttet plass med mannen og jeg flyttet setet mitt opp når damen nektet meg, så ikke si at noen har samme holdning som meg før du har spurt med om mine holdninger. Men hun bak meg hadde det ikke trangt i det hele tatt, så det er forskjell på ting da vet du.


#17

007 sa for siden:

Tro meg: vi forsøkte. Pappan så på Biler på bærbar DVD, mammaen kjeftet på både pappa og barn. Kjekk tur. :rolleyes:


#18

Chanett sa for siden:

Haha! Pappaen koste seg nok.


#19

007 sa for siden:

Det vil jeg tro. Han hadde høretelefoner på og ignorerte både den kjeftende fruen og barnet.

#20

trøtt sa for siden:

Jeg siktet til utsagnet ditt om at det var regelen og at en var egoistisk om ikke den foran fikk legge ned sete.

:rolleyes:


#21

Blomst sa for siden:

Ja og i samme innelegg skrev jeg at jeg aldri legger setet helt bakover, man kan ikke bare tenke på seg selv npr man er sammen med mange og det gjelder begge veier, ikke bare en.
Og hun som satt bak meg VAR egoistisk og det tror jeg det er mange som er, bare fordi de vil ha størst mulig plass selv.


#22

Mandarin sa for siden:

Ler meg i hel!!! :lol:


#23

Fersken sa for siden:

Tar dere hensyn til folk som har med seg baby? Hvorfor/hvorfor ikke?
Jeg tar hensyn til folk med baby ja. Lar de alltid komme foran meg på vei inn og ut av flyet og tar ikke setet bakover o.l.

Skal du ha sete ditt bakover uansett?
På kortere flyturer (under 2 timer) har jeg aldri ned setet. Den enkle grunnen er at jeg misliker sterkt når setet foran meg er bakover og tenker at det gjør sikkert de bak meg også. Har ikke noe problem å sovne om jeg flyr alene uten barn selv om setet er oppe.

Spør du den bak før du legger sete bakover?
De sjeldne gangene jeg har lagt ned setet har jeg spurt om det er noen som sitter bak.

Slipper du folk frem i midtgangen eller gjør du deg ferdig med ditt først?
Som regel har jeg vært blandt de siste inn (hva er vitsen med å stresse når man har setenr?), så jeg har oftest stått i kø i midtgangen for å komme til min plass.


#24

Guttemammis sa for siden:

Jeg ser alltid bak meg før jeg legger ned stolryggen, er den bak meg
stor/lang i bena spør jsg om det går bra eller at h*n må si ifra om det
blir trangt.
Jeg retter alltid opp ryggen ved matservering, noe han foran mannen
min ikke gjorde da vi var på ferie i sommer:mad: mannen sovna og vi fikk
ikke kontakt med han:rolleyes:

Ungene får ikke lov å klatre å henge over stolryggen eller sparke i setet foran!
[font=Comic Sans MS][/font]
Trenger meg ikke frem i midtgangen ved ombord- eller avstigning,
lar folk få komme forbi før jeg er ferdig med mitt.
[font=Comic Sans MS][/font]
Tar hensyne til babyer, eldre og uføre, lar de komme foran meg i køen (kommer litt an på de eldre da,
noen av de tror de kan gjøre hva de vil og trenger seg igjennom over alt :himle: )


#25

Ami sa for siden:

Jeg reiser stort sett med barn selv, men tar selvsagt hensyn til andre reisende med barn også. Storesøster er godt vant med å fly, da vi reiser en del med fly til vestlandet. (Jeg har til og med fått skryt av medpassasjerer for eksemplarisk oppførsel av henne på fly. :kry: Håper småen blir like flink.)

På de flyene jeg reiser med, er det sjelden mulighet for å legge ned seteryggen. Og hadde det vært det, ville jeg spurt den bak meg, siden det er latterlig trangt på disse flyene.

Jeg stresser aldri med å komme av flyet. Sitter heller i ro og slipper andre forbi. Alle står likevel og venter ved bagasjebåndet etterpå. Men hadde jeg reist alene, bare med håndbagasje, ville jeg sikkert kommet meg litt raskere avgårde.


#26

Filifjonka sa for siden:

Vet ikke hva slags hensyn du tenker på i forhold til baby?
Sist jeg fløy var jeg så heldig å komme rett bak samme familie både tur og retur.
De hadde to unger på ca. ett og tre, som vrælte konstant i de to timene flyturen varte. Lite jeg kunne få gjort med det, uansett hvordan setet mitt sto. Til slutt måtte jeg putte papir i ørene, for de hadde så sterk stemme. Men det var vel mer å ta hensyn til meg selv. ;)


#27

Esme sa for siden:

Jeg tar stort sett veldig hensyn til medpassasjerer, vipper ikke stolen tilbake uten at det ikke sitter noen der, hjelper med å løfte og flytte og slikt. Jeg har jernhelse og ingen plager og tenker at jeg må være på «giversiden» og så får jeg håpe at det er flere som meg når jeg blir gammel og er på «mottakersiden».


#28

Filifjonka sa for siden:

Jeg har egentlig nok med å ta hensyn til mannen min på flyturer. Han er nærmere to meter høy og har flyskrekk, så det er ikke så ideelt for ham på trange fly.


