Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å reise alene med 2 små barn ( 3 åring og spedbarn)?

#1

Martis sa for siden:

Noen som har gjort dette? Hvordan gikk det? Jeg vurderer å ta meg en juleshoppingtur (altså jeg skal på shopping, ungene skal besøke tanter og besteforeldre!) til konkurboet noen hundrede kilometer vest :knegg:, men har litt scecond thoughts med å reise alene med Junior og Småen. Småen er vel ikke den verste å reise med, men en gjennomsnittlig aktiv treåring i tillegg kan kanskje bli litt i overkant?

Solskinnshistorier ønskes? Evt advarsler mot å finne på noe sånt. :fnis:


#2

Che sa for siden:

Jeg har ei venninne som har pendlet ganske mye med sønn på 2,5 med lopper i blodet og lillesøster som da var ca halvåret. Det gikk stort sett over all forventning. Lillesøster satt på ryggen i ergosele og storebror satt i trille.


#3

annemede sa for siden:

PÅ shoppingtur med småbarn? Noway! Er du spinna gæren?


#4

Karima sa for siden:

Du skal vel besøke familie, Martis? Det høres jo ut som du drar for å shoppe sammen med småttisene, men så gæern er vel selv ikke du? :humre:

Hvis du kan bli fulgt til Gardermoen og hentet på Keplavik, går det helt sikkert supert. Hvis ikke blir det et festlig minne. ;)


#5

Martis sa for siden:

Altså, bare jeg kommer meg til og fra Island så har jeg nok av barnevakter der... Så det er bare selve reisen. :knegg: Shopping med begge to utgår!


#6

Martis sa for siden:

I jula i fjor, kl 06 om morgene, så slet vi (to voksne) med å ha kontroll over den overtrøtte Junior. Dessverre så flyr Icelandair til Norge tidlig om morgenen.

Tenke, tenke, tenke.

Junior i sele evt bånd og Småen i trille? Og null håndbagasje.


#7

Maverick sa for siden:

Alt går. Hold blodsukkeret jevnt og galgenhumoren intakt, så blir det, om ikke fredelig, så antageligvis ganske festlig. Unger synes det er gøy å reise, og sier masse morsomt. Kjør på!


#8

Left sa for siden:

Jeg tenker det går helt fint jeg. Du får noen til å følge deg til Gardermoen, og noen møter dere på Island - jaaada, det går så fint atte. Sørg for å ha noen festlige bestikkelser til storebror, så går det som en drøm.


#9

Guava sa for siden:

Selve reisen ville jeg ikke bekymret meg for.
Jeg har reist masse med ungene. Toern er temmelig aktiv, men turene har gått greit. Det har vært 12 timers togtur en vei osv., flyturer og i fjor kjørte jeg 86 mil over to dager med to av dem. Jeg tenkte faktisk på å reise alene 12 timer en vei med tog sammen med alle tre på 6,3 og 0 i høstferien, men det ble ikke noe.


#10

Blåbær sa for siden:

Jeg har reist aleine på fly til bergen med mine to gutter 3 ganger nå. Det har gått veldig greit. Litt stress men med minsten i MT, lite håndbagasje, litt mat og en PSP med film/musikk har det gått greit. Familie har hentet oss på flyplassen.

Reist engang med tog også. Det gikk helt greit det også. Vi fikk plass i en familievogn med lekerom. Storebror storkoste seg. Det var flere barn og leke med der, men dette var midt i sommerferien. Lillebror koste seg også, men jeg kjedet meg. :o


#11

Blåbær sa for siden:

Nå ser jeg at du skal til Island, så da blir nok ikke tog aktuellt. :p
Jeg ville iallfall reist! Planlegg litt underholdning, motiver 3-åringen og ha bæredings til lille.
Hvis du har en zapp kan jo den være grei å ha med, men litt stress å pakke den sammen.


#12

Botero sa for siden:

Jeg har reist aleine på fly til Colombia med guttene, oskar litt over et år og daniel litt over 3, det gikk bra ;) inkl. mellomlandig i Amsterdam, overnating i Paris, heldigvis har jeg en god venniner der som hentet og kjørte oss til flyplassen dagen etterpå. og en mellomlading til i Bogota, pappa min ventet på oss der.. og en fly til min hjemmeby


#13

annemede sa for siden:

Jeg så for meg en kjøretur fra finnmark til sverige på shopping. :knegg:
Flytur til Island, med barnevakt, det hadde jeg gått for altså.


#14

Chanett sa for siden:

Jeg hadde gjort det uten å tenke meg om.


#15

Dronningen sa for siden:

Har reist med ei på 2,5 og lillebroren da han var baby. Det går greit sånn fram til 8-9 mnd. Kommer jo også an på hvor lang flyturen er og sånn. Bæresele er et must. Vil ikke tenke på turene da han var eldre, og hev diverse rundt i kabinen.


#16

Dragen sa for siden:

Det klarer du fint. Jeg hadde med alle mine på toget til Trondheim da Bonus var seks måneder. Det gikk bra, det og.

Hold blodsukkeret jevnt, husk at potetgull er bedre enn sukkertøy, og at små overraskelser gjør flyturen mye greiere.


#17

Kaprifol sa for siden:

Det går bra, Martis, bare husk å ha minst mulig håndbagasje. Stelleveske/ryggsekk med stellesaker er godt å ha ;) Jeg har reist alene med baby som var få måneder og storesøster 3,5 uten problemer, det kommer i grunnen mest an på den eldste.


#18

Ru sa for siden:

Det klarer du finfint!


#19

allium sa for siden:

Det de andre sier.

En ting som jeg syntes var veldig nyttig da jeg reiste med små barn alene var belteveske. Jada, harry, og nordmann på sydentur og alt det der. Men man får med seg pass og penger lett tilgjengelig, og har fortsatt hendene fri til barna.


#20

Tjorven sa for siden:

Du får mannen til å følge deg til Gardermoen, og noen til å møte det på flyplassen dit du skal. Det går nok helt bra. Det er jo ikke så voldsomt lange flyturen.

Husk bæresjal av et eller annet slag til Gardermoen. Da har du beggene hendene fri til å holde fast på junior, for vogna får du jo ikke med deg.

Shoppingmessig må det være gunstig å reise dit nå, for krona deres har jo stupt.


#21

Lucifer sa for siden:

Hvorfor ikke. Må da gå greit å ha dem på selve turen. Hadde ikke tvilt (så lenge du slipper å ha dem med på shoppingen). Men sele på ryggen til storebror og minsten i vogn om man skal gå noe på Gardermoen hadde jeg nok gjort. På flyet får de sitte innenfor deg så har du kontroll. :nemlig:


#22

polarjenta sa for siden:

Jepp, det går helt fint. Jeg reiste aleine når lillebror var 3 mnd og storebror 3 år, flyturen var nok noe kortere, men oppholdet på flyplassen gikk greit. Hadde lillebror i bæresele og holdt storebror i hånden og hadde litt bestikkelser til han. Storebror kan være en potensiell avstikker, men han oppførte seg eksemplarisk. Vi var alene på flyplassen siden mannen måtte jobbe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.