Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gardiner som skal legges opp

#1

Kaprifol sa for siden:

Jeg har anskaffet ferdigsydde gardiner som er 250 cm lange, og jeg har et vindu som er 130 cm høyt inklusiv listene rundt vinduskarmen. Altså må jeg legge dem opp, og jeg lurer litt på hvor mye stoff jeg skal beregne.

Jeg vil at gardinene skal dekke selve vinduet og bare 5 cm i underkant, og tenkte først at jeg beregner 10 cm til opplegg som jeg bretter opp, stryker og syr. Men bør jeg beregne å brette opplegget dobbelt? Kommer det kanskje an på stoffets tykkelse? Ellers har jeg fått sytips fra Adrienne, det går ut på å stryke oppbretten før jeg syr, høres lurt ut.

Og bør gardinene vaskes først?

Jeg har forresten tenkt å bruke stoffresten til å lage et enkelt forheng som skal henge under storesøsters nylagde seng, det er 1 meter fra underkant av denne senga og ned til gulvet, så om jeg har stoff til det er det jo flott!


#2

Veronal sa for siden:

Jeg ville vel brettet dobbelt for å få så fin bakside som mulig. :gruble: Ellers avhenger det vel av tykkelsen - dvs. hvor mye tyngde du trenger for at gardinene skal henge pent?


#3

Angelique sa for siden:

Jeg bretter alltid oppbrett dobbelt.

Dersom dette er gardiner du normalt skal vaske, ville jeg klippet de slik at jeg har litt ekstra lengde å gå på, vaske de, og så legge de opp. Klippe bort eventuelt oveskudd av stoff før du legger opp.

Dersom gardinstoffet er bomull elle rlin, er dette stoff som ofte krymper i vask, derfor ville jeg helt klart vasket først.


#4

Kaprifol sa for siden:

Jeg skal montere opp gardinstanga og henge opp gardinene først jeg, så kan jeg kjenne litt mer på stoffet. Og så skal jeg vaske dem først.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.