#29

m^2 sa for siden:

Hva mener du med ta hensyn til folk som har baby? Jeg tar vel ikke noe mer eller mindre hensyn til dem enn andre, tenker jeg, bortsett fra at de går jo først ombord, og man er mer tålmodig med at det tar tid før de skal av og sånt. Og at man slipper tissatrengte unger først i køen på do :vetikke:

Jeg har bestilt stol som det går an å lene bakover - da lener jeg den bakover. Om det er et stort problem ber jeg om hjelp til at enten jeg eller de bak får flytte til en annen plass hvor dette er mulig.

Jeg spør ikke før jeg lener meg bakover, med mindre det er åpenbare grunner til at det kan være problematisk - f.eks mat og unger overalt ;)

Jeg gjør meg stort sett ferdig med mitt først om jeg sperrer midtgangen, men prøver å slippe forbi om det er mulig på en enkel og grei måte. Det er mye raskere at jeg får gjøre mitt og bli ferdig med det, enn at jeg skal stå i veien kjempelenge og slippe forbi person etter person. Når det gjelder av-og-påstigning i flyet er det selvsagt noe annet.


#30

Bokormen sa for siden:

:dulte:


#31

Chanett sa for siden:

Jeg har alltid med sov i ro når jeg reiser med fly. :ja:


#32

m^2 sa for siden:

For å være helt ærlig synes jeg ikke dere kan forvente noe annet på en såpass lang tur :sparke: Det går evt. an å henvende seg til flypersonalet og be om et annet sete, eller stokke om på hvor man sitter selv om det hjelper.
Men om dere forventer at de foran skal innrette seg fordi dere bak har med dere to barn - noe som tross alt er deres eget valg og ikke paret foran sin "skyld"... vel, de har betalt like mye som dere for plassene, og de gjør ikke noe som ikke er lov de heller. :vetikke:
(Sette det på spissen andre veien: kanskje de var forferdelig slitne og trengte å hvile - da var det jo dere som ikke viste hensyn ved å mase om at de måtte rette opp seteryggene sine, og hadde to unger som sannsynlgvis ikke satt helt mokk musestille hele turen. Men det er satt på spissen og ikke noe jeg mener veldig seriøst)


#33

Filifjonka sa for siden:

Enig med m^3. Det kan hende de hadde prolaps i ryggen begge to for alt dere vet. Det er ikke alltid det å være småbarnsforeldre kvalifiserer til å bli tatt mest hensyn til alle steder.


#34

Chanett sa for siden:

Jeg er veldig enig. Når jeg reiser alene har jeg like vond rygg og like stort behov for å få rette ut foten min i full lengde som når jeg har med ungene. At jeg ser ung og sprek ut betyr ikke at jeg er det.


#35

Dixie Diner sa for siden:

Dette med flyseter bakover tror jeg aldri jeg har tenkt over, og jeg har tatt fly "hundrevis" av ganger, med og uten barn. Så ergo kan det ikke ha vært til særlig sjenanse. :hmm:


#36

Beckett sa for siden:

Jeg reiser ikke uten barn for tiden, men jeg tar selvsagt hensyn til mine medreisende. Jeg setter stor pris på om jeg får gå ombord før horden klemmer seg inn, og dersom jeg skulle finne på å ta en flytur uten barn ville jeg selvsagt latt de med barn få gå foran.

Jeg har et litt ambivalent forhold til dette med å legge ned stolryggen. På den ene siden synes jeg det er fryktelig ubehagelig å sitte med et barn på fanget, og så få stolryggen til den som sitter foran lagt bakover slik at vi faktisk ikke har plass.
Samtidig trenger jeg selv en del plass pga vond rygg, og ønsker å legge ryggen bakover. Jeg var jævlig muggen da jeg høygravid, med bekkenløsning og vond rygg ble nektet å legge ryggen bakover av damen bak. Ei heller fikk jeg sitte ved en nødutgang, hvor det er god plass.


#37

Dixie Diner sa for siden:

Hvis man legger ned ryggen, hvordan blir det med spising da? Altså for de bak? Det er ikke bord på stolryggene lenger, eller? Jeg fløy senest i fjor, men husker faktisk ikke dette. Vesla satt og tegnet på flybordet hele turen, og hadde juice og kjeks på bordet. Husker ikke om personen foran henne hadde setet bakover ...


#38

Tjorven sa for siden:

Når ungene er litt store, men ikke fyllt 2 år enda, så er det faktisk ikke plass til både magen min og unge hvis den som sitter foran legger setet sitt helt tilbake. Jeg er riktignok overvektig, men ikke vanvittig smellfeit (jeg får plass i setet).

Jeg har flere ganger opplevd at kabinpersonalet har oppfordret den som sitter foran oss til å ha seteryggen rett, for at det skal bli plass til oss bak. Jeg poengterer bare at jeg vil ha seteryggen foran rett ved takeoff og landing (og da er det tross alt påbudt).

Selv legger jeg ikke setet ned på kortere turer, men gjør det på langturer. jeg spør ikke den som sitter bak om lov først, men ser an litt hvor god plass det eventuelt er.

Barn som "invaderer" oss blir tilsnakket; først på en vennlig og så på en ikke fullt så vennlig måte. ref: den ungen som drev å dunket knerten i hodet med et magasin mens jeg forsøkte å amme han ved takeoff.


#39

Kaprifol sa for siden:

Jeg har opplevd at jeg har sittet med baby på fanget, flymaten er servert, og vips legger passasjeren foran meg setet bakover. Det er plagsomt, men jeg mener jeg aldri har spurt den foran om å la være, har heller byttet om på plasseringen av familien. Jeg tenker som så at dersom den personen foran legger ned setet er det fordi vedkommende trenger det, for slik er det med meg. Om jeg blir kjempetrøtt, uvel e.l. trenger jeg en bedre vinkel enn flysetet tilbyr i oppreist stilling.


