Er det noen flinke kjøkkenpersoner her noe sted tro....?
Jeg skal ha fest til lørdagen. Det kommer ca 15 gjester.:D
Jeg har kjøpt inn en hel okse ytrefilet, den er på fire og en halv kilo. Veldig lurt. Kjøpe kjøttet først - finne ut hva man skal gjøre med det etterpå... Menmen - det var på tilbud da, så det var veldig fornuftig på en måte...:nemlig:
Maten må lages i forveien og evt være enkel å varme opp da vi skal på teater og gjestene kommer hjem derfra sammen med meg og da må maten være raskt klar. Jeg er både kokk og vertinne så jeg kan ikke stå lenge på kjøkkenet heller.
Stilen er litt rocka, men maten skal være god.
Noen som har noen gode idéer...?:o
Jeg er ikke helt håpløs på kjøkkenet, men ikke noen stor racer heller. Så jeg greier litt vrient, men ikke sånn at folk vil kommentere det tror jeg...
Jeg tenkte med en gang helstekt filet og fløtegratinerte med soppstuing og dampede grønnsaker. Men det er kanskje ikke så lett å ha raskt ferdig etter en teatertur.
Biff stroganoff kanskje? Det er godt og veldig lett å varme opp.
Helstekt, at du freser den fort i en panne, putter den i ovnen på 120 grader eller noe, og så stiller temperaturen opp når du kommer hjem, dersom den mangler mye på ferdig? Det går kanskje an å finne et sted på nettet der du kan beregne hvor lang tid per kilo på ulike temperaturer?
Lag klar base til saus (en tykk saus med mel/smørjevning pluss fløte), som du kan tilsette stekesjy og varme opp?
Rotgrønnsaker i form under steika? Med masse sjalottløk og hvitløk. Hadde en gang øl oppi rotgrønnsakene, og det var knallgodt! (Og rocka;))
Hvis bordet er dekket på forhånd burde det være fort gjort å servere når du kom hjem. Husk å la steika hvile lenge nok!
Hvis du har en grønn salat, rødløk i tynne skiver, sylteagurk og remulade ved siden av roastbiffen i tillegg til potetsalaten så har du et nydelig festmåltid. :D
Vi har foresten spist verdens beste stroganoff til middag i dag. Kokt lenge på lav varme, skikkelig mørtkjøtt og masse hele små løk og sopp. Enkelt å lage dagen før uten rømme, varmes opp og kok inn rømme rett før den skal serveres.
Fløtegratinerte poteter kan steikes dagen før ferdig så putte i steikovnen mens kjøttet kviler og det blir skjært opp.
Jeg bruker å steike potetene ferdig ,så når vi skal ha det så strør jeg på ost på toppen og steiker til osten er smetet. er bestandig varm da. men størs jo hvor tykk gratengen er at den kanskje trenger litt lengre tid på oppvarming
Men jeg er ikke noen kokk da så kanskje noen mener noe som er lurere :fnis:
Jeg koker aldri potetene først jeg har de rå i langpanne ilag med kvitløk og fløte og steiker nesten 1 time.Blir mye bedre
Hva med å steke den ferdig dagen før, dele opp og bare varme opp sammen med en god del av stekesjyet (resten som du ikke har brukt i sausen) i former med folie over.
Hvis du er komfortabel med å forlate stekeovnen er det null problem. Så lenge du ikke har termostaten på høyerer temp enn du vil ha kjernetempen (vanligvis 55 grader for pen, rosa farge) vil kjøttet aldri bli mer stekt enn det. Du kan fint sette kjøttet inn sent kvelden før på denne tempen og la det stå til dere kommer fra kirka.
Alternativt kan du sette det inn på høyrere temp når dere kommer hjem, og bare følge med på steketermometeret.