Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Marsvinspørsmål

#1

Joika sa for siden:

Lurer på hvor stort bur to marsvin bør ha. Holder det med 50x100?

Også lurer jeg på om det går å ha to hanner sammen (søsken da evt). Evt om det går å "spleise" to unge hunner som ikke er søsken.

Noen marsvineksperter her? :)


#2

kisha sa for siden:

Jeg hadde et bur på 1 * 1 m, det var laget av sponplater (hobbyplater) med 40 cm høy kant rundt. Fremsiden var av pleksiglass. Vi hadde hjul under, så det var lett å skyve rundt så vi fikk vasket under. Denne løsningen gjorde at del ikke ble spon og høy på gulvet. I tillegg var dyrene ute og løp ofte.
To hanner går ikke sammen, de vil sloss.


#3

Joika sa for siden:

Ok, så om jeg finner to hunner (unger) som er fra forskjellige steder så går det bare helt sikkert?


#4

Kirsebær sa for siden:

Skriv pm til Jane her inne. Hun har masse kunnskap om slikt.


#5

kisha sa for siden:

Det tror jeg skal gå bra. Vi hadde 8 marsvin samtidig, men jeg han ikke huske at hunnene sloss. Det er lenge siden.


#6

Estrella sa for siden:

Ja, det går fint. Vår eldste marsvinjente var vel en 4 måneder når vi kjøpte vårt andre marsvinjente og det har godt over all forventning. Men det er klart. Litt krangling er det jo og man ser at hun eldste er sjefen.


#7

Joika sa for siden:

Jeg har et lite bur i tillegg til det store. Om jeg ikke finner søsken i nærheten så tenker jeg at den som kommer først får bo i det andre buret til jeg har begge. Så er ingen av de "etablert" på territoriet :undrer:. Satser også på at de er på samme alder +/- noen uker. Antar at det også må være lettere.

Vi passet noen i sommer og de kranglet jo litt de og.. men det er visst vanlig at de ikke alltid er perlevenner. :humre:


#8

Estrella sa for siden:

Ja, har hørt at jentene kan småkrangle litt og at det er helt vanlig. Jenter vettu. :humre:


#9

Tammen sa for siden:

Åh, du er heldig som skal få marsvin! Elsker de små søte skapningene. Desverre ble jeg veldig allergisk for min lille søte, og kan ikke gå til anskaffelse av en ny noen gang . :(

Lykke til! Kan vi få se blider av nurkene når de er kommet i hus?


#10

Joika sa for siden:

Lover å legge ut. :)


#11

Tante Grønn sa for siden:

Joda, to hanner kan fint gå sammen så lenge de ikke har hilst på noen damer. Da er de lykkelig uvitende :p


#12

Retz sa for siden:

De definerer dessuten gjerne kompisen som dame når primitive behov blir for påtrengende. :D

Ang. bur så er det klart at et stort bur med god plass skaper større trivsel enn et mindre. Men får svina flere daglige lufteturer utafor buret hvor de kan løpe fritt, - ev. vralte - så er burstørrelsen av mindre betydning. Så lenge buret ikke er veldig lite, da.

Mine hadde et ganske lite bur først, ca. 100 x 50, men de var mye ute av buret. Nå har de et flott bur på 140 x 70, de har hvert sitt hus og det ser de virkelig ut til å sette pris på.

Svina mine er mye ute i sommerhalvåret, har kjøpt noen elementer på Biltema som egentlig er beregnet til å lage kompostbinger av og 7-8 av disse elementene danner en ypperlig innhegning for smådyr som marsvin, kanin mm. Det er ikke tak på den så jeg sitter jo stand by og følger med. Kan jeg ikke følge med på 5-10 minutter så plasserer jeg toppen fra det gamle buret over dem og flytter det etterhvert som de beiter.


#13

Avelonia sa for siden:

Legger merke til at du over her har avispapir i bunnen, det skal man visst ikke ha. De spiser det og blir syke i magen sin.