#40

Blomst sa for siden:

Vi fløy for litt over en mnd siden og da var det bord på stolryggen og det er ikke lov å ha setet bakover når det er mat.


#41

Tjorven sa for siden:

Men noen velger glatt å overse dette forbudet :hissig:


#42

m^2 sa for siden:

Er det ikke lov?


#43

Filifjonka sa for siden:

Jeg har opplevd endel småbarnsforeldre på fly (både når jeg har reist med og uten barn selv) som forventer at alle andre skal ta hensyn til dem, samtidig som de stiller veldig lite krav til seg selv og egne unger. Jeg ble sparket i ryggen under en hel tur, uten at faren løftet en finger for å få jenta til å slutte - heller ikke så veldig etter at jeg hadde bedt henne slutte å sparke. Og jeg har også opplevd unger som får henge over seteryggen og smule kjeks og kaste leker uten å bli hindret.

Jeg syns folk generelt skal ta hensyn tilhverandre, unger eller ei.


#44

Slettet bruker sa for siden:

Jeg tar hensyn til alle medpassasjerene mine, så langt det går.

Jeg somler ikke i midtgangen, men smyger meg inn på seteplassen min før jeg legger bagasjen i hylla. Jeg sitter alltid ved midtgangen. Jeg har klaustrofobi, og kan ikke sitte noe annet sted. Jeg synes det er ekstremt ubehagelig når personen foran meg legger setet bakover (pga. klaustrofobien), og gjør det ikke selv medmindre setet bak meg er tomt.

Jeg har ikke noe alternativ til å fly her jeg bor. Tog finnes ikke, og å kjøre bil i to døgn for å komme til f.eks. Oslo er uaktuelt. Derfor lider jeg meg igjennom flyturene så godt jeg kan. Jeg kjøper alltid eget sete til babyen om jeg reiser med baby, og reiser aldri med Norwegian, fordi avstanden mellom seteradene blir alt for liten, og da kommer panikken.


#45

Skilpadda sa for siden:

Det skjønner jeg sant å si godt, hvis de har behov for/ønske om å legge det ned, og ikke har tenkt å spise uansett. Det er kjipt å ha liten plass "bare" fordi de foran absolutt skal legge ned setet, men grunnen til at det er liten plass er jo at det er for trangt på flyene. Og ønsker man å sove litt, eller har vondt i ryggen, eller føler seg uvel på annet vis, er det ganske kjipt å ikke få strekke seg litt bakover "bare" fordi de som sitter bak absolutt skal spise. Sånn for å vri på det.

Og jeg har forresten heller aldri hørt om dette forbudet. Hvilke flyselskap er det som har det?


#46

Blomst sa for siden:

Da bare sier du ifra til en kabinansatt.


#47

Polyanna sa for siden:

Jeg har aldri hørt om et sånt forbud, og jeg flyr mye. Jeg legger stort sett bak setet med en gang det er lov (for å sove), og unngår dermed å smelle bak når det står juice og kaffe og balanserer bak meg. Og flytter det rolig bakover.

Det har sant å si aldri slått meg at noen kan sitte bak meg og irritere seg over at jeg legger ned MITT sete.


#48

Niobe sa for siden:

Vi fløy nettopp 4 timer midt på natten, foran folk som nektet oss å legge ned setet. Vi spurte fint, og forklarte at jeg blant annet er hjertesyk og sliter med bekkenplager, men da svarte de oss at vi hadde hatt seteryggene bakover på turen ned, så nå fikk vi klare oss uten. Jeg klarte omsider å legge ned ryggen da tenåringsdatteren deres skiftet stilling (hun satt med knærne i ryggen på meg hele tiden), og da satt hun og sparket i seteryggen, med foreldrenes velsignelse. :rolleyes: Selv hadde de seteryggene bakover hele tiden, siden de tre andre barna deres satt på raden bak dem.

Ønsker man å bestemme over seteraden foran seg, så får man bestille de setene også.


#49

Polyanna sa for siden:

Jeez. Det går da ikke an? Kunne dere ikke ta det med personalet??


#50

Fersken sa for siden:

Når man sitter på bakerste rad (der man ofte blir plassert med barn under 2 år på innenlandsruter) så er det litt irriterende at personen foran legger settet sitt bakover. Bakerste seterad har ikke mulighet til å legge setet bakover, det står en vegg i veien.


#51

Tjorven sa for siden:

Personalet pleier faktisk å ta det opp helt på eget initiativ. Når det ikke er plass, så er det ikke plass.


#52

polarjenta sa for siden:

Tar dere hensyn til folk som har med seg baby? Hvorfor/hvorfor ikke? I den grad det er naturlig å ta hensyn så gjør jeg det.

Skal du ha sete ditt bakover uansett? Nei, det er sjelden jeg tar det bakover.

Spør du den bak før du legger sete bakover? Nei, men gjør det stort sett aldri.

Slipper du folk frem i midtgangen eller gjør du deg ferdig med ditt først? Slipper folk frem stort sett, iallefall om det tar litt tid det jeg skal gjøre.


