Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bil til ca 50 000

#1

Chablis sa for siden:

Hva kjøper man da?
Vil ha en bil som ikke må på verksted hver uke. En som ikke har gått altfor langt. Trenger ikke være så stor siden jeg nå er alene.


#2

Left sa for siden:

www.finn.no/finn/car/object?finnkode=15000307&sid=xz7cbaTqywA761533&WT.svl=Link

www.finn.no/finn/car/object?finnkode=15027535&sid=xz7cbaTqywA897270&WT.svl=Link

www.finn.no/finn/car/object?finnkode=14795975&sid=xz7cbaTqywA949212&WT.svl=Link

www.finn.no/finn/car/object?finnkode=15032919&sid=xz7cbaTqywA335474&WT.svl=Link

Det flommer over på finn med biler i din prisklasse, så det er egentlig bare smak og behag som avgjør. Hadde nok kjøpt japse om jeg skulle hatt bil nå.


#3

Søster sa for siden:

Vi kjøpte en 1995-modell Toyota Corolla stasjonsvogn til litt under 50, den hadde forholdsvis lav km.st. og er i fin form ennå, etter tre år. Det har vært veldig lite reparasjonsutgifter på den, bare sånn småtterivedlikehold til kanskje 2000 i året. Og forsikring koster bare 3000 nå som den er nedbetalt.


#4

Bluen sa for siden:

Dette er et forslag jeg støtter på det varmeste. :jupp: Vi hadde en 93-modell Corolla fra 2003 til 2008, og det var virkelig minimalt med verkstedutgifter på den. Den kostet 60 000 da vi kjøpte den, og vi fikk 37 000 da vi solgte den.


#5

Søster sa for siden:

Jepp, det virker som den takler aldring godt.


#6

pulverheksa sa for siden:

Min erfaring er at Toyota går og går og går og ruster til slutt i stykker. Driftsikker med trenger vedlikehold. Forhør deg med noen som kjenner til bil dersom du finner en som er aktuell.


#7

Bluen sa for siden:

Ja, det er et godt råd. Vi tok en brukt Toyota som vi hadde prøvekjørt med på NAF-test en gang, og det viste seg at den var nesten helt rustet i stykker.


#8

Koma sa for siden:

Vi har en Saab 900 (97 modell) (ikke vår bil i linken altså) som vi håper å selge for noe rundt der.
Fin bil med veldig god bagasjeplass, men hvis du er alene og vil ha noe nyere så ville jeg kanskje kjøpt en liten bil som Vw Polo, Opel Corsa, Peugeot 206, Renault Clio? Så får du en nyere bil som har gått kortere?


#9

Avatar sa for siden:

Vi skulle også ha en ekstrabil til ca. 50 000.
Endte opp med en VW Polo til ca. 65 000. Virker veldig bra!


#10

Honda sa for siden:

Honda
toyota
nissan
mazda
subaru

en japse med andre ord;)


#11

Beathe sa for siden:

Jeg ble nylig alene og behovet for en rimelig, forholdsvis bensingjerrig bil som er rimelig å forsikre meldte seg for meg også.
Valget falt på Skoda Fabia stv. Kostet mer enn 50.000, men så kjøpte jeg en helt ny bil. Jeg tipper du finner en forholdsvis ny bil som ikke har gått altfor langt om du søker på Skoda på finn.no.
Så langt er jeg kjempefornøyd med min! :)


#12

Pong sa for siden:

Selv er jeg på jakt etter "noe diesel, fram til 1996". Omregistreringsavgiften skyter i været for 1997 eller nyere.


#13

mrc sa for siden:

Toyota ser ikke ut til å ha fått helt bukt med alvorlige rustproblemer. På Yaris gjør de nå et grep ettersom bilene ikke har taklet nordisk klima overhode. Forrige generasjon Avensis har kommet ut som av de dårligste bilene fra slutten av 90-tallet/tidlig 2000-tall i en del større rustundersøkelser, bl.a. fra Svensk Korresjonsinstitutt. Hvorvidt nye Avensis klarer seg bedre gjenstår vel litt å se, men strengt tatt ikke så lovende med tanke på problemene med nyere Yaris. Spesielt med at det saltes mer og mer på veiene kan man være skeptisk til biler som lett ruster, men samtidig er det rust hos en del Toyota-modeller som har startet innenfra pga. fuktproblemer.


#14

mrc sa for siden:

Skyter i været og skyter i været. For en normal personbil er det vel snakk om ca. 3000 kr i forskjell.


#15

Perhonen sa for siden:

Jeg trenger en 4wd i samme prisklasse da jeg er ei skikkelig pyse på vinterføre.

Mange biler i 50000 kroners klassen, men jammen ikke lett å sile ut hva som er bra og ikke bra.


#16

Pong sa for siden:

Yup, og det er mellom 15 og 20% av verdien av det jeg leter etter - (men 3000 ekstra er jo en alt for dum pris for å endre på litt informasjon i et eller annet datasystem - er det mer arbeid for en nyere bil?).
Snakket forresten med en kamerat som mente at ansvar-forsikringen er dyrere for nyere biler... noen som har sjekket? Hadde vært en merkelig sak det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.