Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp ... Har en ytrefilet av okse, skal ha selskap ...

#1

Slettet bruker sa for siden:

Er det noen flinke kjøkkenpersoner her noe sted tro....?

Jeg skal ha fest til lørdagen. Det kommer ca 15 gjester.:D

Jeg har kjøpt inn en hel okse ytrefilet, den er på fire og en halv kilo. Veldig lurt. Kjøpe kjøttet først - finne ut hva man skal gjøre med det etterpå... Menmen - det var på tilbud da, så det var veldig fornuftig på en måte...:nemlig:

Maten må lages i forveien og evt være enkel å varme opp da vi skal på teater og gjestene kommer hjem derfra sammen med meg og da må maten være raskt klar. Jeg er både kokk og vertinne så jeg kan ikke stå lenge på kjøkkenet heller.

Stilen er litt rocka, men maten skal være god.

Noen som har noen gode idéer...?:o

Jeg er ikke helt håpløs på kjøkkenet, men ikke noen stor racer heller. Så jeg greier litt vrient, men ikke sånn at folk vil kommentere det tror jeg...


#2

Røverdatter sa for siden:

Jeg tenkte med en gang helstekt filet og fløtegratinerte med soppstuing og dampede grønnsaker. Men det er kanskje ikke så lett å ha raskt ferdig etter en teatertur.

Biff stroganoff kanskje? Det er godt og veldig lett å varme opp.



#4

Slettet bruker sa for siden:

Helstekt - da må jeg isåfall steke den på forhånd sånn at jeg bare varmer sausen og koker ris da vi kommer hjem - går det an kanskje?

Roastbiff.... Det var ikke dumt. Hva kan man ha til roastbiff sånn at det blir et helt måltid? Den kan jo serveres kald også, kan den ikke?

Også vet jeg nok ikke hvordan jeg lager roastbiff heller.....?


#5

Røverdatter sa for siden:

Potetsalat er godt til roastbeef. Den kan også lages på forhånd.


#6

Slettet bruker sa for siden:

Rettelse føler:

Jeg fant roastbiff på matprat.

Heeeeelt genialt og jeg er rå på potetsalat også, og alt kan bare stå klart til gjestene kommer.

Tusen takk for flotte tips - så unngikk vi Toro stroganoffen...


#7

Polyanna sa for siden:

Helstekt, at du freser den fort i en panne, putter den i ovnen på 120 grader eller noe, og så stiller temperaturen opp når du kommer hjem, dersom den mangler mye på ferdig? Det går kanskje an å finne et sted på nettet der du kan beregne hvor lang tid per kilo på ulike temperaturer?

Lag klar base til saus (en tykk saus med mel/smørjevning pluss fløte), som du kan tilsette stekesjy og varme opp?

Rotgrønnsaker i form under steika? Med masse sjalottløk og hvitløk. Hadde en gang øl oppi rotgrønnsakene, og det var knallgodt! (Og rocka;))

Hvis bordet er dekket på forhånd burde det være fort gjort å servere når du kom hjem. Husk å la steika hvile lenge nok!


#8

Røverdatter sa for siden:

Hvis du har en grønn salat, rødløk i tynne skiver, sylteagurk og remulade ved siden av roastbiffen i tillegg til potetsalaten så har du et nydelig festmåltid. :D


#9

Mei sa for siden:

Kok potetene i fløteb til de er nesten fedige, ha de så i form og ha ost over. Gratiner dem mens kjøttet hviler på benken.


#10

Mei sa for siden:

Vi har foresten spist verdens beste stroganoff til middag i dag. Kokt lenge på lav varme, skikkelig mørtkjøtt og masse hele små løk og sopp. Enkelt å lage dagen før uten rømme, varmes opp og kok inn rømme rett før den skal serveres.


#11

Honda sa for siden:

Fløtegratinerte poteter kan steikes dagen før ferdig så putte i steikovnen mens kjøttet kviler og det blir skjært opp.
Jeg bruker å steike potetene ferdig ,så når vi skal ha det så strør jeg på ost på toppen og steiker til osten er smetet. er bestandig varm da. men størs jo hvor tykk gratengen er at den kanskje trenger litt lengre tid på oppvarming

Men jeg er ikke noen kokk da så kanskje noen mener noe som er lurere :fnis:

Jeg koker aldri potetene først jeg har de rå i langpanne ilag med kvitløk og fløte og steiker nesten 1 time.Blir mye bedre


#12

Interference sa for siden:

Hva med å steke den ferdig dagen før, dele opp og bare varme opp sammen med en god del av stekesjyet (resten som du ikke har brukt i sausen) i former med folie over.


#13

allium sa for siden:

Klarer jeg det uten at det blir tørt og gjennomstekt?


#14

Nextlife sa for siden:

Nei.

Jeg ville satset på langtdssteik, gjerne så lenge at du kan steke med max. den kjernetempen du ønsker å ha.

7 kg bør gå i stekeovnen i en omgang, du må kanskje dele den i 2, men det har ingen ting å si for resultatet.


#15

Slettet bruker sa for siden:

Langtidsstekt, ja. Si fra hvis du vil at jeg skal stikke bortom og sette den i ovnen på noe tidspunkt underveis du.


#16

Nextlife sa for siden:

Har du varmluft? Da kan du jo fordele i 2 panner.


#17

Nextlife sa for siden:

Hvis du er komfortabel med å forlate stekeovnen er det null problem. Så lenge du ikke har termostaten på høyerer temp enn du vil ha kjernetempen (vanligvis 55 grader for pen, rosa farge) vil kjøttet aldri bli mer stekt enn det. Du kan fint sette kjøttet inn sent kvelden før på denne tempen og la det stå til dere kommer fra kirka.
Alternativt kan du sette det inn på høyrere temp når dere kommer hjem, og bare følge med på steketermometeret.

Kjøttet bør uansett metode brunes på forhånd.



#19

Nextlife sa for siden:

Jepp, bruningen kan du gjøre når som helst egentlig.


#20

Interference sa for siden:

Jeg vet ikke om du klarer det, men jeg klarer det i alle fall.

Skjønt langtidssteking er best altså, jeg svarte utifra at du nevnte annen bruk til stekeovnen på selve dagen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.