#53

Skilpadda sa for siden:

Ikke sånt som Niobe beskriver, vel? :undrer:


#54

Niobe sa for siden:

Vi var i en litt kinkig situasjon; vi reiste sammen med et vennepar, som satt på andre siden av midtgangen, et par rader lenger bak. De som satt bak oss var slektninger av venneparet vårt. Dermed ønsket vi ikke å lage "bråk". Hadde flyturen vart lenger enn 4 timer så hadde vi ikke hatt noe valg...


#55

safran sa for siden:

Så utrolig kjipt! Og så vanvittig egoistisk av dem!


#56

Niobe sa for siden:

Både gubben og jeg var faktisk inderlig sjokkerte. Vi har begge flydd en del, og aldri opplevd maken. Ikke i nærheten en gang. Vi kikket på hverandre i ren vantro, flere ganger.


#57

Retz sa for siden:

Tar dere hensyn til folk som har med seg baby? Hvorfor/hvorfor ikke?
Har aldri hatt sete i umiddelbar nærhet av folk med babyer, men hadde nok tatt hensyn innen rimelighetens grenser.

Skal du ha sete ditt bakover uansett?
Jeg foretrekker å ikke ha setet bakover på turer kortere enn 6-7 timer.

Spør du den bak før du legger sete bakover?
Hvis jeg en sjelden gang ønsker å legge setet bakover spør jeg ikke, nei.

Slipper du folk frem i midtgangen eller gjør du deg ferdig med ditt først?
Har jeg innsjekket bagasje, så sitter jeg gjerne i flyet til midtgangen er fri. Ser ikke poenget med å knuffe seg ut av flyet så snart døra går opp. Må jo uansett vente en stund ved bagasjebåndet. Det samme gjelder forsåvidt hvis jeg kun reiser med håndbagasje eller skal i transit, flyet kan godt tømmes før jeg gidder å reise meg. Med mindre jeg har dårlig tid mellom flights.


#58

Skremmern sa for siden:

Jeg tar hensyn til folk som reiser med baby, ja. Jeg ser alltid bak meg før jeg vipper ned stolen, og sitter det noen med en baby der, vipper jeg den ikke bakover.


#59

Anne C sa for siden:

Jeg synes jeg tar hensyn til de rundt meg enten jeg har med barn eller ikke. Og jeg er veldig nøye på at mine unger ikke sitter og sparker, henger over/mellom seter osv. Vi hadde en mindre hyggelig hjemtur fra Gran Canaria i påsken, de foran oss/ved siden av meg var møkksure og kjeftet på ungene våre hele tiden. Og de gjorde svært lite ut av seg. Men den siste halvtimen av turen var minsten på 2 år veldig sliten og ikke så lett å ha med å gjøre. Han gråt litt og var survete, men vi hadde han i fanget. I det vi landet (ja landet på Gardermoen) snudde kjerringa seg mot gutta og skrek at de måtte holde kjeft..... Jeg kjenner at jeg ikke er så sugen på å å reise med det første igjen. For når folk klikker helt av vanlig unge"bråk" så blir jeg helt matt. Det ironiske var at de som satt bak oss kommenterte at gutta hadde vært så snille.....


#60

Sol sa for siden:

Har jeg aldri hørt om og jeg reiser ganske mye. Når jeg reiser tidlig om morgenen hender det ofte jeg sovner før maten serveres slik som Polyanna skriver. Har aldri slått meg at jeg ikke skulle det. Jeg blir heller ikke sur om den foran meg sover mens jeg spiser frokost.

For å svare HI så tar jeg så godt hensyn jeg kan. På de helt korte flyturene har jeg ikke ned setet i det hele tatt. Ofte sovner jeg faktisk før det er lov. :humre:


#61

Blomst sa for siden:

Det sto i det info heftet som lå ved plassen vår i flyet, at seteryggen skal rettes opp under letting, landing og under måltider, slik at alle passasjerer får plass til spisebrettet.


#62

Billa sa for siden:

Jeg har reist nok med små til å vite at det å bli tatt hensyn til er så utrolig hyggelig! Sist jeg dro hjalp jeg en mor med bagasje ut av flyet. Hun var SÅ takknemlig, og jeg satser på god karma ;) Når vi var på retur fra Italia i sommer, var jeg skikkelig pissed på et pensjonistektepar som klora seg vei for å komme først på flyet. De skulle holde av 9 seter!! De la håndbagasje i den ene seteraden, sto i den andre, og la håndvesker og taxfreeposer i den tredje. Når jeg slet meg innover i midtgangen med en syk Lillebror på armen og Storesøster rundt låret vek de ikke en tomme for å la oss få plass. De holdt av. Da skal jeg si det falt noen mindre pene gloser... (som jeg etterpå pedagogisk forklarte ungene at man aldri egentlig bør si, og at jeg angret på å ha sagt)

Spør ikke om å legge setet bakover, og sjekker ikke bak heller. Tenker liksom at "sånn er det bare". Passer på å ikke gjøre det rett etter servering. Jeg reiser stort sett med Ryanair, og der sitter man jo i 90 graders vinkel uansett, så problemstillingen er eliminert.

Jeg prøver å ikke ta plass i midtgangen så godt det lar seg gjøre.