#14

Retz sa for siden:

Jeg er klar over faren, men de spiser det ikke. Har fulgt med dem over tid og de lar avisene være i fred. Det er dessuten sjelden at avisene synes sånn som de gjør i kanten på dette bildet. Begynte etterhvert også å være mye mer raus med strø og spon, da holder det å røske med seg "topplaget" et par ganger i uke og fylle på ny spon og full reingjøring kan gjøres 1-2 ganger i måneden. Bruker både strø (i bånn) og spon, (øverst) ca. 5-6-7 cm.


#15

Tammen sa for siden:

Er det norn som vet hvordan man kan bli kvitt allergi for marsvin? :leppe:

:trist:


#16

Retz sa for siden:

Au, den var verre. Barbere det?


#17

Tante Grønn sa for siden:

Savner også marsvin. Jeg syns jeg var mye bedre av allergien, når jeg brukte miljøpellets i buret istedet for flis/spon.


#18

Joika sa for siden:

Vi har fått bestilt oss to hunner fra et kull som er leveringsklart om en og en halv uke!

Retz: Så koselig det var! Jeg tenker at det vi har er stort nok i første omgang, så får vi se etterhvert som de blir større. Vi har dette buret nå..

Marsvin hopper vel ikke så høyt gjør de vel? Kan de hoppe egentlig? Om jeg skal "gjerde inn" en del av et rom som de kan løpe på... hvor høye må gjerdene være?


#19

Estrella sa for siden:

Noen marsvin er mer spretne enn andre. Den yngste vår hopper som bare det mens den andre er mer bedagelig. :knegg:


#20

Anne C sa for siden:

De hopper ikke ut av bur og sånt. Hvis du skal lage gjerder så holder det vel med en høyde som er litt høyere enn de selv. Noen vi kanskje gå opp på to og titte, men jeg har aldri opplevd at de har hoppet av hverken bur eller inngjerdinger. Vi har hatt 8 stk tilsammmen. (På det meste fem stk i tre bur)


#21

jane sa for siden:

Jepp. Jeg har alltid hatt hanner sammen, og det går bare bra. :)


#22

Joika sa for siden:

Jeg prøver å finne burløsninger som er litt bedre enn små "bøttekott". Fant noe som heter CC caves, men de sender ikke til norge. Men lurer på om dette kan være aktuelt. Vi har god plass.... Spørsmålet blir om de klarer komme seg ut mellom sprinklene?


#23

Joika sa for siden:

Her er de Tammen.:)

Den bakerste til venstre og den fremste til høyre.


#24

Joika sa for siden:

Det sa han på dyrebutikken også. Vi kjøpte "hamstergjerde"... :rolleyes:


#25

Kate sa for siden:

Åååh. :rørt:


#26

Joika sa for siden:

Vi gikk amok i dyrebutikken da.. :flau:
Ikke nok med det så skal vi bli "fosterhjem" for dyrebeskyttelsen nå, så blir "folksomt" her... (Har unnskyldning for å shoppe :nemlig:).


#27

Estrella sa for siden:

Så søte de er. :love: Husker når vår yngste var så liten og vi koste masse med henne. Når vi hadde henne i armkroken kom de megastore gjespene. Hun var så herlig å se på.


#28

Tammen sa for siden:

Så søte de er. :hjerter::love:
Helt nydelige. Gratulerer!


#29

Anne C sa for siden:

Grattis med dyra. De er kjempesøte!!


#30

Joika sa for siden:

Da har vi hentet de. Bildet sist var det vi fikk før vi hentet bare. :blunke:

Vi fikk med en ekstra på kjøpet. Så ble tre stk! Nå må jeg bare overtale poden til å gi de to som faktisk er hunner jente navn...:rolleyes: Den i midten er hannen. De er søsken.


#31

Tammen sa for siden:

:hjerteøyne:
De er helskjønne Joika!

(Synes man burde lage en lov mot marsvinallergi. :leppe: )


#32

Retz sa for siden:

Marsvinunger er det nydeligste! :hjerter:

Gratulerer!


#33

Estrella sa for siden:

Nydelige. :hjerter:


#34

Joika sa for siden:

Marsvin er undervurderte dyr altså. Utrolig morsomme vesener. Mye mer liv, men samtidig ikke så krevende som kanin feks. Vi har lagt plastduk på gulvet her og har et minigjerde oppå der. De popper rundt i ekstase når de får løpe fritt. Skikkelig søte små kryp. :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.