#63

Martis sa for siden:

Ja, hva er det for noe? Jeg irriterer meg over å være nødt å sitte barkerst å riste bare fordi jeg reiser med barn! Nå sist var vi 2 par som reiste sammen, de andre var 2 m og 1,8 m med barn på fanget, bakerts inntil veggen. :snill:

Jeg forventer ikke å bli tatt hensyn til når vi flyr, men jeg setter selvfølgelig veldig pris på om folk spør om det er greit at de legger ned ryggen (med barn under 2 år som må sitte på fanget) og sier da ja, og da legger de som oftest bare ned litt. Jeg er ikke spesielt glad i fly, så jeg er aldri så avslappet at jeg har lyst å legge ned ryggen. :Hvor er nærmeste nødutgang:


#64

Polyanna sa for siden:

Det er fordi personalet lett skal kunne hjelpe dere ut i en nødssituasjon, tror jeg.


#65

Martis sa for siden:

Okei, så det er en logisk grunn. :vil heller sitte fremst, men helst ikke betale for det:


#66

Tove sa for siden:

Jeg prøver alltid å ta hensyn til andre, om jeg flyr eller er i andre situasjoner. Men jeg må bare få si at det er utrolig ubehagelig når den foran tar bakover setet sitt, for mine bein er så lange at de går helt bort til setet foran. Skal da personen foran absolutt ta bakover setet, så er mine bein helt most og jeg får ikke rørt på meg i det heletatt. Slik har jeg sittet under flere flyturer, og er helt maroder når jeg endelig får flyttet på meg.


#67

Elin sa for siden:

Veldig god leve-regel!:ja:

Ettersom jeg jobber ombord, så vet jeg at problematikken med seter ned eller opp, ikke er av de største irritasjonsmomentene eller problemene vi har ombord. Det er sjelden at det ikke lar seg fikse for å si det slik. Noen er slik at de skal ha det på sin måte uansett hvor de er, og uansett hvem som sitter foran eller bak, eller hvilke hensyn man normalt bør ta ombord i et såpass trangt lokale, som fly faktisk er. De fleste passasjerer tar hensyn til med-passasjerer som reiser med små barn, men noen gjør det ikke. Slik er det. Man kan ikke forvente å få særbehandling fordi man reiser med barn, men man kan kanskje forvente at folk er forståelsesfulle og hjelpsomme, men slik er dessverre ikke alltid virkeligheten.

For en uke siden hadde vi med en passasjer ombord som nektet å flytte seg fra sitt favoritt-sete, 8D. På 8E og 8F satt en mor med et barn som hadde skikkelig omgangssyke (oppkast og diarè) og som trengte å komme fort ut og inn av setet for å gå på toalettet. Vi tilbød passasjeren (en mann) å flytte til et annet D-sete, men det nektet han. Løsningen ble at vi flyttet om på x antall andre mer medgjørlige passasjerer enn drittsekken, for å hjelpe moren med sykt barn, og spanderte velvillig og raust på de som hjalp oss. Strengt tatt kunne vi beordret drittsekken om å flytte seg, men ettersom det ville tatt lenger tid enn å omrokkere de andre, så ble det nest-beste løsning.
Annen god skikk og bruk på fly er:

  • selvsagt at man går til side når man har funnet plassen sin, og legger deretter opp bagasjen. Mange synes å tro at det er veldig vanskelig, og tar seg gooooooooood tid med stadig voksende kø bak seg, og klokke som tikker og går mot avgangstid. Hvis alle ombord i et fly hadde hatt en slik tankegang, ville samtlige fly vært forsinket.
  • Annen høflighet er å forsyne seg med 1-en avis, ikke alle 3 typene bare fordi det gratis, som resulterer i at de passasjerer som kommer sist ikke får noen avis i det hele tatt.
  • Ta bryet å si "hei" og "ha det!" tilbake til flypersonalet når man går ombord/stiger av.
  • Rydde opp etter seg på fly-toalettet.... uuuææææ så bedritent uhygieniske enkelte blir når de entrer et flytoalett. Tiss på gulv og toalettring, vask fylt med skittent vann, og helst baby-bæsje-bleier uten pose rundt rett oppi søppeldunken. Det er IKKE rart at det lukter ille på fly-do.
  • Unnlate å ta av seg svette stink-sko. Til stor sjenanse for medpassasjerer og flybesetning, heller ikke lakke tå-negler (slik en av landets håndballspillende landslagsjenter gjorde på et fly jeg jobbet på her forleden.....)
  • Ikke skifte bleier på barn i setet der man sitter, men benytte stellebordet på toalettet. Det er greit at man ikke synes ens egnes barns bleier lukter så vondt, men andre passasjerer kan bli rasende. Svært ofte får vi tilsnakk av medpassasjerer som tilbakemelder om slik uhørt oppførsel.
  • Gjøre forsøk på å rydde opp litt etter seg før man forlater flyet. Dvs. kanskje forsøke å plukke opp og ta med seg tegnesaker og stifter når man går, plukke opp matrester, kjeks og brukte bleier før man lander, slik at kabinpersonalet kan kaste det.
    -Begrense håndbagasjen til tillatt medbrakt mengde. Altfor mange, har for mye håndbagasje med seg, og husk det neste gang det ikke er plass til mer i hyllen over der du skal sitte, så er det ikke fordi det er for små fly eller for liten plass, men fordi at en annen passasjer har hatt med seg mer enn nødvendig.

God tur! ;)


#68

Elin sa for siden:

Det er ikke noe forbud mot å legge ned flysetet, selv ikke under matservering, men personalet spør de passasjerene som har setet nede om de kan være så vennlig å rette opp seteryggen mens man spiser, slik at det blir bedre plass til den som sitter bak. Noen fnyser da og blir irriterte, men de, og de aller fleste andre, retter da opp seteryggen sin.


#69

Polyanna sa for siden:

Aviser?? Hvor? :vilha:


#70

trøtt sa for siden:

Helt enig. Sånne ting som du har opplevd hadde jeg blitt irritert over og jeg passer på at mine unger ikke er til plage for andre.


#71

Elin sa for siden:

Det er ingen som helst grunn annen en ren uflaks. Boarding skjer enten elektronisk (ved at passasjerene selv velger sete) og da blir naturlig nok slike plasser værende igjen til slutt, eller man sjekker inn i skranke, og da får man de seter som "maskinen leter opp for en", og er man da mange er ofte bakerste rad ledig, og er man tidlig ute på flyplassen OG sjekker inn ved skranke, er sjansen ganske stor for at man får plass enten langt bak eller langt foran. Det har litt med vekt og balanse på flyet å gjøre.


#72

trøtt sa for siden:

Jeg kan svare på mine egne spørsmål

Jeg tar hensyn til folk som reiser med barn til en viss grad. Jeg slipper de frem så de slipper å stå lenge med en unge på armen, jeg slipper de foran på do om ungen er veldig trengt o.l.

Jeg legger sete ned om det er plass til det. Jeg spør som regel ikke de bak, men jeg sjekker at det er plass. Mannen min spør de bak og mener det er normalt. Jeg mener det ikke er vanlig.

Jeg slipper folk frem hvis det er ombordstigning. Når vi skal av flyet sitter jeg gjerne igjen mot slutten for jeg gidder ikke presse meg frem når jeg må vente på bagasjen likevel.


#73

Elin sa for siden:

SAS har aviser på alle sine avganger uten-og innenlands, bortsett fra på charter-avreiser FRA Norge. Så har du ikke fått avis, så er det vel en anne som har forsynt seg grådig..... Det er jo gratis...


#74

Guava sa for siden:

Jeg synes det er greit å vise hensyn sånn generelt. Det å legge setet bakover uten å se seg for ville jeg aldri gjort. Jeg har sett at det har blitt gjort en gang i en slik fart at personen som satt bak fikk kaffen sin i fanget.

Jeg synes også det å slippe barn fram i dokø på fly bør være en selvfølge (med mindre man er i ytterste nød selv).

En ting jeg skulle ønske at flere hadde tenkt på før de satte seg ombord i fly er mengden parfyme de øser over seg. Det hjelper ikke akkurat at mange dusjer seg med mange ulike typer i taxfree før take-off.


#75

Fersken sa for siden:

Det er mange år siden jeg så gratis avis ved utgangen på en SAS-flight. Selv på en flyplass med bare SAS-avganger. :sukk:


#76

Blomst sa for siden:

Kanskje ikke hos alle flyselskap, men det sto ihvertfall i et hefte som lå i setet vårt, men det er jo mulig det var en slags anbefaling men jeg tok det som at sånn var det.


#77

m^2 sa for siden:

Tro hvordan forskjellen er mellom forskjellige flyreiser?
Jeg reiser som regel SAS innenlands, og Lufthansa, SAS, KLM utenlands og opplever at det er god plass og har egentlig ikke tenkt så nøye etter dette med å lene seg bakover for å ta hensyn til de bak og slikt :flau: Og jeg reiser.... tja, 20+ turer i året Kanskje det rett og slett er fordi jeg er vant til fly med (relativt) god plass, selv på de billigste billettene?

Jeg vil tippe det er andre og trangere forhold på Ryan Air, kanskje Norwegian?, charterfly?

For ikke å snakke om widerøe :humre:

Kanskje det er derfor vi har så forskjellige erfaringer om dette? :vetikke:


#78

Elisabet sa for siden:

Polyanna pleier sikker å komme sist ombord. :knegg:

Når vi er ute og flyr både med og uten barn så prøver vi å ta hensyn til våre medpassasjerer, og jeg blir veldig glad når andre gjør det samme for oss. Ungene for lov å henge over seteryggen til de som sitter bak så lenge de ikke søler kjekssmuler eller drar dem i håret, eller plager dem på noen annen måte. ;) Samme gjelder at de får titte forover, men da ikke henge på seteryggen siden den ikke er vår. I alle fall så lenge ikke de foran oppfordrer til det og vil snakke med dem.

Når det gjelder å oppholde seg i midtgangen så gjør vi det litt under flyturen når det ikke er mye annen trafikk der og vogner som skal frem og tilbake.

Når det gjelder seteryggen så legger jeg sjelden sete helt bakover, men et hakk er jeg helt avhengig av å ha det bakover. Jeg synes heller litt synd på de som sitter foran mannen min på flyet, for de får ikke setet sitt bakover en eneste millimeter. Han er så lang at beina står i spenn mot setet foran, og ut i midtgangen får han ikke ha dem (ikke fast i alle fall). Det er veldig behagelig å reise med rutefly istedenfor charterfly, for da er det ofte litt ledige plasser sånn at en kan breie seg litt.

Når det gjelder plassering, så har vi hatt helt borti natta plasseringen noen ganger, men stort sett ordner det seg. Eneste gangen det ikke ordnet seg var når mannen og jeg ble plassert i hver vår ende av flyet når vi var på tur alene, og jeg ble plassert mellom to andre som reise sammen. Jeg tilbød meg å bytte plass med en av dem, men nei da. De hadde det helt fint. Virket ikke som de var like gode venner etter ferien for å si det sånn det paret. :knegg:


#79

Teofelia sa for siden:

Jeg reiser ofte Norwegian innenlands og kan ikke si jeg merker noen særlig forskjell på plassen der og på SAS. På Widerøe er det jo ikke noe problem: Der kan jo ikke setene legges bakover i det hele tatt. ;)

Jeg forventer i grunnen ikke at andre passasjerer skal huske å ta ekstra hensyn til meg, enten jeg nå har med meg unger, er høygravid eller går med krykker. (Jeg har prøvd alle varianter.) Derimot anser jeg det for min oppgave å kommunisere mine behov til de jeg trenger hjelp eller hensyn fra. Hvis persjonen foran meg legger ned setet slik at jeg ikke får plass til ettåringen, ber jeg vedkommende så pent jeg kan om h*n kan tenke seg å holde setet oppe. Hvis jeg trenger hjelp til å legge bagen i bagasjehylla når jeg har et barn på armen, så ber jeg pent om vedkommende ved siden av meg kan gjøre det for meg. Jeg har til og med bedt medpassasjerer om å holde babyen min så jeg får satt meg og festet beltet (men da ser jeg folk an først og spør bare hvis jeg ser noen som ser ut som de egentlig kan tenke seg å tilby seg hjelpen, men ikke helt tør gjøre det).

Forretningsreisende er en egen rase, som ofte ikke er oppmerksom på så veldig mye annet enn at de er på vei hjem etter en lang og ofte ganske slitsom arbeidsdag. Mange av dem er mer opptatt av å ta igjen søvn enn å se så veldig nøye på folk rundt seg. Jeg forventer ikke at folk skal skjønne helt av seg selv at jeg trenger hjelp, og min erfaring er at man kommer veldig langt ved å smile og spørre pent. Og fungerer ikke det på medpassasjerene, fungerer det stort sett bestandig på kabinpersonalet.


#80

Miss Norway sa for siden:

Det er ikke lov for (synlig) gravide å sitte på Exit. Evakueringshinder.


#81

Retz sa for siden:

Ryanair er ganske trangt, men jeg opplever ikke noen vesentlig forskjell mellom de mer "ordinære" flyene. Et unntak er faktisk Lufthansas relativt små regionalfly, der var det bedre plass til beina enn på de større flytypene til SAS, KLM, Alitalia osv. Jeg synes heller ikke det er så stor forskjell på business og økonomi.


#82

amo sa for siden:

Jeg trodde det var en uskreven regel at man reiste opp setet når maten blir servert. Dette har iallefall jeg "prentet" inn i våre håpefulle.
Ellers så legger jeg ned setet på lengre turer om jeg hviler, hvis ikke tar jeg opp ryggen.


#83

Beckett sa for siden:

Joda, jeg ser den. :knegg:

#84

Gaia sa for siden:

Jeg får ofte vondt i ryggen hvis jeg blir sittende for rett og legger derfor ned setet mitt når jeg flyr, uten å spørre de som sitter bak om det er greit. Jeg kan legge ned mitt, de kan legge ned sitt. Da sitter vi igjen med samme plassen. Jeg gjør heller ikke noe poeng av at personen foran meg legger ned sitt sete, selv når jeg reiser med barn.

Hvis noen hadde forsøkt å nekte meg å legge ned setet så hadde jeg (eh, har jeg) bedt dem reise dit pepper'n gror. Jeg er generelt lite mottakelig for ordre fra andre, uansett hvor berettiget den som gir "ordren" føler seg til å gi den. Dvs. at sure småbarnsforeldre og sure mennesker med lange ben nok ikke kommer så veldig langt hvis de nekter meg å legge ned setet. Det er noe helt annet hvis de som sitter bak spør pent om jeg kan ta opp setet. Da ser jeg det som en selvfølge, forutsatt at det ikke innebærer at jeg blir sittende alt for krøkkete.

Generelt prøver jeg å være imøtekommende i forhold til folk som reiser med barn. Eller folk som helt klart har behov for litt ekstra hjelp. Men jeg forventer at de også oppfører seg, og at de som reiser med barn også setter begrensninger på disse. Reiser man med barn på fanget så må man også være innstilt på at det kan blir trangt. Sånn er det å reise med barn. Jeg prøver å sørge for at mine barn ikke plager medpassasjerer, og forventer derfor at andre gjør det samme med sine. (Og jeg har ikke den enkleste treåringen, så jeg vet at det ikke alltid er enkelt, og ser selvfølgelig an foreldrenes innsats.) Sitter jeg ved siden av barn på fly så er jeg gjerne avlastning dersom det er nødvendig. Og så syns jeg det er veldig hyggelig med medpassajerer som skravler med mine barn, noe jeg også har opplevd flere ganger.

Jeg mener faktisk at man ikke har krav på noen form for særbehandling bare fordi man reiser med barn. Det er noe man har valgt selv og da får man innstille seg på at man reiser på samme vilkår som de andre flypassasjerene. Men jeg syns det er veldig hyggelig når noen hjelper til med å gjøre det enklere for meg.

For øvrig forsøker jeg alltid å slippe forbi folk i midtgangen. Det er mulig å bevege seg inn i seteraden og likevel få lagt opp sitt ene kolli med håndbagasje.


#85

Polyanna sa for siden:

Men altså, aviser?? De har ikke det lenger, innenlands, har de? I dag så jeg vitterlig etter, men nei.


#86

safran sa for siden:

Helten skulle fly til Stavanger med enern, som da var to år. Han kom sent på flyet (ikke snakk om å prioritere dem med barn, nei), og det var bare noen få enkle plasser igjen. Helten spurte den ene av dem som satt der om han kunne tenke seg å flytte seg sånn at han fikk sitte sammen med datteren sin. Nei, det ville han ikke. Så spurte han en på andre siden av midtgangen om det samme. Vet du hva han svarte? "Jeg har egentlig ikke lyst, men jeg må vel siden han der svarte nei."

Skikkelig sjarmerende.


#87

Guava sa for siden:

At det går an :dåne:

Det hadde sikkert vært mye bedre for dem å hatt en "forlatt" toåring alene ved siden av seg :snill:


#88

safran sa for siden:

Ja, det tenkte de sikkert ikke på. :hehehe:


#89

Candy Darling sa for siden:

@safran: Jeg hadde helt sikkert ikke sagt det, men jeg kunne nok tenkt det. Særlig før jeg fikk barn selv. På den tiden fløy jeg gjerne 4-6 turer i uken, og det var stor forskjell på å sitte på 4D og 22E, som sikkert var det som var ledig. Hvis man legger sammen de ekstra 5 minuttene på hver eneste tur hver eneste uke, blir det ganske mye tilsammen.

Jeg hadde selvsagt flyttet meg, siden et barn ikke kan sitte alene, men jeg hadde nok blitt irritert for at jeg måtte lide over at din mann ikke kom seg inn på flyet i tide til å få to seter sammen. :innrømmer:


#90

Teofelia sa for siden:

Dulter på Scarlett (men jeg tror jeg også hadde hatt sosiale antenner nok til å bare være irritert inni meg altså).


#91

safran sa for siden:

Hm. Han sto jo bare og ventet i kø som alle andre. Ingen slapp ham frem fordi han hadde barn.


#92

Candy Darling sa for siden:

Ja, nå vet jeg ikke noe om akkurat den situasjonen, så klart. Men jeg hadde tenkt at han kunne vært i gaten tidligere og stilt seg opp når det var klart til boarding, slik jeg alltid gjorde, siden det selvsagt var viktig for ham at han fikk to seter sammen.

Nå flyr jeg mye mindre, og smørsmelter av søte toåringer og fortvilte hønefedre, så nå hadde jeg helt sikkert tilbudt meg uten videre, altså.


#93

safran sa for siden:

Du hadde tenkt det, ja. Det er noe helt annet enn å si det.
Når jeg tenker meg om, så sa han at det var et formiddagsfly og masse bisnissfolk.


#94

Teofelia sa for siden:

Når jeg flyr med unger, så stiller jeg meg fremst i køen, enten det er annonsert at man skal gjøre det eller ikke. Nettopp for å unngå slike dumme situasjoner som den du beskriver her. Med mindre vi har faste plasser, da venter jeg gjerne så lenge som mulig med å gå ombord.

#95

safran sa for siden:

Det var første gang han fløy med barn, så han var ikke helt drillet. Og han er en sånn som skal klare seg selv uten å be om hjelp. ;)


#96

Joika sa for siden:

Tar dere hensyn til folk som har med seg baby? Hvorfor/hvorfor ikke? Ja... men i hvilken sammenheng?

Skal du ha sete ditt bakover uansett? Nei, men om jeg feks er veldig trøtt eller føler meg dårlig så kan det være fint selv om personen bak har med baby. Hvem skal ta hensyn til hvem egentlig? Alle vet at baby og fly = liten plass, men velger reise likevel. ;)

Spør du den bak før du legger sete bakover? Jeg gjør det rolig i allefall og ser at personen ikke er type "ekstremt" høy ol.

Slipper du folk frem i midtgangen eller gjør du deg ferdig med ditt først? Kommer helt ann på hva jeg holder på med det da.


#97

trøtt sa for siden:

Nå spør jeg ut fra en situasjon vi opplevde, men jeg må presisere at jeg ikke hadde noe problem med at personen foran meg la ned sete sitt og det var jeg som hadde baby på fanget.


#98

Joika sa for siden:

Jeg er veldig enig. Det er også mulig å bestille eget sete til babyer og ha med bilsete. Så om man ikke ønsker tilpasse seg det faktum at baby på fanget er trangt (og = spare penger), så bør man heller betale for et sete til. :dulte:


#99

Blånn sa for siden:

Jeg har ikke kommet på at jeg skal klage de få gangene jeg har reist med baby - det har jo vært selvvalgt. Men jeg var ikke høy i hatten den gangen Houdini hylte som en stukket gris halve veien til Malta. Hver gang han begynte så jeg alle rundt oss skjære grimaser. Ikke gøy i det hele tatt midt på natta. Heldigvis klarte jeg å bysse ham i søvn til slutt og var helt ødelagt i armene/skuldrene da vi kom fram. Hjemturen gikk heldigvis mye greiere.

Nå har jeg nettop kommet hjem fra en tur til USA og jeg la med største selvfølgelighet setet bakover, men jeg tok det rolig ned. Å stå i midtgangen gjør jeg minst mulig og prøver å ta hensyn.

Ellers kan jeg nevne at jeg hadde vindussete på vei hjem igjen. Det er lenge å sitte innerst uten mulighet til å gå på do.... Men da de andre to reiste seg tok jeg også turen ut samtidig slik at vi slapp med en tur.

Alle reisende bør ta hensyn til hverandre. Sånn er det bare.

P.S.: British Airways hadde forresten aviser på flyvningen til London. :D


#100

Joika sa for siden:

Jeg går på do selv om jeg sitter innerst. ufin


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.